Pregătește-ți corpul pentru plajă! Află cum poți avea o piele curată și frumoasă!
Tratamentele pe bază de nămol sunt la mare căutare, mai ales în rândul doamnelor. Nămolurile, care combină proprietățile apelor termale cu efectul căldurii asupra pielii, sunt aplicate în tratamente specifice pentru stimularea microcirculației, promovează transpirația pentru eliminarea deșeurilor și a toxinelor, favorizând astfel o reechilibrare a proceselor biologice ale pielii. Cum e posibil acest lucru? Folosirea nămolului ajută la contracararea impurităților, face pielea corpului mai fină și mai moale și te ajută să obții un ten curat și frumos.
Cu alte cuvinte, poți apela la împachetări și tratamente pe bază de nămol pentru a trata afecțiuni dermatologice, dar și pentru a obține o piele impecabilă!
Suzana Pretorian, doctor balneolog în cadrul Ensana Health Spa Hotels Sovata, ne spune care sunt beneficiile nămolului asupra pielii.
1. Exfoliază și detoxifică pielea
„Nămolul sapropelic extras din Lacul Ursu Sovata, aplicat în strat subțire pe piele, are efect emolient, de hidratare și de regenerare (inclusiv antirid). Acesta exfoliază și detoxifică, astfel pielea devine catifelată, luminoasă, cu aspect întinerit,”, explică medicul balneolog.
2. Are proprietăți termale
Un alt avantaj al împachetărilor cu nămol? Ajută la absorbția mineralelor în organism! Cum?
„Nămolul conține numeroase minerale, vitamine, substanțe coloidale și biostimuline. Acestea sunt bune atât pentru piele, cât și pentru organism. În plus, acesta are și proprietăți termale, ceea ce înseamnă că atunci când este aplicat, îmbunătățește absorbția mineralelor în piele.”, adaugă dr. Suzana Pretorian.
3. Are efect antibacterian, antiinflamator și cicatrizant
De asemenea, prin aplicarea nămolului pe piele se intensifică activitatea antiinflamatorie în organism. În cazul persoanelor care suferă de acnee sau se confruntă cu exces de sebum, nămolul aduce luminozitate tenului, ajută la vindecarea rănilor și are efect cicatrizant. „Micile leziuni și inflamații sunt resorbite prin efect antibacterian, antiinflamator și cicatrizant. Nămolul nu se aplică la nivelul feței, din cauza riscului de iritare (conținut foarte mare de sare)”, punctează specialistul Ensana Health Spa Hotels Sovata.
Tratamentele cu nămol pot fi de mare ajutor în cazul unor afecțiuni dermatologice. Cu ajutorul nămolului pot fi ameliorate dermatita atopică, eczemele cornice și psoriazisul.
4. Are efect de regenerare
Pe lângă faptul că îți înfrumusețează pielea și îi redă elasticitatea, tratamentul cu nămol are și efect anti-îmbătrânire!
„Nămolul are proprietăţi anti-aging datorită efectului său de regenerare. Astfel că, acesta exfoliază și uniformizează textura tenului, prevenind apariția ridurilor. Împachetarea cu nămol are efect de regenerare, rezultând o piele mai luminoasă,” mai dezvăluie balneologul.
Te-am convins câte beneficii și atuuri are nămolul de Sovata? Dacă da, atunci, hai și tu să experimentezi terapiile cu nămol la Ensana Health Spa Hotels Sovata. Află mai multe detalii aici. Ne găsești pe str. Trandafirilor nr 111, Sovata – Băi.