CityVisionMagazine

InCandleScent – povestea trăirilor unui cititor pasionat de lectură

Cum a luat naștere InCandleScent? Care este povestea sa?

De când mă știu mi-au plăcut cărțile, iar prin anul întâi de facultate am descoperit pasiunea mea pentru lumânări. Pe atunci era doar un gând ascuns în spatele altora, un gând care se limita la cumpărarea lumânărilor și la admirarea celor din străinătate, mai ales cele bookish. După ce am terminat facultatea, a existat o perioadă de șase luni de pauză, de proiecte pe termen scurt. În octombrie 2020, în tot contextul pandemiei, mi-au revenit amintirile unei pasiuni amorțite de timp. Totul a început cu zeci de tutoriale urmărite, în încercarea de a descoperi care este procesul creării lumânărilor. Apoi am căutat materiale informative în privința materiei prime, cum se lucrează cu ceara de soia, care este cea mai bună variantă de fitiluri conform diametrului borcanului, cum se măsoară, care este temperatura optimă de topire, de adăugare a parfumului etc. O multitudine complexă de detalii care fac diferența în procesul realizării produsului finit. După trei luni de analizare și căutare ai furnizorilor potriviți, am decis să transform toate aceste gânduri într-o afacere legală, așa că am inițiat procesul înființării unui PFA. Am avut extrem de multe emoții, sincer. Întotdeauna am fost emotivă când era vorba să pornesc ceva pe cont propriu, noroc că mai am uneori curaj să-mi înfrunt fricile, că altfel mai amânam afacerea cu un an. Ca rezumat, aș spune că povestea mea însumează trăirile unui cititor obișnuit pasionat de cărți, motiv pentru care îmi și doresc să promovez mai mult sentimentul și nu neapărat produsul în sine.

Cine se află în spatele acestui brand? Povestește-ne mai multe despre tine.

Mi se pare cea mai grea întrebare. Cine sunt? O tipă de 22 de ani, cu mult entuziasm și pasiune pentru ceea ce face? Da și nu. Am zile în care iubesc ceea e fac și zile în care pun la îndoială fiecare decizie din viața mea. Numele meu este Damaris, locuiesc împreună cu soțul, în Sibiu (un oraș superb, cu multe festivaluri). Îmi place să citesc, mai ales fantasy. Sunt o adeptă a cafelei și a zilelor însorite, uneori melancolică. Cursul vieții mele a fost destul de întortocheat, iar acum când privesc în urmă, observ că habar nu aveam ce vreau să fac încă de pe atunci. Toate poveștile Fraților Grimm mi-au ținut de cald în zilele de grădiniță și mai apoi, în primii ani de școală.

În generală am învățat la o școală de arte, îmi plăcea să desenez, să pictez, un mic talent pe care l-am fructificat mult în acei patru ani. Nestatornică fiind, la liceu am pornit pe o rută diferită. Urmând un profil filologic, mi-am redescoperit pasiunea mea pentru cărți pusă pe pauză o perioadă. Zici că am fost într-o transă anume și am călătorit dintr-o extremă în alta, așa că la facultate am ales profil economic. Iar acum sunt într-un proces continuu de descoperire. Unii parcurg în linie dreaptă călătoria aceasta, alții traversează în zig-zag. O călătorie corectă nu există, ci doar una relevantă personalității, un haos ordonat.

Totul a pornit de la dorința de a oferi cititorilor câte o temă în fiecare lună. Vei continua să lansezi lumânări după cărțile preferate?

Da, cu siguranță. Așa era planul și încă este. Chiar dacă am sărit peste martie din anumite probleme de transport al materiilor prime, obiectivul acesta încă îl am stabil în minte. Și mi-ar plăcea chiar să ajung la performanța de a oferi chiar două lunar. Lucrez la asta.

Te-ai gândit să mai incluzi si alte produse în portofoliu?

Oh da. Surprize surprize! Inițial îmi propusesem să înaintez doar cu lumânările și semnele de carte în primul an, dar cum am avut o lună liberă din cauza întârzierii transportului din Anglia, am început să mă informez și pentru alte produse bookish, pentru că știu cât de mult vă plac, iar eu rezonez cu voi!

Cât este pasiune și cât este muncă din ceea ce faci?

Cred că în mare parte este pasiune. Devine muncă în zilele în care nu-mi vine să mă apuc de nimic (umblă pe TikTok gluma aia ”The problem is that I am a super strict boss, but a super lazy employee); acelea sunt zilele în care intervine disciplina și trag de mine să îndeplinesc măcar 2-3 task-uri. Devine pasiune în acele zile în care munca nu îmi oferă niciun sprijin emoțional, zile în care lucrurile nu merg absolut deloc bine și parcă se adună toate și îți vine să renunți (dar doar un pic). Acelea sunt zilele în care pasiunea pentru lumânări învinge și continui, pentru că îmi amintesc motivul pentru care am început.

De unde provine materia primă?

Știu că unor creatori de lumânări le place să apeleze la o singură firmă care să le furnizeze aproximativ toate materialele de care au nevoie. Însă furnizorii mei sunt diversificați. Ceara o achiziționez de la o firmă din România, însă mai nou, am început să testez ceara de soia furnizată de Craftovator. Fitilurile, coloranții și borcanele mele prețioase de la firme specializate în aceste domenii. Aromele și sclipiciul din România sunt mult prea limitate pentru gustul meu, motiv pentru care am descoperit un furnizor superb în Anglia cu o gamă super diversificată de uleiuri parfumate și sclipici cu particule foarte frumos evidențiate.

Cam câte lumânări faci într-o serie? Care e cea mai populară aromă? Vei relansa produsele populare?

Am pornit cu o colecție de 80, iar în a doua colecție am produs 100. Momentan îmi place acest număr și dacă știu că am adus bucurie în inimile a 100 de oameni, atunci sunt mulțumită. Dacă cererea va crește, mi-ar plăcea să testez și varianta de 150.

Cu siguranță printre cele mai populare arome s-au numărat Morning Coffee (s-a terminat stocul în prima zi de lansare), urmată de Twilight (cred că a fost mai mult datorită culorii). Și da, voi readuce în stoc o parte din cele mai populare arome sau combinații de culoare – sclipici, pentru că popularitatea nu este întotdeauna dată de aromă.

Ce planuri ai pentru 2021?

Lucrez la stabilizarea lui. Ca obiectiv general îmi doresc să scot cel puțin un model de etichete cu personaje noi pe lună. Cu toate că am organizat deja care sunt personajele lunare până în decembrie știu că la cererea comunității, vor mai apărea schimbări. Printre multe alte idei, un alt obiectiv la care lucrez deja este să aduc mai multe obiecte bookish. Momentan lucrez la o colaborare super faină pentru a înainta procesul de creare al unor Pin-uri. Da, ați auzit bine! Din Iunie (sau dacă totul merge bine, chiar din mai) vom avea Pinuri Bookish!

Mulțumim! Unde te pot găsi cititorii noștri?

Mulțumesc și eu tare mult pentru curiozitatea și nerăbdarea voastră, întotdeauna molipsitoare.

Mă puteți găsi pe pagina de Instagram @incandlescentt sau la adresa de email incandllescent@gmail.com sau pe pagina destinată vânzărilor https://www.in-candle-scent.com/ .