CityVisionMagazine

Savoarea Italiei chiar în inima Bucureștiului

Frumusețea Italiei este povestită și ilustrată de istoria stufoasă și de orașele antice a căror arhitectură reprezintă un adevărat miracol al timpului. Peisajele te lasă fără suflu, iar magia lor te încântă la fiecare pas. Pe lângă toate acestea, gastronomia peninsulei este renumită pentru gusturile deosebite ce poartă gurmanzii într-o aventură memorabilă. Pentru pasionații bucătăriei italiene, pizza napoletană și pastele ocupă locurile fruntașe. Ele sunt ridicate la rang de artă de chefii dornici să ofere gustul autentic italian. Desigur, cel mai bine poți trăi această experiență chiar în inima țării care a oferit lumii nume celebre precum Leonardo da Vinci sau Michelangelo, dar cum ar fi dacă Italia s-ar afla deja lângă tine sau în orașul tău?

Gustul și savoarea peninsulei se află chiar aici, în inima Bucureștiului, între pereții unei locații ce va deveni rapid preferata tuturor celor care iubesc deliciile italiene și nu numai. Antica Pizza este situată pe strada General Christian Tell Nr. 1-3, vis-à-vis de Piața Amzei, iar clienții care trec pragul au parte de sortimente delicioase de pizza, însă pot alege și dintr-o varietate de produse de băcănie autentic italienești. Băcănia interioară este foarte bogată, cu produse diverse, perfecte pentru încropirea celor mai delicioase meniuri.

Antica Pizza își propune să fie destinația celor care apreciază unul dintre cele mai căutate preparate din lume: clasica pizza italiană, realizată după rețete autentice. Clienții sunt surprinși de aromele plăcute ale aluatului făcut în casă, lăsat la dospit timp de 48 de ore și de pizza delicioasă, pregătită în fața lor și coaptă în cuptorul locației. Din meniu fac parte nume cunoscute iubitorilor de pizza, precum Margherita, Salami, Diavola, Prosciutto e Funghi, Quattro Formaggi, Tonno, dar și asocieri mai puțin convenționale, menite să scoată în evidență aromele și texturile ingredientelor folosite. În această categorie se încadrează produse precum Sotacetti, (sos de roșii, bacon, castraveți murați, usturoi fresh, ierburi italienești, mozarella fior di latte, parmezan scalii), Un po di spinachi (sos alb, pancetta afumată, spanac, brânză de capră, mozzarella fior di latte, oregano, usturoi, cimbru, fulgi de chilli), Mela Formaggio Blu (sos alb, măr proaspăt, blue cheese, usturoi proaspăt, nucă rumenită, bacon, mozzarella fior di latte).

Sistemul propriu de livrare în București permite tuturor să comande produsele preferate acasă sau la birou, având întotdeauna siguranța unei experiențe care se ridică la cele mai înalte standarde de igienă și siguranță.

Cauți un cadou inedit pentru un pasionat al preparatelor italiene? Aici vei găsi o sumedenie de produse premium, de la ulei de măsline, sos de roșii, paste realizate de artizani și producători italieni, ardei, măsline, stridii, fructe de mare și multe alte produse de calitate, realizate după standarde etice. Mai mult, iubitorii de experiențe fine se pot bucura de o gamă vastă de produse din trufe – uleiuri, sosuri, trufe în ulei -, de vinuri fine și de celebrul panettone italian. Practic, în băcănia Antica Pizza găsești tot ceea ce îți este necesar pentru a te răsfăța pe tine sau pentru a-i surprinde pe cei dragi cu un cadou memorabil sau o masă delicioasă. De aceea, dacă vrei să pregătești un coș de Paște cu care nu vei da greș, este o idee bună să îi vizitezi.

Antica Pizza s-a deschis în martie 2021. La doar două luni de la lansare, pizzeria și-a construit o comunitate de oaspeți fideli, care apreciază produsele de calitate și cărora le place să testeze rețete mai puțin comune, precum cea dintre măr și brânză sau smochine și nuci. Printre preferințele publicului se numără variantele de pizza grande, cu un diametru de 50 cm, perfecte pentru grupuri de trei-patru persoane sau mai mari. Pentru a oferi o experiență cu adevărat italienească, Antica Pizza a cooptat în echipă și un pizzaiolo 100% italian, pe care oaspeții îl pot vedea la muncă, în bucătăria deschisă a locației.

Ce te atrage la Antica Pizza este designul italienesc, ușor rustic, specific micilor orășele. Te captează, însă, farmecul experienței, aromele fine, mirosul de pâine caldă, și atitudinea jovială a echipei, care abia așteaptă să împărtășească povești despre rețetele lor, despre producătorii de la care își selectează ingredientele. Dacă Italia îi atrage pe călătorii dornici să exploreze peisajele uimitoare mângâiate de razele soarelui, cultura unică și gastronomia, Antica Pizza oferă o frântură vibrantă din deliciile culinare ale peninsulei.