CityVisionMagazine

Nu știi ce să mai gătești?

Nu știi ce să mai gătești, așa este?! Știm-știm, cunoaștem… Să fie și gustos, și sățios, și sănătos, și pe placul tuturor membrilor familiei. Hai să-ți facem niște propuneri de sezon, pentru o ciorbă și un fel principal. La care folosim cât mai multe dintre verdețurile care care au cucerit piețele.

Ciorbă de lobodă și ștevie

Ai nevoie de: 5 legături de ștevie, 5 legături de lobodă, 2 legături de ceapă verde, 2 legături de leuștean, 2 linguri de ulei, 3 ouă, 3 linguri de orez, 250 g de smântână, 1 plic Vegeta Borș Original (sau, dacă preferi, Vegeta Borș cu Legume, Vegeta Borș cu Verdețuri sau Vegeta Borș cu Smântână; pe oricare îl vei folosi, gustul autentic este garantat de ingrediente: legume uscate natural, tărâțe din cel mai bun grâu, porumb și leuștean).

Mod de preparare
Spală ștevia și păstrează doar frunzele, fără cozi. Procedează la fel și cu loboda.
Spală și toacă ceapa verde.
Într-o oală mare pune uleiul și călește ceapa verde tocată. Când ceapa s-a înmuiat, adaugă 3 litri de apă, iar când aceasta începe să fiarbă pune ștevia și loboda tăiate fâșii.
Adaugă orezul spălat și lasă să fiarbă.
Când orezul este fiert, adaugă Vegeta Borș după gust. (Pentru un gust acru moderat se pune o lingură de Vegeta/litru).
Potrivește gustul de sare și oprește focul.
Bate ouăle ca pentru omletă, pune-le în ciorba fierbinte și amestecă rapid pentru a obține „zdrențe”.
Adaugă leușteanul spălat și tocat fin.
Ciorba se servește cu smântână. Dacă vrei, poți amesteca smântâna cu ouăle bătute și poți pune totul în ciorbă imediat după ce ai oprit focul.

Stufat de pui

Ai nevoie de: 6 pulpe inferioare de pui, 4 legături de ceapă verde, 4 legături de usturoi verde, 1 cutie (500 g) de roșii pasate, o legătură de pătrunjel verde și una de mărar, o foaie de dafin, Vegeta Original (sau Vegeta Gust de Găină pentru un gust mai intens), ulei (pentru prăjit).

Mod de preparare
Spală și toacă ceapa și usturoiul verde.
Pune în tigaie, la încins, trei linguri de ulei și prăjește pulpele pe ambele părți, până capătă o culoare aurie. Scoate-le pe o hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de ulei.
În uleiul rămas în tigaie pune ceapa și usturoiul și călește-le. Adaugă apoi roșiile pasate și o lingură sau două de Vegeta Original (sau Vegeta Gust de Găină) și frunza de dafin. Potrivește gustul de sare, dacă e cazul. Adaugă o ceașcă de apă și lasă să fiarbă cam 10 minute.
Încinge cuptorul.
Pune pulpele de pui într-un vas termorezistent și toarnă peste ele sosul din tigaie.
Lasă la cuptor, la foc moderat, o jumătate de oră.
Când este gata, presară deasupra pătrunjelul și mărarul tocate mărunt.