CityVisionMagazine

Affinity Life Care: o nouă paradigmă în serviciile de geriatrie care aduce România mai aproape de standardele europene

Lansată în anul 2020, rețeaua de centre de îngrijire pentru seniori Affinity Life Care își propune să redefinească termenul de independență pentru seniori în România prin intermediul celor 3 centre localizate în București și Ilfov, devenind unul dintre cei mai mari furnizori autohtoni care oferă servicii de îngrijire și asistență medicală la standarde europene.

Proiectul vizează, pe lângă asistența specializată, eliminarea factorilor de stres din viața vârstnicilor și integrarea acestora într-o comunitate în care să se poată bucura în siguranță  de timpul liber, preluând din grija familiilor care nu pot oferi supraveghere continuă sau îngrijire medicală corespunzătoare acasă.

Având la bază pasiunea pentru domeniul medical transmisă din generație în generație de peste 70 de ani, Affinity Life Care este o inițiativă care dorește să ofere servicii de îngrijire similare cu standardele vestice prin promovarea respectului și a grijii față de persoanele vârstnice. Proiectul aduce o nouă paradigmă care pune accent pe empatizarea cu nevoile vârstnicilor, cât și cu cele ale aparținătorilor, fiind un sistem de îngrijire inspirat din modelul centrelor de seniori din Elveția sau Marea Britanie.

Aria de expertiză a centrelor de îngrijire Affinity se împarte în patru mari categorii, acoperind nevoile aferente fiecărui stadiu al procesului de îngrijire: programul independent living pentru îngrijirea persoanelor vârstnice care se pot descurca pe cont propriu, însă vor să se bucure de libertatea unei vieți lipsite de griji, programul assisted living destinat persoanelor semi-independente care necesită medicație, tratamente și asistență specializată, programul Memory Care axat pe îngrijirea persoanelor cu deficiențe de memorie și complicații ale bolilor grave, precum și servicii de recuperare și monitorizare pe perioade de convalescență.

Cu o experiență de peste 35 de ani în medicina generală, directorul medical Affinity Life Care oferă zilnic consultații vârstnicilor din cadrul centrelor, alături de ceilalți medici specializați în geriatrie și psihologie. Personalul celor trei centre include asistenți, infirmieri, fizioterapeuți și asistenți sociali care se află mereu la dispoziția seniorilor și monitorizează starea de sănătate a acestora. Echipa de specialiști se asigură că fiecare membru al comunității Affinity are parte de atenția cuvenită, beneficiind de un tratament personalizat, ședințe de recuperare medicală, precum și de consultații din partea unor medici colaboratori, renumiți pentru experiența în cardiologie, neurologie, ortopedie sau psihiatrie.

În cazul în care bolile cronice ajung în stadii avansate, serviciile medicale de geriatrie sunt înlocuite cu un plan de îngrijire paliativă bazat pe controlul durerii, ce are ca scop ameliorarea suferinței bolnavilor în stadii terminale și creșterea calității vieții. Mai mult, amplasarea sediilor Affinity Life Care a fost aleasă în funcție de proximitatea unor centre medicale private și de stat, astfel încât pacienții să poată fi ușor transportați în situații de urgență, centrele fiind la doar câteva minute distanță de spitalele Elias, CF 2 sau Floreasca.

Pe lângă monitorizarea medicală permanentă, seniorii beneficiază de condiții de cazare moderne și de un meniu personalizat, menite să redea confortul propriei case. Centrele Affinity Life Care sunt locuri intime, cu zone recreative amenajate în curte și parcuri unde rezidenții au posibilitatea de a face plimbări în aer liber. Fiecare centru dispune de o bucătărie profesională și specialiști în domeniul culinar pentru prepararea meniurilor, dieta fiind personalizată pentru fiecare rezident în parte de către un medic nutriționist.

Affinity Life Care se diferențiază de un spital sau de un azil clasic, proiectul reprezentând o inițiativă menită să schimbe mentalitatea familiilor cu privire la centrele pentru seniori care sunt adesea percepute ca un loc de abandon. Integrarea într-un centru pornește din dorința pentru o viață mai bună prin prisma faptului că acesta are parte de îngrijire și relaxare, păstrând în toată această perioadă legătura cu familia și cei apropiați. Astfel, centrele Affinity Life Care încurajează vizitele și întâlnirile în cadrul complexului, fiind un ajutor extern menit să ofere familiilor oportunitatea de a se bucura din plin de fiecare moment alături de cei dragi.

Toate detaliile legate de centrele Affinity Life Care și serviciile disponibile pot fi găsite pe https://affinity.ro/ sau pe pagina dedicată de Facebook.