CityVisionMagazine

Andrea Tincu primavara-vara 2021: o colectie cu formula complexa, dar usor de purtat si de integrat intr-o garderoba

Intr-o lume in care tendintele se succed cu o viteza uimitoare si in care moda aproape ca nu isi mai gaseste ragazul de a poposi pe indelete in garderobele feminine, Andrea Tincu propune piese vestimentare cu poveste si spirit atemporal, purtabile si versatile, care raspund celor mai exigente alegeri si care se diferentiaza prin calitate, gustul pentru detaliu si latura cultural-artistica exprimata prin desenele si imprimeurile realizate manual de catre designer, si transpuse ulterior pe materiale naturale premium.

Colectia Andrea Tincu Primavara/Vara 2021 sta sub semnul feminitatii reinterpretate si a explorarii granitelor care despart moda de arta, oferind in acelasi timp sugestii fashion menite a realiza o continuitate intre vechi si nou, si a facilita adoptarea lor in cele mai variate ecuatii stilistice. Este vorba despre o moda care evolueaza, care se construieste treptat, in tihna si cu rabdare, si care mai presus de toate ramane, dupa ce trendurile isi ating potentialul maxim si dispar din magazine.

Numele pieselor reprezinta primul indiciu privind mesajul colectiei, fiecare produs poarta numele unei artiste, incepand de la personalitati emblematice pentru arta secolului trecut, precum Frida Kahlo si pana la nume importante din perioada contemporana, precum Yayoi Kusama. Pentru a omagia complexitatea femeilor artist, care au fost pentru multe secole neglijate de catre canonul predominant masculin, designerul Andrea Tincu a ales sa aduca in aceiasi colectie printuri delicate, feminine si tuse abstracte, masculine, pentru a simboliza complexitatea intelectuala si conceptuala a artei feminine.

Structurile specifice colectiei sunt geometrice, directe, dar fara a pierde din complexitatea croiului. O alta provocare lansata de colectia Andrea Tincu este legata de modul in care ne raportam la piesele basice. Clasicul top alb este reinvetat prin aplicatii ingenioase, iar trench-ul, piesa clasica de primavara, devine un statement al garderobei prin printul spectaculos, realizat dupa pictura „Abstract Composition” semnata Andrea Tincu.

Printurile colectiei au fost initial realizate manual de Andreea Tincu in tehnici diverse, de la acrylice si pana la culori de apa si tus, apoi prelucrate digital si transpuse pe matase naturala, bumbac organic, vascoza cu bambus, voal batist, toate materiale ideale pentru sezonul cald si cu excelente proprietati hipoalergenice, antibacteriene si deodorizante.

Complexitatea croiului pieselor vestimentare este surprinzatoare pentru cat de usor sunt acestea de purtat si de ajustat fiecarei siluete. Si tocmai in acest lucru consta „magia”: sa poti reconfigura o bluza, o pereche de culottes sau o fusta, cu lejeritatea unui gest si fara a aduce un aport suplimentar de accesorii tinutei. Sistemele ingenioase cu siret integrate in design, permit fie accenturarea discreta a taliei – in cazul tshirt-urilor reinterpretate, fie coborarea sau ridicarea acesteia – in cazul pantalonilor culottes cu plii.

De asemenea, un loc important in ansamblul colectiei Andrea Tincu primavara-vara 2021, este ocupat de noile modelele de esarfe din matase naturala cu printuri realizate manual in acrylice si tus, si prelucrate ulterior pe computer, care completeaza colectia permanenta, devenita deja lider pe segmentul sau de piata. In primavara-vara 2021, esarfele Andrea Tincu se inspira din cultura orientala, abordand printuri cu flori de nuferi si lotus, intr-o cromatica vibranta si plina de energie, sau din zona artei abastracte. Fiecare esarfa poate fi inscriptionata la cerere cu initiale sau cu un mesaj scurt, si poate fi insotita de asemena si de o felicitare.

Piesele Andrea Tincu pot fi comandate atat la showroom-ul brandului din Iasi, cat si online pe www.andreatincu.com.