CityVisionMagazine

Dualitatea magiei în fața iubirii

Magia are o natură duală și poate fi utilizată atât de forțele întunecate, cât și de cele care se află în slujba binelui. Magia este o armă. La fel și iubirea. Însă iubirea reprezintă cea mai puternică magie. Iubim sau suntem iubiţi, iubim şi suntem iubiţi, iubim pentru ca mai apoi să ne doară. Dar iubim. Simţim iubirea prin toţi porii. O avem în noi indiferent că o dăruim sau o primim. Același lucru este valabil și pentru magia care s-a croit în jurul poveștii lui Lou și Reid. Dacă primul volum, „Șarpe & Porumbel”, ne-a purtat pe culmile magiei, într-o lume unde vrăjitoarele sunt vânate pentru natura lor demonică, iar credința în Dumnezeu este singura armă de apărare împotriva lor, în „Sânge & Miere”, cei doi eroi sunt surprinși în timpul unor lupte purtate împotriva celor care le-au fost odată prieteni pentru a-și învinge dușmanul comun, dar trec și printr-o furtună de emoții și războaie interioare. Atunci când două lumi diametral opuse se întâlnesc, rezultatul zguduie din temelii universul. Două personaje cu credințe diferite s-au unit, două lumi opuse au fost obligate să lupte împreună, pentru ca, în final, să se descopere pe ei.

Sânge & Miere – Shelby Mahurin

An apariţie: 2021
Autor: Shelby Mahurin
Editura: Conrinteens, Editura Corint
Titlu Original: Blood & Honey
Traducător: Adina Rațiu

Sumar: UNDE MERGI TU, VREAU SĂ MERG ȘI EU

Lou și Reid s-au reunit. Dar, după ce au scăpat ca prin urechile acului de pumnalul lui Morgane, acum sunt vânați din toate părțile de clan, de regat și de Biserică. Însă timpul și norocul lor nu țin cu ei.

UNDE LOCUIEȘTI TU, VREAU SĂ LOCUIESC ȘI EU

Împreună, erau convinși că vor putea depăși orice obstacol. Dar când Morgane îi momește într-un joc letal de-a șoarecele și pisica, cei doi sunt siliți să apeleze la ajutorul lui La Voisin – Regina Vrăjitoarelor Roșii și inamica declarată a clanului lui Lou.

CÂT TIMP VOM TRĂI

În timp ce Lou descoperă o latură întunecată a magiei, despre care crede ca e necesară pentru a-și proteja soțul și prietenii, Reid își cercetează fără nicio tragere de inimă puterea nou dobândită. Iar cei doi sunt legați unul de celălalt pentru tot restul vieții.

DAR MOARTEA NU IARTĂ PE NIMENI.

„O continuare uluitoare a lumii magice create de Mahurin în care forța iubirii este asmuțită împotriva nevoii de a-i proteja pe cei dragi. O aventură splendidă!” – JODI PICOULT, autoarea romanului Mici lucruri mărețe

„Decadentă și periculoasă, Sânge și miere a fost exact cartea de care aveam nevoie la momentul potrivit. Pleiada de personaje m-a captivat, și ard de nerăbdare să văd ce-i așteaptă în continuare pe acești zurbagii veseli.” – RENÉE AHDIEH, autoarea romanului Urgia și zorile

„Sânge și miere mi-a tăiat răsuflarea. Povestea e plină de umor ireverențios și de suferințe brutale, iar fiecare cuvânt magic e pus în valoare cu măiestrie de numeroasele răsturnări de situație. Mahurin ne oferă o întoarcere triumfătoare în Belterra.” – ISABEL IBAÑEZ, autoarea romanului Woven in Moonlight

„Seducătoare, sexy și încântătoare! Mahurin a scris o continuare captivantă și antrenantă care m-a cucerit. A devenit în mod oficial una dintre seriile mele preferate!” – ADALYN GRACE, autoarea romanului All the Stars and Teeth

Părerea mea: „Prin cumpătare, magia îți poate fi un aliat de nădejde.”

Acțiunea antrenantă își face simțită prezența încă din primele capitole, împrumutând ceva din ritmul alert al unei lupte medievale. Chiar și în momentele în care credeam că lucrurile sunt pe cale să se mai domolească, un alt secret era dezvăluit sau Lou și Reid, dar și prietenii lor erau puși în fața unui pericol iminent. Intrând în pielea personajelor, m-am simțit ca și cum m-aș fi temut pentru propria viață, de parcă aș fi fost cea care fugea, urmărită în mod constant de Morgane sau de acoliții săi. Odată cu fiecare capitol parcurs, lucrurile au devenit din ce în ce mai complicate, mai intense, iar experiențele prin care trec îi modelează atât pe cei doi îndrăgostiți, cât și pe prietenii lor.  

„Amintirile sunt un lucru sacru. Experiențele pe care le trăim ne modelează ca oameni și dacă modificăm amintirile acelor experiențe, e posibil să ne schimbăm ca oameni.”

Povestea devine mai întunecată, mai grăbită și tot ce trebuie să faci este să străbați cu sufletul la gură fiecare pasaj, fiecare pagină. Descrierile sunt terifiante, deoarece pe parcursul întregii cărți, se întâmplă ceva straniu cu Lou și pare controlată de o mână invizibilă, care o împinge să facă lucruri stranii, întunecate, poate chiar morbide. Lou seamănă cu o marionetă lipsită de voință proprie. Nu mai ascultă de cei care îi vor binele, nu mai gândește înainte de a acționa și este mult prea nechibzuită pentru binele ei. Iar Reid, soțul ei, se lasă fermecat de ființa din fața lui, încât ajunge să se comporte ca un copil. Chiar așa începe cartea. Deși sunt pe fugă, iar prietenii lor fac tot ce le stă în putință pentru a-și acoperi urmele, cei doi îndrăgostiți se pierd în iubirea pe care și-o poartă și nu mai gândesc rațional. O priveau ca pe o armă salvatoare, dar iubirea îi poate îndruma cu ușurință și spre pierzanie.

„Viața cu ea va fi o fugă și o luptă continuă. Nu vei cunoaște niciodată liniștea.”

În acest punct, Lou trebuie să învețe arta autocotrolului, să stăpânească puterea care i se scurge prin vene, iar Reid trebuie să vadă și să înțeleagă că viața nu este pictată doar în tușe de alb și negru, așa cum o vede el. Și au nevoie unul de celălalt pentru a echilibra lucrurile atunci când situația pare fără de scăpare și nu poate fi controlată pe cont propriu.

„Știu că nu poți cunoaște altă persoană până când nu te cunoști pe tine. Și mai știu că, dacă nu te trezești la realitate, tinere, o să părăsești lumea asta fără să fi găsit ceea ce cauți. (…) O legătură. Toți căutăm asta. Acceptă-te pe tine, acceptă-i pe alții și, poate, o vei găsi.”

Controlată de această putere incomensurabilă, Lou înnebunește, magia îi controlează gândurile, sufletul, până și corpul, ajungând de nerecunoscut. Și toate apar pe fondul unor călătorii de-a lungul și de-a latul ținutului pentru a strânge aliați în lupta împotriva mamei ei, Morgane. Aceștia apar din toate părțile, însă secretele care sunt expuse prin această alianță îi vor șoca pe toți, fie ei vrăjitoare de sânge, vârcolaci sau vânători. Iar Lou se află pe marginea prăpastiei, ademenită de magia întunecată a mamei ei, de jocurile de-a șoarecele și pisica în care sunt prinși.

„- Tu ce ești, Louise?

– Un șarpe, am zis, cu glas sugrumat. Cred că sunt… un șarpe. O mincinoasă. O prefăcută. Sortită să mă târăsc cu burta pe pământ și să mănânc praf câte zile oi avea.

– Ce ești acum n-ai fost dintotdeauna, și nici nu vei fi mereu. Ești, într-adevăr, șarpe. Schimbă-ți pielea, dacă nu-ți mai e de niciun folos. Transformă-te în altceva. În ceva mai bun.”

Durerea, pierderile omenești și tragedia descriu perfect ultimele capitole ale cărții. Poate chiar și dispariția identității proprii. Finalul îți frânge sufletul în mii de bucățele, te determină să vrei mai mult, terminându-se cu un cliffhanger de proporții. Am adorat universul creat de Mahurin, de la descrierea pădurilor în care până și copacii aveau ochi până la orașele medievale prin care au călătorit protagoniștii noștri. Și da, magia nu e bună sau rea! Cel care o controlează definește magia!

„Magia nu e bună sau rea. Ea ascultă de cel ce-o folosește. Când viața te pune să alegi între a lupta sau a fugi – când trăiești fiecare clipă pe muchie de cuțit -, totul devine o armă.”

Mulțumesc editurii Corint pentru exemplarul oferit. Dacă v-am făcut curioși, cartea poate fi achiziționată de AICI.