CityVisionMagazine

Complice.ro: Experientele de calatorii virtuale, preferate in anul pandemiei

La un an de pandemie, romanii isi manifesta tot mai mult dorinta de a-si relua stilul de viata obisnuit, care includea calatorii si experiente conexe, arata datele Complice.ro, magazin online de cadouri experientiale. Astfel, in topul preferintelor in perioada martie 2020-martie 2021 s-au aflat experientele de zbor virtuale, completate de zboruri cu parapanta sau driving pe circuitul de karting. Tendinta de revenire se remarca si din numarul comenzilor, care este in crestere cu 10% fata de perioada precedenta.

In ciuda contextului marcat in continuare de masuri de distantare sociala, peste 50% dintre clientii Complice.ro prefera in prezent experientele offline,  cele mai multe desfasurate in regim privat, o reechilibrare dupa ce, in cea mai mare parte a lui 2020, s-au preferat cele online. Si pe segmentul corporate se remarca o tendinta de crestere in numarul comenzilor pentru experiente offline, insa procentul ramane inca mic – 33% – pe fondul contextului de munca remote si hibrid ce caracterizeaza prima parte a anului 2021.

Cele mai populare experiente in perioada ianuarie-martie 2021 au fost cele din sfera adrenalinei – virtuale sau offline: experienta VR la mansa unui avion Boeing, zbor cu avionul sau cu parapanta, experiente pe circuitul de kating. De asemenea, in topul preferintelor clientilor Complice.ro raman experientele gourmet – fie ateliere private de gatit, fie degustari de cafea, ciocolata sau vin.

Media comenzii anul acesta a scazut cu aproximativ 20%, ajungand la 279 de euro, insa numarul de comenzi a crescut. O scadere mai accentuata s-a inregistrat pe segmentul corporate, insa aceasta este naturala, avand in vedere contextul.

Diferenta provine, intr-adevar, din scaderea comenzii medii plasate de client, insa si din faptul ca noi am lansat pachete mai accesibile ca pret, lucru care a stimulat numarul de comenzi, mai ales pe segmentul residential. Pe segmentul corporate se resimte inca lipsa evenimentelor offline, cele din online fiind inca reduse ca numar si amploare, a precizat Oana Pascu, fondator Complice.ro.

Experientele online, consumate rapid

Pe de alta parte, desi romanii se reintorc incet la experientele offline, pe care le prefera la achizitie, ei consuma mult mai rapid experientele cadou care se desfasoara online. Acestea sunt usor de accesat de oriunde si indiferent de restrictii, fiind preferate mai ales experientele cu celebritati sau atelierele private de wellbeing.

Ne asteptam ca in perioada urmatoare, odata cu venirea anotimpului cald si odata cu cresterea numarului de persoane vaccinate, sa creasca accesarea experientelor offline achizitionate in aceste luni. De altfel, prelungirea perioadei de valabilitate a voucherelor – la 12 luni – a fost una dintre primele masuri luate la declansarea pandemiei, astfel incat clientii sa nu simta o presiune in a accesa experientele cadou primite. Deja se simte o tendinta de crestere pe segmentul experientelor de travel, dar si de adrenalina, si un interes crescut pentru cele care permit distantarea, cum ar fi calatoriile cu autorulota sau mini-camperul, a mai precizat Oana Pascu.

La nivel de trimestru, Complice.ro inregistreaza o usoara scadere a cifrei de afaceri fata de perioada similara din 2020 – perioada nemarcata insa de contextul pandemic, dar si o crestere in numarul comenzilor, cu 10%. Perspectivele arata o dinamica similara si pentru urmatoarele luni in evolutia numarului de comenzi. Asteptarile Complice.ro sunt ca 2021 sa fie un an al revenirii, astfel incat cifra de afaceri sa atinga nivelul de 140.000 de euro, inregistrat in anul 2019.

Despre Complice.ro

Complice.ro este un magazin online specializat in cadouri si recompense experientiale. Pachetele de experiente sunt orientate atat catre zona de business – oferind astfel un portofoliu extins de tool-uri alternative de reward, recognition si incentive pentru angajati, clienti si parteneri de afaceri, dar si solutii creative pentru evenimentele corporate – cat si catre zona residential de dezvoltare personala, relaxare si adrenalina pentru cei care isi doresc sa depaseasca sfera cadourilor-obiect.

In cei  5 ani de cand activeaza pe piata cadourilor experientiale, Complice.ro a livrat mai mult de 1.250 de experiente inedite pentru clienti din zonele corporate si residential, dintr-un portofoliu care include peste 200 de experiente predefinite pe site, construite cu ajutorul a peste 150 de parteneri din Bucuresti, dar si din restul tarii si chiar de peste hotare.