CityVisionMagazine

Spirito Santo, noua colectie de bijuterii MOOGU inspirata de simbolul fundamental al omenirii

O bijuterie cu insemnatate, pe care sa o tii mereu aproape si care sa iti intoarca ceva. De la acest deziderat a pornit Andreea Mogosanu, Head of Creative Design si owner-ul brandului MOOGU, in conceperea unei colectii cu totul speciale, care transpune simbolul fundamental al omenirii – crucea, intr-o serie de piese pretioase, menite sa confere purtatorului o stare de bine si un sentiment de echilibru. Referintele culturale si stilistice sunt extrem de variate, insa firul conductor al colectiei SPIRITO SANTO este cat se poate de evident si spune o poveste reala despre speranta si incredere intr-un viitor mai bun. O poveste care vine ca un raspuns natural la timpurile in care traim.

Simbolul crucii, indiferent de conotatiile culturale, filozofice si religioase asociate, este o forma de comunicare, un limbaj universal, si sustine un numar impresionant de rituri, mituri si legende. De la iconografia crestina si pana la traditiile mitice ale vechilor popoare, sensul cosmic al crucii regasit in zona Asiei sau aura legendara asociata anumitor reprezentari istorice, precum crucea malteza sau crucea mistica uzitata initial de cavalerii templieri si devenita ulterior element decorativ pe mozaicuri, inspiratia primara a crucii este inradacinata adanc in parcursul omenirii. Prin lansarea colectiei Spirito Santo, MOOGU realizeaza o sinteza deopotriva estetica, originala si functionala, trecuta prin filtrul creativ al designerului, a acestui punct de referinta omniprezent, fiecare bijuterie comportand atat valente simbolice, cat si rezonante menite a se intalni cu personalitatea purtatorului.

Un pandant in forma de cruce sau o pereche de cercei cu acest simbol, pot constitui pentru unele persoane singurele bijuterii de cursa lunga, purtate zilnic indiferent de tinuta si de context. In schimb alti clienti se pot declara incantati de piese statement, care conteaza foarte mult cum arata intr-un outfit adaptat tendintelor fashion. Pentru a raspunde tuturor gusturilor si preferintelor individuale, colectia Spirito Santo este marcata de diversitate, atat in ceea ce priveste reprezentarile grafice ale crucii, cat si dimensiunile acestora: coliere discrete realizate din aur galben sau alb de 14k, simple sau incrustate cu diamante, pandante pretioase cu motive decorative complexe, chockere, cercei si pandante gravate cu rugaciunea “Tatal nostru” in limba latina.

Bijuteriile MOOGU sunt disponibile online pe www.moogustore.com si in showroom-ul MOOGU – Strada Ion Brezoianu, nr.4, et.2.