CityVisionMagazine

În luna dedicată femeii îndulcește-o cu LINO LADA

„E primăvară, iarăși primăvară!/Din fiecare margini de făgaș/Își scot strămoșii degetele-afară,/De ghiocei, de crini, de toporași…” În sfârșit, e primăvară! Fie și doar calendaristic. Până la urmă, indiferent de vreme, capricioasă sau nu, luna martie e lună de sărbătoare. E luna în care FEMEIA este centrul universului fiecăruia dintre noi, pentru că toți avem în viața noastră una, fie că este mamă, soție sau fiică.

Femeii i-au fost scrise poeme și i s-au dedicat cântece. De ziua ei i se oferă flori și daruri, i se aduc mulțumiri și i se fac promisiuni. Este înconjurată de dragoste și atenție. Ce gândește ea, ce e în sufletul ei? Ei bine, poate că toate acestea o fac fericită. Pentru o zi. Sau poate că în sinea ei zâmbește amar, fără să ți-o arate, știind că florile sunt doar felul în care îți ceri iertare pentru celelalte 364 de zile din an în care ai supărat-o, iar promisiunile pe care i le faci azi, mâine le vei încălca. Măcar mulțumirile să fie sincere…

Ce își dorește o femeie de ziua ei? Să fie apreciată pentru tot ce este, tot ce înseamnă ea și tot ce face. Pentru fiecare dimineață în care s-a trezit prima ca să pregătească micul dejun și cafeaua, pentru sutele de cămăși călcate la dungă, pentru sacoșele grele pe care le cară singură de cele mai multe ori, pentru calculele pe care le tot face pentru a împărți bugetul familiei așa încât totul să fie în regulă și nimic să nu vă lipsească, pentru răbdarea cu care te ascultă când îi povestești lucruri banale, pentru înțelegerea pe care o are când nu faci lucrurile așa cum se așteaptă ea să le faci. Pentru că nu e orgolioasă și tace sau cedează chiar dacă e îndreptățită să vorbească și să te combată, pentru că nu ea este cea care trebuie să-și plece capul, dar o face numai și numai de dragul de a fi armonie în familie. Nu ți-a spus întotdeauna când i-a fost greu, când a fost tristă și când a durut-o. Nu s-a plâns de fiecare dată când avea motive să o facă. Și nu din orgoliu a făcut toate acestea, ci pentru că e mai puternică decât crezi tu. Toate femeile sunt mai puternice decât bănuiește cineva, iar eticheta de „sexul frumos și slab” îi este pe nedrept atribuită. 

Crezi că poți, într-o zi din an, să o sărbătorești așa cum merită? Nu, nu poți. Pentru că merită mai mult decât buchetul acela de flori, mai mult decât promisiunile și mulțumirile acelea… Dar tot trebuie să i le oferi, pe toate acestea. Altfel va fi mâhnită cum a mai fost poate și în alte dăți. Când ai uitat că e 8 Martie sau nu ai dat importanță acestei zile, considerând că este o convenție stupidă și demodată, la care doar părinții și bunicii tăi mai țin, o mai respectă.

În dimineața asta surprinde-o. Trezește-te înaintea ei și pune-te în locul și în rolul ei. Pregătește-i micul dejun. Unul care să o uimească. Unul dulce, cum îi place ei. Cum este ea. Nu e nimic complicat în a prăji câteva felii de pâine pe care să pui cu generozitate LINO LADA cu alune de pădure, o fabuloasă cremă tartinabilă. Sau LINO LADA cu cocos ori LINO LADA Duo, cu lapte, cacao și alune fin prăjite. Tu îi știi preferințele, tu alegi azi pentru ea. Și încălzește-i și un pahar cu lapte. O să vină în bucătărie ciufulită, nemachiată și… mirată. O să-ți spună – aruncând priviri pofticioase tentațiilor de pe farfurie – că parcă n-ar mânca pentru că… îngrașă. Spune-i că o iubești oricum ar fi. Oferă-i o dimineață de răsfăț, alint-o și spune-i cât înseamnă pentru tine. Cuvintele si gesturile tale vor fi mai valoroase decât diamantele unui inel pe care nu îți permiți să i-l oferi.

Încheie ziua cum ai început-o. Fă-i o surpriză și așteapt-o să iasă de la serviciu cu un buchet de trandafiri roșii. Mergeți acasă ținându-vă de mână. (De când n-ați mai mers așa?!) Nu o lăsa să încropească cina. Comandă tu ceva. Ceva ce știi că-i place. Dacă știi ce-i place. Dacă nu știi… asta e. Cu ceva dulce nu dai niciodată greș. Cu LINO LADA Lapte sau LINO LADA Gold sigur nu dai greș. Pentru că, da, ea este standardul tău de aur.