CityVisionMagazine

Cum să ții sub control pielea cu tendință de roșeață? Ești liberă să fii tu!

Pielea cu tendință de roșeață sau rozaceea afectează tot mai mulți oameni. Cauzele şi soluţiile de tratament încă nu se cunosc, dar cercetările au dus la descoperirea unor produse inovatoare care pot ține sub control această afecţiune. Rozaceea poate fi moştenită genetic, se poate declanşa în urma unei naşteri sau din cauza stresului, iar persoanele predispuse sunt acelea cu pielea deschisă la culoare. Cauzele care pot agrava rozaceea sunt alcoolul, temperaturile extreme, stresul, alimentele picante, expunerea excesivă la soare şi chiar lactatele.

Pe lângă sfatul de a merge la un control de specialitate, atenția sporită acordată preparatelor picante, cât și cafelei, care trebuie să fie evitate de persoanele cu această predispoziție, este indicat să se evite supraexpunerea la razele UV care pot declanșa sau agrava rozaceea. Persoanelor în cauză le sunt recomandate cremele cu protecție solară maximă, inclusiv acoperirea pielii cu haine.

În general, persoanele cu o culoare a tenului foarte deschisă sunt predispuse la roșeață, mai ales dacă sunt femei. Obrajii roșii sau îmbujorați apar, de cele mai multe ori, la maturitate, după vârsta de 30 de ani, și se pot agrava odată cu trecerea timpului, dacă nu sunt luate măsuri de prevenire. Iar factorii care pot determina apariția roșeții sunt numeroși, atât de natură internă (hormonii, emoțiile, stresul, menopauza, predispoziția genetică), dar și de natură externă (schimbările bruște de temperatură, mâncărurile condimentate, expunerea la soare, antrenamentele fizice intense, alcoolul, anumite produse de machiaj sau cosmetice).

Pentru a depăși o asemenea anxietate, adu-ți aminte că problemele pielii tale nu te definesc ca persoană. Pielea este parte din cine ești, dar nu spune totul despre tine. Ești o persoană complexă, cu experiențe unice și gânduri valoroase, este și sfatul specialiștilor Bioderma.

Așa că nu uita să acorzi atenție și impactului emoțional! Dermatologii sunt de părere că, pe lângă disconfortul fizic al pielii care suferă de roșeață sau rozacee, există și un impact psihologic. 

Doar în cazul rozaceei:

* https://www.rosacea.org/patients/all-about-rosacea

Mai multe informații despre pielea cu roșeață găsești pe site-ul Bioderma, la acest link: https://www.bioderma.com.ro/pielea-ta/liberasafiitu