CityVisionMagazine

3 spa-uri din Covasna în care sănătatea ta dă mâna cu Natura

Situația actuală nu ne permite să ne urcăm în avion și să ajungem în cele mai îndepărtate destinații precum eram obișnuiți s-o facem sau așa cum ne-am dori, dar nimic nu ne împiedică să descoperim frumusețile României. Suntem înconjurați de peisaje fascinante care ne lasă cu amintiri de neprețuit și ne stârnesc pofta și interesul pentru a descoperit fiecare colțișor al României, fie că alegem atracțiile din natură, marile orașe sau oazele de liniște și relaxare.

Covasna, locul în care sănătatea ta dă mâna cu Natura

Destinația de astăzi este județul Covasna, pregătit să ofere experiențe autentice în natura neatinsă. În primul rând, aici este locul din care izvorăsc sute de izvoare de apă minerală, folosite atât pentru curele interne, cât și pentru cele externe. Foarte importantă în această perioadă este imunitatea, iar resursele terapeutice naturale care se regăsesc aici ajută la creșterea acesteia.

Dacă nu te-am convins că poți folosi Natura ca un aliat pentru îmbunătățirea stării de sănătate, află că băile cu apă minerală ajută la îmbunătățirea circulației periferice, iar combinate cu mofetele se creează un efect vasodilatator. Gazul mofetic, cunoscut și ca gaz vindecător, provine din activitatea post-vulcanică, fiind o emanație de gaze, mai ales din dioxid de carbon și este folosit în tratamentul balnear.

Când ne hotărâm să plecăm în vacanță, ne gândim în primul rând să optăm pentru o destinație care să ne ajute să scăpăm de stres. Și cum altfel putem face acest lucru dacă nu să căutăm zone de SPA menite să ne ofere relaxarea de care avem nevoie?!

Unde? La Grand Santerra Spa din Balvanyos Resort

Balvanyos Resort este o adevărată oază de liniște, aflată în vecinătatea Lacului Sfânta Ana. Resortul este locația ideală pentru recreere, mai ales că zona de SPA este integrată perfect cu natura, printre izvoare tămăduitoare și brazi seculari. Terapiile și tratamentele sunt destinate detoxifierii, re-mineralizării, oxigenării şi revigorării întregului organism.

”Majoritatea oamenilor nu părăsesc zona de confort și rareori se aventurează în necunoscut, așa că adesea rămân cu tiparele tradiționale de masaj. Noi le recomandam să încerce ceva nou. În timpul iernii oaspeții aleg masajul Terra vulcanica cu pietre vulcanice încălzite, iar în timpul verii, aceștia preferă masajele revigorante cu plante și fructe medicinale montane”, spune Keresztes Karola – Spa coordinator.

Castelul Daniel de la Tălișoara, oaza de liniște, departe de aglomerația urbană

Cellarium Slow Down Spa, din cadrul Castelului Daniel, este o altă oază de liniște gata să te întâmpine în inima Transilvaniei. Aici, accentual se pune pe purificare și regenerare. Tratamentele spa de aizi au la bază remedii tradiționale, cee ace face ca timpul petrecut aici să devină o experiență unică.

Hotelul TTS Spa&Wellness Covasna –  de la relaxare la ameliorarea bolilor cardiovasculare

Cum îți sună saună uscată finlandeză? Sau masaj limfatic, anticelulitic, de relaxare, duș Vichy, tratament balneo-climateric, mai zic? Acestea sunt câteva dintre tratamentele de care poți profita la Hotelul TTS Spa & Wellness, Și lista poate continua cu terapiile balneoclimaterice precum băi cu CO2 și mofete, electroterapie, hidroterapie, termoterapie sau terapia cu inhalații și aerosoli.

Tratamentul balnear, cu rezultate excepționale în cazul bolilor cardiovasculare, constituie una dintre principalele atracții turistice care a făcut din orașul Covasna o stațiune de interes național, lansată și pe piața internațională, recunoscută ca fiind stațiunea “inimii” sau “Stațiunea mofetelor și a celor 1000 de izvoare de apă minerală”. Așadar, ce mai aștepți?