CityVisionMagazine

Sfaturi de îngrijire pentru un păr frumos și sănătos

Primăvara e aici! Așadar e timpul schimbărilor în garderobă și în rutina zilnică de îngrijire. Odată cu creșterea temperaturilor, chiar și părul tău va avea nevoi diferite. Te sfătuim să renunți la obiceiurile din săptămânile anterioare și să iți pregătești podoaba capilară pentru primăvară.

Mai jos găsești câteva recomandări de la Gabriel Ilie, trainer Londa Professional, este vorba despre câteva sfaturi de îngrijire pentru un păr frumos și sănătos:

Un păr neted care nu se electrizează

„Pe măsură ce temperaturile cresc, umiditatea devine o problemă. Nu aștepta ca părul tău să se electrizeze și să fie greu de modelat. Când îl stilizezi, folosește o cremă de netezire precum Coil Up de la Londa Professional sau un ulei protector, care va hrăni cuticula și  va oferi părului un luciu de poveste.”

Evită șamponarea zilnică

Excesele dăunează. La fel și spălatul zilnic pe cap, care uneori elimină uleiurile naturale din păr. Acesta devine în timp uscat, rebel și greu de stilizat.Dacă simți că ți se îngrașă prea des, apelează la un șampon uscat pe care să îl aplici la rădăcină. El va mai câștiga un pic de timp pentru scalpul tău.

Hidratează cât poți de mult

Pe măsură ce vremea se va încălzi, iți recomand să înlocuiești conditionerul de până acum cu produse super hidratante, inclusiv cu cele leave-in. Ele iți vor proteja cuticula și vor menține strălucirea părului. Dacă nu știi ce produse ți se potrivesc, cere sfatul hairstylistului tău. Tot el iți va spune și dacă ai nevoie de  îngrijire suplimentară sub forma tratametelor reparatoare din salon.

Protejează-ți părul de clor

Chiar dacă nu e vremea bălăcelilor în piscinele in aer liber, nu uita că și în cele interioare găsești la fel de mult clor în apă. Acesta iți va degrada cuticula și iți va spăla pigmentul, daca ai părul vopsit sau decolorat. Așadar fii cu băgare de seamă, încearcă să îl protejezi cu o cască sau să te speli pe cap de fiecare dată când ieși din piscină.”