CityVisionMagazine

Masaj cu miere: beneficii pentru ten și trup

Masajul cu miere este unul dintre cele mai apreciate tipuri de masaj din câte există. Mai mult decât atât, specialiștii sunt de părere că masajul cu miere are multiple beneficii pentru ten si trup.

Înainte de toate, „vinovată” de acest lucru este miere care, în cadrul acestei terapii, vine la pachet cu proprietățile ei miraculoase. Compoziția mierii este complexă, aceasta conține peste 400 de elemente, ceea ce este și firesc dacă ne gândim că este rezultatul muncii albinelor ce culeg polenul din sute de flori. Multitudinea și complexitatea vitaminelor care se regăsesc în miere sunt „hrană” pentru epidermă: complexul B, vitamina C, vitamina A, vitamina D, vitamina K, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, la care se adaugă cantități foarte mici de seleniu, crom și iod.

În ceea ce privește beneficiile masajului cu miere, terapeutul Dan Bujor explică foarte clar: „Mierea conține substanțe active ce stimulează circulația sângelui și este hidratantă, ceea ce o face să fie recomandată, în principal, persoanelor care au pielea foarte uscată. În general nu există alergie la mierea aplicată extern pe piele, dar am întâlnit și astfel de persoane. Eu recomand efectuarea unui test de toleranță prin aplicarea de miere pe piele și așteptat 5 minute. Dacă pielea nu se irită sunt semne că pielea suportă foarte bine aplicarea de miere”.

Dan Bujor vorbește, punctual, despre beneficiile masajului cu miere în funcție de zona pe care este realizat:

Masajul facial cu miere – înlătură și încetinește apariția ridurilor, intensifică secreția de colagen. După masajul facial cu miere, pielea este detoxificată și curățată de celule moarte.
Masajul cu miere al spatelui – deblochează acumulările de energie și tensiunile musculare și nervoase.
Masajul cu miere în zona coapselor – reduce aspectul de coajă de portocală și contribuie la stimularea drenajului limfatic.
Masajul cu miere în zona cervicală – asigură oxigenarea creierului, combate durerile de cap și insomnia.