CityVisionMagazine

Găsește-ți perechea potrivită… de pantofi!

Se spune că dacă o femeie poartă pantofii potriviți, aceasta va cuceri lumea. Îți mai amintești vorbele celebre rostite de Marilyn Monroe? Dar pentru a ajunge la perechea preferată de încălțăminte din zilele noastre, pantofii au avut o istorie fascinantă, îndelungată și dificilă. Ea a început în paleolitic, între 40.000 și 26.000 i. Hr., pe când încălțămintea era folosită pentru a feri talpa piciorului de terenul dur. Antropologii au demonstrat că trecerea de la piciorul desculț la încălțămintea primitivă a determinat modificarea tălpilor și a degetelor oamenilor. Evoluția a continuat până în Egiptul Antic, apoi în Grecia Antică, iar romanii au împrumutat foarte multe obiceiuri de la predecesorii lor și încălțămintea a fost privită ca o necesitate pentru a trăi într-o lume civilizată. În afară de sclavi, care erau tot timpul desculți, romanii purtau sandale pentru a-și completa ținuta.

În timpul secolului al XVI-lea, reginele Caterina de Medici și Maria I a Angliei au început să poarte pantofi cu toc pentru a crea impresia că ar fi mai înalte. În jurul anului 1580, chiar și bărbații au adoptat acest stil. Mai târziu, în secolul al XVIII-lea, au apărut pantofii realizați din diferite țesături. Pantofii din mătase erau foarte populari și la modă.

De la mijlocul secolului al XX-lea, materialele din cauciuc, plastic, pânze sintetice și adezivi industriali au permis producătorilor să creeze pantofi care s-au abătut considerabil de la tehnicile tradiționale de meșteșugărit. Însă pielea, care a fost primul material folosit în stilurile anterioare, a continuat să rămână standard pentru pantofii de calitate. Ușor, ușor a apărut și pielea ecologică, folosită pentru încălțămintea modernă.

„Pantofii îți transformă limbajul corpului și atitudinea. Te înalță fizic și psihic.” – Christian Louboutin

Pentru mine, perechea potrivită de încălțăminte trebuie să întrunească următoarele criterii: să fie comodă și versatilă, în culori simple, dar la modă. Materialul din care este confecționată joacă un rol important, de aceea aleg să îmi achiziționez produse din piele ori piele ecologică de cea mai bună calitate. Înălțimea tocului poate să fie în jur de 7 cm, iar dacă interiorul este îmblănit, mai ales în timpul anotimpului rece, atunci sunt mulțumită.

Înainte de pandemie, obișnuiam să călătoresc mult prin oraș; de la serviciu la vreun eveniment în inima Bucureștiului și apoi acasă. De aceea, îmi alegeam perechea de încălțăminte la modă, comodă, dar cu tocul potrivit. Nimeni nu-și dorește să se plângă de durerile de picioare la finalul unei zile aglomerate. Și acum, chiar dacă opțiunile de petrecere a timpului liber s-au limitat, continui tradiția de a-mi achiziționa pantofii potriviți.

Pe site-ul  www.reverse.ro am descoperit ghete și botine tocmai bune de purtat la plimbare. Am pus ochii pe botinele negre din piele ecologică (aici găsești varianta bordo), botinele de toamnă din piele ecologică lăcuită (click aici) și ghetele din piele naturală cu talpă ortopedică (click aici). O selecție variată de pantofi, cizme, ghete, bocanci, botine, sandale și pantofi sport, chiar și încălțăminte pentru bărbați te așteaptă pe site-ul www.reverse.ro. Atent lucrate și din materiale de calitate, modelele sunt disponibile la prețuri avantajoase.

În plus, reducerile continuă pe site-ul www.reverse.ro ! Folosește codul REVERSE10 și vei beneficia de încă 10% REDUCERE.

Spor la cumpărături!

Alege-ți perechea potrivită: