CityVisionMagazine

Duce Moșul cu desaga cinci feluri de Lino Lada!

După un an de așteptare e vremea, iar, de sărbătoare! Este adevărat că anul acesta Sărbătorile nu prea mai au strălucirea și întreaga bucurie de altădată. A fost un an greu și încă este. Nu ne vom mai întâlni în târgurile de Crăciun ca să ciocnim o cană de vin fiert. Nu vom mai petrece intrarea în Noul An în stradă, numărându-i lui 2020 ultimele secunde, sub ploaie de artificii, în pocnetul sticlelor de șampanie. Vom fi toți la casele noastre, cu cei dragi, tocmai pentru ca anul viitor să putem face tot ce n-am făcut anul ăsta. Vom avea un Crăciun de tihnă, în familie, și un Revelion la fel. Dar poate că era și timpul… Așa că haideți mai bine să ne îndulcim Sărbătorile și să ne bucurăm de ele cu tot sufletul și să aprindem luminile speranței că va fi bine. Că „Totul va fi bine”… Să ne adunăm în bucătărie, să frământăm și să coacem cozonaci ascultând colinde. Să facem prăjituri pentru Moșul care va veni oricum, pentru că el poate circula și noaptea, fără declarație.

Sssst, îți spunem un secret: Moșul este fan Lino Lada! Îi place Lino Lada Cocos, că-i albă ca zăpada. Îi place și Lino Lada Lapte, că de aia mănâncă fursecurile umplute. Pe toate. Și când nu e hotărât, un borcănel de Lino Lada Duo dă pe gât! Este clar că Moșul știe de unde să-și ia energie… Că are numai o noapte dragul de el – bunul, blândul – să colinde-n lung și-n lat pământul.

Să ne întoarcem acum în bucătărie și să facem cu Lino Lada cu alune de pădure o magie! O prăjitură pentru seara de Ajun. Mâncăm și noi, și Moș Crăciun!

Ai nevoie de: pentru blat – opt albușuri, 200 g de zahăr, 50 g de făină, 100 g de miez de nucă, 100 g de alune, 50 g de migdale, un plic de praf de copt; pentru cremă – un borcan (350 g) de Lino Lada cu alune de pădure, 300 g mascarpone; pentru glazură – 200 g de ciocolată cu lapte.

Cum se prepară

Pentru blat, se bat bine albușurile cu un praf de sare până devin spumă, apoi se incorporează treptat zahărul, amestecând cu mixerul la viteză mare. Când spuma este tare ca pentru bezea, se adaugă nucile, alunele și migdalele măcinate fin la robot și se incorporează ușor, cu o spatulă. La final se adaugă făina în care ai pus praful de copt și se amestecă din nou, cu grijă.

Se unge cu ulei o tavă de 20X30 cm și se presară uniform un strat subțire de nucă măcinată. Se toarnă apoi compoziția de blat, se nivelează și se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 25 – 30 de minute. Se scoate din formă când este complet răcit.

Pentru prepararea cremei, se bate mascarpone cu mixerul până devine pufos și se amestecă apoi cu crema tartinabilă Lino Lada cu alune de pădure. Amestecul se întinde pe blatul de nuci și se nivelează. Se glazurează cu ciocolată cu lapte topită la cuptorul cu microunde, apoi prăjitura se dă la frigider pentru circa o oră.

Ți se pare prea complicat de realizat? Ți se pare! Și totuși nu te încumeți să prepari această savuroasă prăjitură? Mai avem un pont pentru tine. Dacă tot petreci Crăciunul acasă, în pijama, în canapea, vizionând filme, îndulcește-te cu Lino Lada Gold, delicioasa cremă tartinabilă cu cacao de cea mai bună calitate și alune de pădure mărunțite și coapte. Este un produs premium, chiar pentru ocazii speciale! Și poți mânca fără grijă, cu lingura, direct din borcan. Un Crăciun fericit este un Crăciun tihnit și relaxat, așa că… simte-te bine pentru că doar asta e important!