CityVisionMagazine

Colaborarea sfârşitului de an: interpreta Paula Hriscu şi tenorul Bogdan Mihai

Sfârşitul de an aduce o colaborare spectaculoasă pe piaţa muzicală din România. Una dintre cele mai iubite colinde din inima Transilvaniei, de origine maramureşeană, “M-o trimis mama la capre”, este cântată de interpreta de muzică populară Paula Hriscu, împreună cu tenorul Bogdan Mihai,nume de referinta al artei lirice romanesti, voce cunoscuta atat in Romania cat si pe tot Mapamondul,artist binecuvantat de Dumnezeu cu o voce si un har pe care le-a daruit sufletelor celor care l-au ascultat, de-a lungul unei cariere internationale de aproape 14 ani pe cel mai mari scene ale lumii, alaturi de mari artisti ca Angela Gheorghiu,Lara Fabian,Placido Domingo si multe alte nume de rezonanta internationala.

„Cele mai frumoase amintiri din copilărie pe care le am sunt din perioada Crăciunului. Ce bucurie aveam în suflet când mergeam la colindat, împreună cu alţi copii. Crăciunul este un moment al speranţei şi al fericirii izvorâte din acest miracol. Colaborarea cu Bogdan Mihai mă bucură, pentru că am vrut să alăturăm două voci puternice într-una dintre cele mai frumoase colinde din Transilvania. Sper că acest colind să vă bucure şi pe voi atât cât ne-a bucurat şi pe noi”, a declarat Paula Hriscu.

Colaborarea cu Paula Hriscu este o binecuvantare venita de la Bunul Dumnezeu,deoarece imi ofera ocazia,in premiera absoluta, sa interpretez,pentru prima data in viata mea, acest colind minunat.Vocea Paulei este balsam pentru suflet,vocile noastre s-au armonizat extraordinar.Pentru mine Craciunul inseamna familie,inseamna Dumnezeu, inseamna viata,inseamna speranta, inseamna tot ce este mai frumos pe pamant si sper din toata inima ca aceasta colaborare  sa nu fie ultima si sper ca vom reusi prin vocile noastre ,prin traditiile autentic romanesti neintinate, sa intram in casele dumneavoastra cu sufletul deschis,cu iubire si dragoste.Sarbatori fericite tuturor” a declarat Bogdan Mihai.

          Colind maramureşean, interpretat de două voci senzaţionale

          Filmările colindului “M-o trimis mama la capre” au fost realizate într-un peisaj fabulos de iarnă, prin Defileul Someşului Rece, din judeţul Cluj, care au răsunat de vocile puternice ale celor doi artişti, îmbrăcaţi în straie populare vechi de peste 100 de ani.

“De fiecare dată când port straiele noastre populare mă simt frumoasă, mai feminină, mă simt mai aproape de tradiții, de istoria și de cultura noastră, de străbunii noștri. De altfel, cred că orice româncă se simte mai frumoasă atunci când îmbracă o ie. Pentru acest colind, am ales unul dintre costumele vechi din colecția personală, are peste 100 de ani. A fost o bucurie să pot împărtăși cu Bogdan această dragoste pentru portul nostru popular. Cred că a fost inedit pentru el să încalțe cizme si eu opinci  cu care am mers destul de mult prin zăpadă. Dar sigur vă va povesti el….(n.red. râde)”, a mai spus Paula Hriscu.

“M-o trimis mama la capre”, interpretare unică

Paula Hriscu este una dintre cele mai iubite voci de  muzică populară, din noua generație de interpreți. Născută în Brad, județul Hunedoara,  Paula este studentă în anul IV la Academia Naţională de Muzică “Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca, secţia Canto. Și-a descoperit acest talent la vârsta de 22 de ani, când, spune artista, muzica a ajutat-o să ia viața de la început.

“M-o trimis mama la capre”, Paula Hriscu & Bogdan Mihai

Premieră: decembrie 2020

Muzica: Paula Hriscu şi Ovidiu Szilaghi

Versuri: culese din popor

Orchestraţie: Ovidiu Szilaghi

Mastering: Studio Ovidiu Szilaghi

Imagine: Radu Mocanu

Producător: Nicoleta Ioniţă

Casă de producţie: HPA MUSIC