CityVisionMagazine

Libertatea simțurilor

Parfumul este ca un veșmânt, învăluindu-te în mireasma sa deosebită. Parfumul îți conturează identitatea. Parfumul te scoate din anonimat. Parfumul este semnătura ta. Parfumul a jucat un rol important în viața oamenilor încă din cele mai vechi timpuri, apărând chiar în însemnele hieroglifice din mormintele egiptene. Atât tămâia, primul tip de parfum, cât și esențele și uleiurile aromatice, reprezentau privilegiul regilor, al preoților, după care, în timp, acestea au devenit accesibile și celorlalte categorii sociale. Astfel au fost create creme parfumate și emolienți parfumați cu care egiptenii își acopereau părul și trupul.

Grecii, creatorii primului parfum lichid, foloseau unguente parfumate, aplicând arome diferite pe fiecare parte a corpului. Aceștia amestecau pudre și prafuri aromate cu uleiuri grele lipsite de alcool. Inițial foloseau uleiurile de măsline și migdale, după care au fost introduse și cele de trandafiri, anason și rădăcină de iris.

„Nu există eleganță fără parfum. Este accesoriul nevăzut, sublim și de neuitat. Îți anunță sosirea și îți prelungește prezența după ce ai plecat.” (Coco Chanel)

Parfumul Libre creat de parfumierii Yves Saint Laurent este o reinterpretare a femeii independente, ce pornește în cucerirea lumii întregi. Ea își folosește intuiția ca armă principală după care se ghidează pentru a-și urma calea. Libre este celebrarea libertății de a trăi după propriile reguli. Ni se dezvăluie o nouă feminitate: nonconformistă, autentică, puternică – o adevărată luptătoare.

Aromele de floare de portocal, lavandă rece, neroli spumantă, mandarină suculentă, vanilie intensă și chihlimbar strălucitor te învăluie într-o mângâiere contrastantă, creând un parfum ce conține note masculine, dar și feminine. Parfumul are un nucleu olfactiv pregnant, prin fougère (valențe ierboase, de ferigă, obținute prin juxtapunerea cu lavanda, geraniu, mosc, migdale și mușchi de stejar), care, în cazul de față, capătă fațete feminine, grație mixului cu floare de portocal.

Totodată, sticla parfumului Libre intense împinge limitele dualității feminin-masculin și mai departe: culoarea de coniac a parfumului este vizibilă prin recipientul transparent, iar logo-ul auriu, atemporal și supradimensionat îmbrățișează sticla, oferind un aspect couture și luxuriant.

„Libertatea este principiul brandului Yves Saint Laurent. Puterea feminină este totul.” Acestea sunt cuvintele fondatorului unuia dintre cele mai luxoase branduri din lume, legendarul designer de modă francez Yves Saint Laurent. Recunoscut ca vizionar încă din 1966, a fost primul designer care a inclus în colecția sa smochingul de damă. Libre, noul parfum de la Yves Saint Laurent Beauté, este personificarea faimosului smoching feminin Le Tuxedo și a mesajului său avangardist.

Libre este un parfum cu personalitate, unic și elegant, ce te poartă într-o călătorie inițiatică absolută.