CityVisionMagazine

Fă-ți un cadou de Sărbători

Se apropie sărbatorile de iarnă și ai început să te gandești la câteva idei de cadouri pentru cei dragi. Ce le vei dărui? O să le placă? Oare le-ai citit gândurile? Dar pe tine te-ai pus pe listă? Fă-ți un cadou special: dăruiește-ți o carte bună. Te asigur că o vei savura alături de o cană de ciocolată caldă, lângă bradul frumos împodobit. Este luna în care toate poveștile frumoase se transformă în realitate și putem visa la o lume mai bună.

În ciuda contextului actual, dominat de angoase, care ne impune să păstrăm distanțarea fizică, putem începe o călătorie cu noi înșine pentru a ne cunoaște mai bine. De aceea îți propun două cărți pe care le recomand tuturor celor ori de câte ori am ocazia: „Biblioteca de la miezul nopții și „Câteva motive să iubești viața de Matt Haig. Crede-mă! La finalul lecturii vei vedea viața cu alți ochi.

Iată un sumar al celor două cărți:

1. Biblioteca de la miezul nopții – O singură bibliotecă. O infinitate de vieți. Care e cea mai bună?

Undeva, la marginea universului, există o biblioteca infinită de cărți, iar fiecare poveste din ele provine dintr-o altă realitate. Una spune povestea vieții tale așa cum e, alta spune povestea vieții tale așa cum ar fi fost dacă ai fi luat altă decizie într-un anumit moment. Toți ne întrebăm mereu cum ar fi putut să fie viețile noastre. Dar dacă am găsi răspunsul într-o bibliotecă? Atunci când Nora ajunge în această bibliotecă, are șansa să îndrepte lucrurile – o viață plină de durere și de regrete. Are ocazia să facă totul altfel și să-și dea seama cum ar putea avea viața perfectă. Dar lucrurile nu sunt tocmai cum și le imaginează ea… Curând, alegerile pe care le face o pun într-un pericol iminent. Înainte să expire timpul, trebuie să răspundă la o singură întrebare: care e cea mai bună cale de a-ți trăi viața?

„Matt Haig e unul dintre cei mai imaginativi scriitori ai epocii noastre. În acest roman, povestea emoționantă e plină de învățăminte despre cât de important este să apreciem viața pe care o avem.” – The Independent

“Fiecare carte de aici, fiecare carte din bibliotecă – cu excepția acesteia – reprezintă o versiune a vieții tale. Această bibliotecă îți aparține. Se află aici pentru tine. Vezi tu, viața oricui s-ar fi putut sfârși în feluri infinite. Cărțile de pe rafturi sunt viața ta, toate încep din același punct. Din clipa de față. De la miezul nopții. Marți, 28 aprilie. Dar aceste posibilități de la miezul nopții nu sunt identice. Unele se aseamănă, dar altele sunt complet diferite.”

Poti citi recenzia mea aici: https://www.cityvisionmagazine.ro/news-events/cel-mai-bun-mod-de-a-invata-e-sa-traiesti/

2. Câteva motive să iubești viața  – La 24 de ani, lumea lui Matt Haig s-a prăbușit. Nu reușea să mai găsească niciun motiv pentru care să iubească viața. Această este povestea adevărată a depresiei sale și a modului în care a reușit să depășească o boală care-l dusese în pragul sinuciderii.

Emoționantă, amuzantă și, în cele din urmă, optimistă, cartea lui Matt Haig depășește granițele memoir-ului sau ale volumelor self-help, devenind o pledoarie pentru a trăi mai frumos și, mai ales, pentru a ne ajuta să găsim câteva motive bune ca să iubim viața.

„Nu este doar o carte de self-help, ci un răspuns personal, intens și creativ la o perioadă de criză profundă și relatarea felului în care un om s-a întors de pe marginea prăpastiei.” – The Guardian

Împreună cu prietenii de la www.libris.ro ți-am pregătit un cadou special. Intră AICI pentru a descoperi despre ce e vorba.