CityVisionMagazine

Programe speciale la RFI România cu ocazia celei de-a 30-a aniversări

RFI România, filiala în limba română a Radio France Internationale, marchează 30 de ani pe 26 noiembrie, prin programe speciale difuzate pe durata întregii zile.

Joi, 26 noiembrie de la 7 la 20h00 radioul propune dezbateri pe diferite teme importante pentru România și pentru Europa : educație, cultură, sănătate, situația minorităților, mediu și economie.

Din studiourile de la București și Paris, jurnaliștii RFI împreună cu invitații speciali vor vorbi despre modul în care valorile europene s-au afirmat în România ultimelor trei decenii și vor încerca să ofere proiecții de viitor. Interviuri în exclusivitate cu Laura Codruța Kövesi, prima procuroare-șefă europeană și Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe al României.

Programele vor fi difuzate la radio, o parte vor putea fi urmărite și în format video, pe pagina de Facebook a radioului.

RFI Romania propune și o platformă multimedia generatia30.rfi.ro, unde veți regăsi o cronologie cu momentele cheie din istoria radioului, emisiuni de colecție, interviuri, analizeze, testimoniale dar și cum ne imaginăm România peste 30 de ani.

RFI în limba franceză va reflecta acest moment într-o ediție speciala a emisiunii „L’atelier des médias” care va fi difuzată duminică, 29 noiembrie la 13h10, disponibilă în direct și podcast pe rfi.fr. Un interviu cu Luca Niculescu, fost redactor șef al RFI Romania, in prezent ambasadorul României in Franța va fi difuzat in programele speciale din 26 noiembrie.