CityVisionMagazine

Îngrijirea părul tău vopsit. Sfaturi de la specialiști.

E sănătos să iți vopsești lunar părul? Acest proces iți dăunează în vreun fel? Iată părerea specialiștilor Wella Professional.

În funcție de serviciul de colorare ales, părul poate fi afectat mai mult sau mai puțin, în funcție de tipul vopselei folosite și al pigmenților conținuți. Dacă vorbim despre o vopsea demipermanentă sau semipermanentă, unde pigmenții se așează mai mult pe cuticulă sau în straturile cuticulare, ne referim la un serviciu de colorare soft, care nu va afecta firul de păr. Vopseaua permanentă va ajunge în interiorul firului de păr unde poate transforma pigmenții naturali (în funcție de oxidantul folosit) și poate schimba textura firului de păr, mai ales in cazul blondurilor.

              Decolorarea este o tehnică mai complicată, care ar putea duce la subțierea firului de păr dacă nu sunt folosite produsele corespunzătoare (de exemplu dacă se folosește un oxidant mai puternic decât e necesar pentru obținerea culorii respective, sau dacă aplicarea nu e precisă). Din această cauză este recomandat ca tot ce ține de decolorat și blond să fie realizat doar în saloanele de specialitate.

              Cum ajuți un păr degradat să își revină mai repede la starea inițială? Hidratarea o să fie în continuare cuvântul cheie, mai ales in sezonul rece, pentru că atâta timp cât părul este hidratat și nu pierde apă, va fi elastic și nu se va rupe. Din fericire, produsele de colorare profesionale vin în ajutorul nevoilor părului, tocmai de aceea un păr vopsit cu un produs profesional este sănătos și își păstrează nuanța o perioadă mai lungă de timp, ne asigură specilistii Wella Professionals.

              În situația în care părul este deja afectat de produsele agresive folosite, există tratamente de reparare și întărire, care diminuează aceste probleme. WellaPlex poate fi folosit atunci când vrem să întărim firul de păr. Este un tratament care lucrează la nivel molecular și reface legăturile din firul de păr, oferindu-i o rezistență mai mare împotriva ruperii.

              Putem folosi frecvent instrumente cu căldură și să ne bucurăm în același timp și de un păr sănătos?

              Da! Iar acest lucru este valabil atât timp cât luăm în considerare că trebuie să echilibrăm un pic situația. Adică să hidratăm părul corespunzător, deoarece instrumentele cu căldură au tendința de a scoate apa și deshidratează. Astfel, în faza de spălat,  folosiți mereu o mască pe care s-o  lasați să acționeze cel puțin 5 minute. Aplicați apoi pe părul umed un ulei care poate fi combinat cu un produs de netezire și hidratare. Dacă se folosesc instrumente de tipul ondulatoarelor sau a plăcilor de îndreptat, indicat ar fi să se folosească un produs de protejare împotriva căldurii.

              Ce trebuie să eviți atunci când părul este vulnerabil ?

•             Pieptănatul excesiv! Fiind fragil, acesta ar trebui pieptănat doar în timpul procesului de spălare, atunci când are o mască aplicată. Iar acest lucru ar trebui făcut cu un piepten cu dinții rari, pentru a evita ruperea;

•              Nu îl prinde în cozi foarte strânse sau în cocuri; toate aceste tensiuni vor agrava sensibilitatea părului;

•              Evită colorările agresive sau decolorările. Dacă e musai să iți împrospătezi nuanța, ar fi indicat să folosești o vopsea fară amoniac, care să te protejeze.

Și tu poți avea un păr sănătos. Ascultă sfatul specialiștilor Wella Professionals!