CityVisionMagazine

Sip ’ O ’ Nuts – din pasiune pentru nucile de cocos

Una dintre cele mai vechi mențiuni despre nucile de cocos se regăsește în povestea lui Sinbad Marinarul din „O mie și una de nopți” și încă de atunci originea lor a fost disputată. Ori de câte ori le vedem ne gândim la insulele exotice ori la vacanțele în locurile luxuriante. Iată că există și alte îndeletniciri moderne legate de nucile de cocos, cum ar fi produsele realizate manual. Am stat de vorbă cu Cristina Chirinciuc, fondatoarea Sip ’ O ’ Nuts, despre produsele pe care le creează.

Care este povestea Sip ’ O ’ Nuts? Cum a început totul? Cine se ascunde în spatele acestui brand?

Povestea Sip ‘ O ‘ Nuts a început în decembrie 2019, odată cu călătoria noastră în frumoasa insulă Bora Bora. Luna petrecută acolo ne-a făcut să ne îndrăgostim de acel loc magnific, de tradițiile și îndeletnicirile localnicilor, atât de diferite față de cele din România. Admirând lucrurile frumoase obținute prin prelucrarea lemnului de cocos, am decis să însușim această artă și să fondăm brandul Sip ’ O ’ Nuts, pentru a aduce o oază de paradis în casa fiecăruia. Astfel, împreună cu soțul meu, care mă ajută la prelucrare, venim în ajutorul iubitorilor de produse handmade, prietenoase cu natura și sustenabile.

Ce produse apar în portofoliul Sip ’ O ’ Nuts? Și ce rol au?

Am început prin crearea lumânărilor parfumate din ceara de soia, menite să ofere tuturor șansa de a porni într-o călătorie tropicală a simțurilor. La scurt timp, pasiunea noastră a dat naștere unor vase de flori din nucă de cocos cu suport realizat manual din fir de iută, ideale pentru iubitorii de plante. Pentru pasionații de machiaj și doritorii de a-și redecora biroul am creat suporturile de pensule și pixuri. Și nu în ultimul rând, bolurile din nucă de cocos, potrivite pentru toți, de la mic la mare, ce transformă orice gustare într-o adevarată operă de artă.

Cât este pasiune și cât este muncă din ceea ce faci?

Steve Jobs spunea că singurul mod de a realiza lucruri minunate e să iubești ceea ce faci.  Fiind la bază medic stomatolog, această pasiune reprezintă pentru mine o evadare din realitate, spre mijlocul Oceanului Pacific, loc care va rămâne pentru totdeauna în mintea și sufletul meu. Deși crearea acestor produse necesită multă atenție, răbdare și muncă, rezultatul final și satisfacția clienților mă încarcă cu energia și inspirația necesară pentru a merge mai departe.

Cine te inspiră, ca model de afacere și nu numai?

De mică am fost pasionată de business, iar Sip ‘ O ‘ Nuts pentru mine este un vis devenit realitate. Inspirația vine din mintea și inima mea, nu urmăresc un anumit model de afacere. Doresc ca în viitor Sip ‘ O ‘ Nuts să nu fie doar un brand, ci și un mod de viață, o comunitate de oameni pozitivi, pasionați de natură, artă și călătorii.

Ce planuri ai pentru 2020 și 2021?

În anii următori doresc să dezvolt cât mai mult brandul și comunitatea, venind cu produse și idei noi, toate realizate în armonie cu mediul înconjurător. Momentan lucrăm la designul unor boluri și tacâmuri din lemn de cocos, precum și a unor gift-boxuri spectaculoase. De asemenea, pregătim surprize pentru sărbătorile ce urmează. Dorim ca în viitor, odată cu extinderea brandului să donăm 1 % din profit spitalului de broscuțe țestoase pe care l-am vizitat în timpul călatoriei noastre în Polinezia Franceză.

Unde te pot găsi cititorii noștri?

Cititorii mă pot găsi pe instagram @siponuts / @christine_chb și pe Facebook – Sip ‘ O ‘ Nuts