CityVisionMagazine

Asociatia KinetoBebe demareaza un proiect caritabil pentru a asigura 40 de burse de terapie lunar

Asociatia KinetoBebe relanseaza proiectul caritabil #10cuIubire, prin care isi doreste sa stranga lunar fondurile necesare pentru asigurarea a 40 de burse de terapie pentru copii cu patologie complexa. Acestia au varste cuprinse intre 0 si 16 ani si vor beneficia de programe de recuperare care includ kinetoterapie, psihologie si logopedie.

Proiectul #10cu Iubire reuneste lunar antreprenori, branduri si creatori de continut care vor contribui la strangerea de fonduri necesare pentru asigurarea terapiilor pentru cel putin 40 de copii in cadrul celor trei centre ale Asociatiei KinetoBebe. Lunar, 9 antreprenori si un creator de continut vor primi titlul de super-erou pentru copiii-beneficiari ai programului. Participantii vor dona fie 10% din valoarea vanzarilor din perioada 1-10 ale fiecarei luni, fie 20% din impozitul pe profit al lunii anterioare. Suma minima pe care Asociatia isi doreste sa o stranga lunar este de 1.600 de euro.

1 din 4 copii cu varsta sub 1 an are nevoie de kinetoterapie, arata statisticile, iar multi dintre parintii acestor copii nu-si permit astfel de terapii. Sunt multe cauze unde este exploatata latura emotionala a celor ce doneaza. Noi ne-am dorit sa evitam aceasta expunere a copiilor. Tocmai de aceea, am ales o abordare diferita pentru cei care iau parte la acest proiect, oferindu-le un alt fel de proiect, in care brandurile primesc vizibilitate in fata unei audiente relevante si active, iar copiii primesc fondurile necesare pentru a-si continua terapia, a explicat Andreea Tamas, fundraiser al Asociatiei KinetoBebe.

#10cuIubire a fost initial lansat in luna martie, insa contextul social cauzat de Covid19 a impiedicat derularea proiectului asa cum a fost acesta gandit. Asociatia isi propune ca incepand cu luna august sa fie reluat, astfel incat, cu aportul celorlalte proiecte caritabile derulate, sa poata creste numarul beneficiarilor burselor de terapie. Printre primii donatori din cadrul programului se numara Domeniul Bogdan, brand partener care va fi super-erou al lunii august in cadrul #10cuIubire, alaturi de magazinul de cadouri personalizate Ruvix si magazinul online de materiale de constructii VindemIeftin.ro. 

Ne bucuram deja de suportul unor parteneri vechi ai Asociatiei, cum este Domeniul Bogdan, si speram sa atragem cat mai multi oameni de afaceri care sa empatizeze cu programele noastre. Acesti parteneri de incredere de la Domeniul Bogdan au reusit sa ne fie aproape la foarte multe editii ale evenimentelor caritabile, sa organizeze in aceasta perioada dificila o degustare de vinuri online in beneficiul Asociatiei si chiar exista la ei pe site un pachet special de vinuri KinetoBebe. Implicarea in proiecte sociale este esentiala pentru orice anteprenor si aduce bucurie atat beneficiarilor, cat si celor care daruiesc, a mai precizat Andreea Tamas.

In paralel cu #10cuIubire, Asociatia KinetoBebe deruleaza si alte proiecte care sa sustina atat bursele de terapie, cat si alte proiecte sociale. Din luna aprilie, activitatea caritabila a Asociatiei a fost sustinuta prin proiectul Bine de purtat – Bazar caritabil (derulat prin intermediul Facebook), lansat in contextul pandemic care a facut imposibila derularea proiectelor offline consacrate, cum ar fi Cooking Charity – workshopuri de cooking alaturi de chefi celebri, Daruieste ziua ta – petrecere caritabila si multe altele.

In perioada starii de urgenta, Asociatia KinetoBebe a initiat si derulat programe care sa-i ajute pe copii, indiferent daca erau pacienti ai KinetoBebe sau nu. #Facem_sport_acasa este un program de exercitii fizice destinat celor mici si a fost accesat de mii de parinti si copii din toata tara. De asemenea, pentru copiii cu dizabilitati sau deficiente a fost infiintat KinetoTel – un serviciu de consultanta gratuit, iar in continuare terapeutii si specialistii KinetoBebe organizeaza webinarii gratuite pentru parinti.