CityVisionMagazine

Raniseptol® cicatrice – Numai bun de pus pe rană!

Cicatricele, aceste amintiri personale vizibile, pot avea diferite forme, dimensiuni și culori. Aspectul lor depinde, însă, de modul în care a fost îngrijită pielea până la vindecarea rănii, iar îngrijirea lor trebuie să continue și după formarea acestora.

De ce este atât de important aspectul cicatricelor? Pentru că de el depinde și stima de sine a celui care a rămas cu ele.

Cicatricele reprezintă rezultatul procesului natural de regenerare pe care fibrele de colagen din structura pielii îl declanșează după ce au fost secționate accidental sau chirurgical. Există mai multe tipuri de cicatrice: atroficehipertrofice și cheloide.

Cele atrofice sunt subțiri, ușor decolorate, sidefii.

Cicatricele hipertrofice sunt cele ieșite în relief, ca urmare a formării de țesut excesiv din fibre de colagen și elastină.

În ceea ce privește cicatricele cheloide, acestea sunt proeminente, groase, de culoare roșie-violacee, fiind mai mari decât a fost leziunea și, în general, relativ dureroase.

Având în vedere faptul că orice persoană ține la aspectul său, existența cicatricelor ne poate afecta uneori pe toți. Astfel, estomparea lor devine, fără exagerare, o necesitate. Pentru tratarea cicatricelor există mai multe opțiuni. Tratamentele laser, infiltrațiile cortizonice sau corecția chirurgicală sunt deja variante devenite clasice, însă evoluția tehnologiei permite azi tratamente non-invazive ale cicatricelor, eficiente, folosind substanțe care accelerează vindecarea, cum este, de exemplu, gelul siliconic.

Raniseptol® cicatriceeste un dispozitiv medical recomandat ca suport în tratamentul cicatricelor după proceduri și operații chirurgicale, inclusiv cicatrice după cezariană, după intervenții chirurgicale plastice și proceduri laser, cicatricelor cauzate de arsuri, acnee, post-traumă, a cicatricelor hipertrofice (ridicate peste nivelul pielii), cheloide (dense, ridicate, care sunt mai groase decât pielea din jur) și a vergeturilor.

Raniseptol® cicatrice este un gel siliconic potrivit pentru toate tipurile de piele, utilizarea lui regulată îmbunătățind atât aspectul cicatricelor noi, cât și al celor vechi. Gelul siliconic are capacitatea de a se usca repede, creând un strat flexibil și invizibil pe suprafața pielii, care menține un grad adecvat de hidratare a acesteia și, totodată, o protejează împotriva factorilor externi. Terapia cu gel siliconic are un rol important în tratamentul cicatricelor, dovedindu-se a fi sigură și eficientă pentru o gamă largă de cicatrice. Recomandarea este ca produsul să nu fie utilizat pe cicatrice în tratarea cărora s-au încercat alte preparate.

Estompează cicatricele, ameliorează simptomele cicatrizării

Utilizat conform recomandărilor, Raniseptol® cicatrice sprijină tratamentul cicatricelor hipertrofice și cheloide, ajută la prevenirea cicatrizării necorespunzătoare a rănilor închise, precum și la ameliorarea simptomelor asociate cicatricelor, cum sunt senzația de tensiune sau de mâncărime. Gelul siliconic Raniseptol® cicatrice îmbunătățește aspectul cicatricelor (atât a celor noi, cât și a celor vechi), reducând dimensiunea acestora și conferindu-le un aspect luminos, cu o finisare mată a pielii.

Utilizarea gelului siliconic Raniseptol® cicatrice trebuie să înceapă după ce rana s-a vindecat complet și s-au îndepărtat suturile, în cazul cicatricelor în urma intervențiilor chirurgicale. Nu va fi utilizat pe răni deschise, nevindecate, pe pielea deteriorată sau pe mucoase. Trebuie avut în vedere că produsul se recomandă a fi folosit întotdeauna pe pielea curată și uscată, prin aplicarea unei mici cantități pe suprafața cicatricei. Apoi, cu vârfurile degetelor, se masează delicat zona timp de 2-3 minute prin mișcari circulare blânde. Este de preferat ca această operațiune să se repete de cel puțin două ori pe zi. Veți constata că efortul este minim în comparație cu rezultatul. Veți putea vedea pe propria… piele care este efectul gelul siliconic Raniseptol® cicatrice.

Pentru mai multe informații, puteți accesa https://www.raniseptol.ro/cicatrice/.