CityVisionMagazine

Celebrity Guest Writer by Diana Bianca: Interviu cu scriitoarea Alina Ilioi

Pe Alina am cunoscut-o de curând, mai exact in urma cu o zi, atunci când i-am fost invitată la emisiunea pe care o prezintă la A7 TV, „Alături de tine”. M-am simțit minunat si nu mi-am dat seama cum a trecut timpul atât de repede. Alina este o persoană frumoasa, atât interior, cat si exterior și sunt sigura ca si cele trei cărți pe care le-a scris până acum sunt niste lecturi foarte emoționante. Recunosc ca nu le-am citit, însă am avut câteva curiozități pe care i le-am adresat Alinei si ea mi-a răspuns. Va invit si pe voi sa cititi interviul de mai jos.  

Diana Bianca: Care este povestea din spatele scriitoarei Alina Ilioi?

Alina Ilioi: Bună. Alina Ilioi Mureșan este o persoană foarte simplă, sensibilă, dar în același timp puternică. Am o mamă care citește foarte mult, un bunic care picta tablouri spectaculoase, iar eu le-am călcat pe urme și m-am îndrăgostit de carte de la vârsta de 5 ani. Decât să ies la joacă, preferam să stau și să citesc o carte. Simțeam că intru în altă lume. De acolo și până la vârsta adolescenței, când m-am apucat serios de scris și mi-am deschis un blog, a fost un singur pas. Fiind o persoană foarte sensibilă, mereu am trăit totul la intensitate maximă. Scrisul m-a ajutat să descarc acea intensitate, dar și să mă conectez cu oamenii, să creez o comunitate puternică, plină de oameni minunați și sufletiști. Cărțile au apărut exact când trebuia, fiecare la momentul potrivit și atunci când am fost și eu pregătită. Scriu simplu, fără cuvinte pompoase, pentru că așa sunt și eu. Simplă. Îmi place să ajung la inima oricui… 

Diana Bianca: Care sunt marile provocari pe care un scriitor le întâmpină la început de drum? 

Alina Ilioi: La început de drum totul este foarte necunoscut. Trăiești cu teama că poate nimeni nu te va citi, că poate nu va fi cumpărată cartea, că poate o să fie aspru criticată…  Știi, îți pui practic inima în acele pagini și trăiești cu teama ca nu cumva să fie călcată în picioare, ignorată, ciopârțită… Și mai e și faptul că se scriu enorm de multe cărți în această perioadă… Nu e ca acum 50-60 de ani când se scria și publica greu o carte. Acum avem cărți pe bandă rulantă, ceea ce poate fi și un lucru bun, dar și un lucru rău. Depinde din ce perspectivă privim. E trist că un scriitor bun poate fi ignorat doar pentru că nu i se face publicitatea corectă și poate că cineva mediocru, sau cu scrieri culese din alte cărți, ajunge să fie în top doar pentru că a avut echipa potrivită de marketing. Provocări există și când ești la început, dar și mai apoi… Pe măsură ce avansezi oamenii încep să aibă așteptări tot mai mari, așadar și presiunea este tot mai mare. Important este că MEREU trebuie scris din suflet și pentru suflet! 

Diana Bianca: Cum te-a afectat aceasta criza si ce masuri concrete ai luat? 

Alina Ilioi: Să fiu sinceră, pe mine nu m-a afectat criza deloc din punct de vedere financiar, însă m-a afectat emoțional, puțin, aș putea spune. M-a tulburat să văd în ce vremuri trăim și ce se întâmplă în jurul meu, însă mai apoi mi-am spus că toate sunt în controlul lui Dumnezeu. Ah, și am muncit triplu în această perioadă! De multe ori m-am simțit istovită, puțin epuizată, dar în același timp bucuroasă că măcar eu am activitate și o sursă de venit. 
Diana Bianca: Ce planuri de viitor ai? Alina Ilioi: Îmi doresc foarte mult să ajung la cât mai mulți oameni. Plănuiesc să scriu mai departe, chiar acum lucrez la cea de-a 4 a carte și sper din toată inima să o termin în acest an și apoi să o lansez. Mi-ar plăcea să putem organiza din nou conferințe și să reîncep să fac conferințe și workshop-uri. Aș mai vrea să călătoresc în câteva țări în care nu am fost. Ah, și cândva să ne mărim familia. Multe planuri am, însă cel mai important este să fiu sănătoasă și să pot să le pun în aplicare. Și bineînțeles, fără Dumnezeu și familia mea nu aș putea să fac nimic. Chiar mulțumesc pe această cale părinților mei, soțului meu (David) și copilului meu (Richard). 

Diana Bianca: Unde pot cititorii sa iti comande cartile? Alina Ilioi: Deocamdată o pot face pe bookzone.ro. Le pot achiziționa pe toate 3 la un preț special sau separat, fiecare în parte, tot pe bookzone.ro