CityVisionMagazine

Magia are întotdeauna un preț

Ești dispus să plătești orice preț pentru a-ți salva poporul și familia? Ți-ai pus întrebarea aceasta vreodată? Regatul sufletelor este un roman de debut fascinant și ispititor, o adevărată aventură cu suișuri și coborâșuri și un amalgam de sentimente contradictorii. De ce? Pentru că am avut momente în care mă distanțam complet de carte și simțeam că nu rezonez cu ea. Dar ceva mă împingea să citesc mai departe și bine am făcut. Îți dorești și tu o serie intensă, cu note întunecate, plină de magie, amărăciune și jocuri de culise? Atunci nu mai căuta, deoarece am seria potrivită pentru tine. În plus, cultura și diversitatea personajelor vor face din Regatul sufletelor un roman unic, aducând un plus de prospețime în universul fantastic al literaturii contemporane.

Regatul sufletelor ( primul volum al seriei Ultima tămăduitoare)

An apariţie: 2020
Autor: Rena Barron
Editura: Corint, colecția Leda Edge
Titlu Original: Kingdom of Souls
Traducător: Alexandra Fusoi

image

Sumar: MAGIA ARE UN PREȚ… DACĂ EȘTI DISPUS SĂ-L PLĂTEȘTI

Născută într-o familie de tămăduitori puternici, Arrah tânjește să aibă și ea magie. Și totuși, Arrah dă întruna greș la vrăjile cu oase, nu reușește să-I invoce pe strămoși și nici nu poate vedea viitorul, iar ambițioasa ei mamă, cea mai puternică preoteasă a Regatului, o privește tot mai dezaprobator. Dar când copiii din oraș încep să dispară, Arrah este suficient de disperată să-l găsească pe făptaș cât să apeleze la un ritual periculos. Dacă nu are propria magie, va trebui să o cumpere – dându-și ani din viață.

Ce descoperă este și mai înspăimântător. Regele Demon, a cărui poftă nestăvilită de suflete aproape că a distrus lumea, dar care a fost înfrânt și întemnițat în cele din urmă de străvechii zei orisha, începe să se răzvrătească din nou. Singura speranță a lui Arrah de a-l opri este să-și sacrifice din ce în ce mai mulți ani din viață pentru a obține magie. Însă ar face orice ca să-i salveze pe oamenii pe care-i iubește, chiar dacă prețul pe care trebuie să-l plătească este mult prea mare.

Într-un roman de debut care-ți taie răsuflarea, inspirat de povești despre credințele voodoo și perfect pentru fanii seriei TREI COROANE ÎNTUNECATE de Kendare Blake și ai trilogiei GRISHA de Leigh Bardugo, Rena Barron făurește o poveste magică întunecată, despre o fată captivă între zei, monștri și intrigile propriei mame.

„Extravagantă, captivantă și plină de toate lucrurile care-mi plac: o lume vie, o mulțime de personaje convingătoare și o tânără eroină dispusă să se ridice și să lupte pentru lucrurile în care crede. Această poveste impresionantă despre maturizare îți rămâne în minte mult după ce ai citit ultima pagină.” – REBECCA ROSS, autoarea seriei DESTINUL REGINEI

„În acest roman de debut captivant, o protagonistă tare ca o stâncă reușește să învingă sorții potrivnici.” – BOOKLIST

„Proza bogată și imaginația nemărginită ale Renei Barron îl încântă pe cititor cu o lume dinamică, personaje convingătoare și întorsături de situație care te vor ține treaz toată noaptea. Regatul sufletelor te fascinează cu magia lui inedită și tulburătoare.” – ELLY BLAKE, autoarea trilogiei FROSTBLOOD

„Fascinant și cuceritor, Regatul sufletelor transformă ambiția în sacrificiu și sângele în putere. Magia merită întotdeauna prețul plătit – și durerea suferită –, iar această carte înfățișează magia fetei de culoare într-o manieră desăvârșită.” – DHONIELLE CLAYTON, autoarea seriei MAGIA FETELOR BELLE

image

Părerea mea: Pot consideraRegatul sufletelor de Rena Barron drept o provocare pentru mine: cultura și credința africană, triburile, un sistem întortocheat de magie, aspecte pe care nu le-am mai întâlnit până acum, toate strânse într-un peisaj care te captivează de la primele pagini. Chiar dacă la început, Arrah pare genul acela de personaj feminin lipsit de puteri și care trebuie să salveze lumea de la distrugere, te asigur că nu este așa. Călătoria inițiatică prin care trece copila și uneltirile și trădările descoperite de-a lungul timpului fac din această adolescentă o prințesă războinică așa cum nu am mai întâlnit vreodată. Ea își descoperă trecutul și viețile de dinainte, își înțelege prezentul, toate pentru un viitor în care demonii și zeitățile malefice nu există. Arrah este o protagonistă puternică căreia nu îi este teamă să apeleze la tot felul de tertipuri pentru a-și proteja familia și asta înseamnă că ea ajunge mai mereu rănită sau terorizată de fantomele trecutului. Uneori se aruncă în mijlocul luptei fără să se gândească dacă procedează bine sau nu. Țelul ei este să își salveze familia și tribul. La început este înfățișată drept un personaj vulnerabil, care își dorește magia – dreptul ei prin naștere, iar felul în care ajunge să se folosească de acest dar la finalul aventurii creează o juxtapunere în poveste și adaugă profunzime personalității sale. Încă de la început aflăm informații despre familia lui Arrah, dar și despre cultura sa. Totuși mi-aș fi dorit ca multe cuvinte din cultura africană să fie inserate în notele de subsol. Astfel aș fi înțeles mult mai bine universul creat de Rena Barron.

„Cea mai mare forță a noastră nu stă în magie, ci în inimă.”

„Magia nu e bună sau rea. Oamenii sunt cei din cauza carora devine periculoasă. Noi n-am făcut decât s-o folosim ca să ne distrugem unii pe alții.”

De asemenea, multe scene se desfășoară și în subconștientul lui Arrah, în timp ce călătorește în planul spiritual prin lumea magică țesută în jurul său. Da, de aici provine și titlul cărții. O aventură într-un plan nevăzut, împânzit de incertitudini și o luptă cu niște forțe pe deplin adevărate. Regele Demon este un obstacol crunt în calea lui Arrah, fiind sleită de puteri și de speranță, trebuie să apeleze la toate metodele de a răzbi în lupta cu acest rău suprem. O bună bucată de vreme a fost etichetată drept o șarlatancă de către poporul ei pentru metodele de procurare a magiei. Împinsă spre culmile disperării și posedând o minte ageră, Arrah are în față, posibil, cea mai mare provocare din viața ei.

Pe lângă toate aceste ingrediente fascinante, poveștii i se adaugă și un personaj feminin negativ, foarte apropiat de sufletul lui Arrah, și după ce vei parcurge acest roman de debut vei realiza că în acest univers puterea le aparține femeilor.

Aștept cu nerăbdare următoarele două cărți, deoarece Regatul Sufletelor a avut un final neașteptat și sunt conștientă că acesta este doar începutul poveștii lui Arrah!

Mulțumesc Editura Corint pentru cartea oferită pentru recenzie! O  poți descoperi aici – https://www.edituracorint.ro/regatul-sufletelor-primul-volum-al-seriei-ultima-tamaduitoare.html