CityVisionMagazine

Șerban Manelici, Fondator INGENUU, Co-Fondaror STRUCTURA studio design mobilier

„Povestea mea începe la primul pas din gimnaziu când am început cursurile Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, unde pentru opt ani de zile am învățat tainele artelor vizuale. Provin dintr-o familie de artiști, tatăl fiind grafician iar fratele graphic designer. Nu am continuat studiile universitare în acest domeniu, dorindu-mi o schimbare de perspectivă. Am fugit spre Facultatea de Drept apoi un master cu specializarea în combaterea și investigarea fraudelor în cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza și am lucrat câțiva ani în domeniul juridic.
Într-un anumit punct m-am hotărât să mă întorc la arta. Nu voiam să creez neapărat ci să coordonez un proiect în care să fie implicați mai mulți artiști vizuali. Voiam să face ceva mai mult pentru mediul cultural artistic. Observând problemele care sunt la nivel național și lipsa unei dezvoltări strategice de promovare a tinerilor artiști vizuali, am hotărât să pornesc proiectul INGENUU, o platformă de promovare și vânzare artă contemporană,” povestește Șerban Manelici, Fondator INGENUU, Co-Fondaror STRUCTURA studio design mobilier.

Ce este INGENUU?

INGENUU este un grup de artişti vizuali reuniţi prin perspectiva similară asupra practicii artistice. Autenticitatea şi intensitatea demersului sunt caracteristici care definesc atât personalitatea grupului nostru cât şi abordarea fiecăruia în parte.

Diferiţi la nivel formal şi conceptual, fiecare dintre noi are o identitate artistică definită, oferind experienţe unice şi diverse prin lucrarea de artă. Pictura, sculptura, grafica, graphic design şi instalaţia fac parte din tehnicile abordate de noi, fiind folosite în sine sau sub forma unor îmbinări şi asocieri de tip experimental.

Grupul nostru este format din artiştii Andreea Albani, Alexandru Dascălu, Florina Drăguş, Daniel Roşca, Constantin Rusu, Daniela Vîrlan, şi iniţiatorul proiectului, Şerban Manelici. Avem ca obiective iniţiale expunerea artei contemporane în diferite contexte exterioare galeriei de artă tradiţională şi conectarea artiştilor cu un public divers.

INGENUU va avea un spaţiu online, în cadrul căruia vor fi prezentate lucrări ale artiştilor şi informaţii despre ei şi demersul artistic al fiecăruia. În paralel, INGENUU va crea evenimente expoziţionale și proiecte în diferite spaţii fizice.

INGENUU va fi elementul de unitate între grupul nostru de artişti şi comunitatea interesată de artă, generând dialog cultural şi o continuă evoluţie.

Cu toate că pandemia de COVID-19 a pus stop evenimentelor artistice, astfel câteva proiecte INGENUU neptând fi puse în practică, în ultimul timp am lucrat împreună cu artistul vizual / sculptorul Alexandru Dascălu la un proiect de design de produs si anume design de mobilier.
Designerul, Alexandru Dascălu, a dat naștere unui proiect de care sunt foarte mândru – STRUCTURA | studio design mobilier |

Pe lângă expoziții, proiecte și alte forme de a aduce arta mai aproape de societate, artiștii vizuali au nevoie de aceste mici proiecte ce se pot dezvolta în timp.

Ar trebui să susținem mai mult artiștii / designerii / producătorii din România. Avem un potențial extraordinar, iar creativitatea poate da un aer nou acestui mediu.

Sperăm ca din toamna acestui an să putem continua proiectele de artă în spații fizice și să lansam proiectul INGENUU education. Un proiect de educație artistică / cursuri desen / pictură pentru cei mici cât și pentru adulți.

www.ingenuu.com
Facebook https://www.facebook.com/ingenuu.art/
Instagram @ingenuu.art

Facebook https://www.facebook.com/structura.design/
Instagram @structura.design

Email office@ingenuu.com

Serban Manelici | Manager +40747271312