CityVisionMagazine

Gabriel Lință, fondatorul companiei DACIA MILITARY INDUSTRY: „Am scos pe piață un sistem inteligent de scanare a temperaturii corpului uman”

Vă rugăm să ne spuneți mai multe despre dumneavoastră, domnule Lință. Care este povestea dumneavoastră?

Sunt absolvent al Institutului Politehnic București, Facultatea Transporturi, secția Autovehicule Rutiere, specializarea Diagnosticare autovehicule rutiere, căsătorit, doi băieți excepționali, iubitor de cultură, inovator și permanent preocupat de evoluția personală pe toate planurile. Implicat în domeniul tehnic și tehnologic încă de la sfârșitul facultății, cu experiență în unități de producție din America de Nord și cu o forță de muncă și ambiție de a reuși foarte mare.

Ce v-a condus la înființarea firmei Dacia Military Industry?

Înființarea firmei Dacia Military Industry a fost un pas firesc, având în vedere faptul că am dorit permanent să-mi pun în valoare cunoștințele acumulate în experiențele industriale precedente. Consider că domeniul special este un domeniu insuficient abordat de către firmele private din România, poate din teamă, poate din frica de control excesiv al instituțiilor statului, poate din lipsă de resurse. Indiferent de motiv, acest domeniu este unul care trebuie dezvoltat și de către firmele private cu capital românesc pentru că România are specialiști foarte bine pregătiți în facultățile cu profil militar (ex. Academia Tehnică Militară) și civil. Din păcate din cauza faptului că acești specialiști nu își găsesc locuri de muncă în țară, pleacă peste mări și țări pentru un loc de muncă bine plătit.

Cum trebuie dezvoltată o astfel de firmă și cum o vedeți integrată în tabloul industriei de apărare din România?

Firma Dacia Military Industry ca orice firmă privată mică face pași mărunți, dar siguri în direcția dezvoltării afacerii pe acest domeniu sensibil, al industriei speciale. Pentru început ne concentrăm pe tehnologizare și căutare de parteneri cu care să integrăm în România produse din domeniul industriei speciale, firma Dacia Military Industry punându-le la dispoziție întreaga infrastructură de care beneficiază, depozit, spații de producție, utilaje și echipamente de producție, birouri și personal specializat. Departamentul de integrare, dezvoltare, cercetare se preocupă permanent de găsirea de posibilități de cooperare atât cu parteneri din industria națională de apărare cât și cu parteneri externi, cu care dorim să lucrăm pe proiecte noi și inovative.

Care sunt punctele forte ale companiei dumneavoastră? Dar cele insuficient dezvoltate?

Firma Dacia Military Industry este o companie tânără, cu resurse umane cu înaltă calificare, care-și propune să devină în următorii ani un reper de dezvoltare pentru industria specială din România.

Dezvoltarea firmei Dacia Military Industry se va face pe mai multe paliere. Primul palier, și cel mai important, dezvoltarea capitalului uman, prin aducerea în companie de tineri specialiști, cu ajutorul cărora firma va dezvolta domeniul, cel de-al doilea palier de dezvoltare va fi cel al infrastructurii, prin identificarea și dezvoltarea de tehnologii de ultimă generație, robotizare, inteligență artificiala (AI).

În viziunea dumneavoastră, activitatea companiei va urmări în viitorul apropiat abordarea pieței interne de profil sau și a celei externe?

Evident prioritatea noastră este piața românească. Cu toate acestea firma Dacia Military Industry va urmări piața de profil, atât cea internă cât și cea externă.

Sunt sigur că decidenții în domeniul achizițiilor militare a tehnicii de luptă, se vor apleca asupra ofertelor pe care industria de profil din România, cea de stat și cea privată, le pun la dispoziția acestora și să susțină, în cazul în care produsele românești sunt competitive din punct de vedere calitate – preț cu cele din import, achiziționarea produselor fabricate de către industria de stat și privată a României.

Gândiți o derulare a unei activități de producție care să asimileze tehnologie de import în vederea indigenizării și oferirea produselor pe piata internă și externă?

Ca prim obiectiv de dezvoltare, firma Dacia Military Industry dorește să identifice parteneri cu care să deruleze activități de producție prin identificarea de tehnologii din import, ulterior asimilând tehnologia și continuând colaborarea cu respectivi parteneri, oferind produsele pe piața internă cât și pe cea externă.

Firma Dacia Military Industry va pune la dispoziție partenerilor atât resursele umane cât și infrastructura de care dispune.

În condițiile actualei crize dată de coronavirus, compania dumneavoastră a identificat produse care pot fi folosite în zona civilă. Despre ce este vorba?

În ultima lună echipa de integrare, dezvoltare a firmei Dacia Military Industry, în condițiile actualei crize dată de coronavirus, a scos pe piață un sistem inteligent de scanare a temperaturii corpului uman, la nivel individual sau de grup.

Sistemul inteligent de măsurare automată a temperaturii corpului uman – TERMOGUARD DMI-C reprezintă un echipament necesar pentru prevenirea și combatarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2(COVID 19) și pentru creșterea capacității de răspuns la situații de criză, fiind un produs integrat și dezvoltat de către DACIA Military Industry, componentele provenind din import și de pe piața românescă.

Specific faptul că TERMOGUARD DMI-C este în proces de autorizare de către  Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) cu numărul A-0041 / 30.04.2020

TERMOGUARD DMI-C este un sistem inteligent de monitorizare și prevenire a raspândirii virusurilor cu grad mare de contagiune, SARS-Cov-2(COVID 19), SARS 2003 , MERS 2012, rujeola, rubeola, alte boli carora li se pot asocia creșterea temperaturii peste 37 – 37,3 grade, TERMOGUARD DMI-C  oferă controlul automat și precis, fără contact, al temperaturii  corpului uman.

Sistemul inteligent de măsurare   automată a   temperaturii corpului uman TERMOGUARD DMI-C, poate fi utilizat pe scară largă la intrare în grădinițe, școli, licee, universități, spitale, instituții publice și administrative, primării, ministere, aeroporturi, gări, vămi, unități de producție, instituții private, firme, instituții de cultură (teatre, cinematografe), magazine, mall-uri, hipermarketuri, străzi, bulevarde, zone pietonale, parcuri intens circulate etc.

Caracteristicile sistemului sunt: dimensiune mică, relocare facilă, proiectare compactă a sistemului, economisire de spațiu, implementare rapidă măsurarea precisă a temperaturii persoanelor, fără contact, capacitate rapidă de măsurare și număr mare de persoane verificate în unitatea de timp (min 100 persoane/minut), algoritm inteligent de măsurare al temperaturii brevetat, precizia măsurării temperaturii ± 0,3 ℃, afișaj automat în timp real, alarmă de sunet și imagine, focalizare automată, ușor de utilizat, nu necesita programare sau întreținere periodică.

Pentru detalii se poate accesa site-ul firmei Dacia Military Industry, www.dmindustry.eu

Produsul poate fi achiziționat prin comenzi la nr. tel. 0722 368 777, mail: office@dmindustry.eu