CityVisionMagazine

Jurnalul de tendinte SENSE: farmecul discret al imprimeurilor cu buline

Moda şi tendinţele au creat în ultimii ani printuri pline de fantezie, intrigă şi suspans, însă doar câteva dintre acestea au reuşit să reziste cu brio testului timpului şi mai cu seamă exigenţelor unui public aflat mereu în căutare de nou. Imprimeurile cu buline, denumite şi “polka dots”, au traversat cu graţie decadele ultimului secol, fiind unul dintre cele mai longevive printuri din istoria modei şi emanând un farmec atemporal. În primavara-vara 2020, bulinele acompaniază atât nevoia unui reset stilistic, cât şi cea a conturării unei garderobe funcţionale, actuale şi de cursă lungă.

În colecţia SENSE (https://fashionsense.ro/) se regăsesc modele cu buline dintre cele mai diverse, uşor de asortat şi de integrat în orice cod vestimentar, de la zona office, până la cea smart-casual sau de weekend, şi cu un efect revigorant garantat. Pentru că orice haină pe care o îmbrăcăm ne influenţează starea de spirit, iar bulinele, mai mult ca oricare alt imprimeu, au super-puterea de a ne aduce zâmbetul pe buze şi de a ne reda inspiraţia, chiar şi în cele mai anoste zile.

Au un uşor aer retro, ascund o energie debordantă şi sunt universal flatante. De la primele menţiuni în jurnalele de lifestyle feminin ale secolului 19 şi până la popularitatea câştigată treptat în cea de-a doua jumătate a secolului 20, imprimeurile cu buline reprezintă un adevărat passe-partout stilistic, punctând totodată o nouă etapă în moda momentului – clasicism şi sofisticare cu un twist, pentru un look ce nu se va demoda niciodată.

Fidel de mai bine de 18 ani unor piese de referinţă în garderoba feminină şi cu valoare estetică indiscutabilă, brandul românesc de modă SENSE aduce în fiecare sezon în atenţia clientelor modele reprezentative, realizate la cel mai înalt nivel calitativ şi cu un design original semnat Andreea Tincu. Printul polka dots nu se înscrie întâmplător în jurnalul de tendinţe SENSE, acesta fiind unul dintre motivele recurente în colecţiile brandului şi o ancoră în orice demers stilistic. Poate fi o alegere inspirată pentru birou, transformând momentele de dimineaţă petrecute în faţa dulapului dintr-o corvoadă, într-o reală plăcere, însă la fel de bine poate constitui o declaraţie de seducţie, în varianta unei accesorizari îndrăzneţe, sau de libertate, în cazul optării pentru croiuri lejere, care permit purtarea cu espadrile, tenişi sau sandale cu platformă.

Printurile cu buline sunt de asemenea şi chintesenţa ideii de practic în garderobă. Majoritatea modelelor regăsite în colecţia SENSE au o linie minimalistă, simplă, curată şi uşor de integrat stilului personal, indiferent care ar fi acela. Arată excelent atât ca accent în ecuaţia unui model clasic, monocrom, precum rochia office Elise cu jabou din voal cu buline albe pe fundal navy, cât şi în varianta densă a fustei de bumbac Mathilde, care alunge optic şi subţiază siluetă, sau în cea care mizează pe puncte focale cu elemente identice de mărimi diferite pe acelaşi fundal cromatic – rochia din voal Hazel.

Pentru zilele în care lucrăm de acasă sau pentru weekend-urile însorite, rochia imprimată Jolie, reprezintă alegerea perfectă, modelul îmbinând excelent croiul lejer, permisiv şi flatant pentru siluetă, cu nota ludică, fină şi tinerească. Este una dintre piesele care vorbeşte de la sine şi care poate fi purtată cu succes atât într-o variantă semi-elegantă, cu escarpeni sau sandale cu toc, cât şi casual, cu pantofi sport albi sau balerini. Sau de ce nu, chiar cu papuci de casă, fiind o opţiune minunată pentru ţinutele de interior chic şi comode.

Cu ce pot fi asociate imprimeurile cu buline:

·              Întotdeauna cu piese uni, într-una dintre nuanţele regăsite în imprimeu sau într-o culoare neutră

·              Cu piese imprimate cu dungi orizontale, însă într-o cromatică identică sau cel puţin apropiată.

·              Cu trench-uri clasice, precum modelul Georgia sau cu sacouri din bumbac, aşa cum este modelul Combrie sau varianta din boucle Luisa

·              Cu escarpeni clasici, espadrile, pantofi sport, sandale, botine casual sau ciocate.

Piesele cu buline din colecţia SENSE Primăvară-vară 2020, pot fi descoperite accesând magazinul online www.fashionsense.ro, în această perioadă toate modelele beneficiind de discount-uri tentante de 40% şi de transport gratuit pentru comenzi de peste 150 lei.