CityVisionMagazine

Diana Bianca: “Depresia chiar poate afecta multa lume in aceasta perioada si e normal”

Am stat de vorba cu Diana Bianca despre aceasta perioada a vietii, care este grea pentru toti. Ne-a povestit cum isi ocupa ea timpul si ne-a dat niste sfaturi pe care ar trebui sa le respectam pentru a nu cadea in depresie.

CVM: Buna Diana. Ce faci, cum esti?

Diana Bianca: E greu pentru toti, nici eu nu fac exceptie. Daca ne-ar fi spus cineva acum trei luni, ca va urma asa ceva in viata noastra, am fi ras. Cum, inchisi in case, iesiti pana la farmacie sau un magazin, doar cu o declaratie in mana? Batranii inchisi in case? Restaurante, hoteluri, saloane de infrumusetare inchise? Afaceri in picaj cu miile, oameni ramasi efectiv fara venit? Da, un scenariu de film minunat! Si uite ca il traim.

Este atat de straniu, incat multi dintre noi inca nu reusim sa acceptam. Doar ca trebuie sa mergem inainte, asa ca o facem. 

Eu, personal, am multe intrebari legate de situatia actuala si multe neclaritati. Dar, pe moment, traiesc in limitele acestea mici in care suntem obligati sa traim. Respect tot ceea ce trebuie, desi asta nu inseamna faptul ca as crede tot ceea ce aud sau ca traitul in custi mi se pare o alternativa viabila. 

CVM: Cu ce iti ocupi timpul in aceasta perioada?

Diana Bianca: Da, aici ajungem la partea, sa zicem, “buna” a acestei perioade.

Ma odihnesc. Am alergat atatia ani dupa multe scopuri,  in mare parte conditionate social. Cariera, bani, o casa mai mare, o masina mai noua, vacante… Si atat de prinsi in acest “joc” am fost, incat am uitat sa ne odihnim.

Acum e liniste si ne-am oprit. Stam cu familiile, cu cei dragi… Eu ii am pe Erika, Mia si Max, cei trei catelusi care sunt ca niste copii pentru mine. Si pe motanelul Garfield. E greu de explicat cuiva care nu stie, cam cata iubire primesti de la un animal. Cam cat de inalt vibrational e sentimentul de iubire, ca si cel de recunostinta. 

Asa ca ne petrecem zilele impreuna, ma relaxez, fac sport, citesc carti care simt ca ma incarca pozitiv. Stau mult afara, la aer si soare…Sunt norocoasa ca locuiesc la casa, e adevarat.

Apreciez si ma bucur de toate lucrurile pe care, inainte, le vedeam doar in treacat: un copac inflorit, soarele, o cafea sau un ceai baute in liniste…

CVM: Stim cat u esti la baza psiholog. Care crezi ca este cel mai important lucru pe care trebuie sa il respectam zilnic, pentru a nu cadea in depresie?

Diana Bianca: Da, depresia chiar poate afecta multa lume in aceasta perioada si e normal. 

Eu as recomanda tuturor sa incerce sa evite televizorul, pentru a nu intra in panica indusa de acesta. Sa se uite strict la ceea ce e neaparat necesar- informarile privind noile masuri luate, pentru a le putea respecta. 

Atat. In rest, uitati-va la comedii, filme romantice, chiar de aventuri…orice va da o stare de bine, de relaxare. Stati la soare – chiar si intr-un balcon, bautul unui ceai este mult mai placut decat in casa. 

Luati in masura in care se poate partea buna a acestei situatii- odihniti-va si relaxati-va. Cu totii avem nevoie de asta. Centrati-va pe tot ceea ce gasiti pozitiv in viata voastra de acum. Gatiti, daca va relaxeaza, faceti sport, cititi, umpleti-va zilele cu lucruri care sa va bucure. Ganditi-va la faptul ca, in sfarsit, avem timp pentru noi. Meditati, daca simtiti ca va face bine. Eu o fac si ma simt minunat. 

Stati deoparte de fricile colective, de panica indusa, respirati adanc de cate ori aveti stari de teama sau anxietate. Respiratia e un instrument extrem de important, doar ca nu stim.