CityVisionMagazine

Cand moda devine functionala

Istoria modei ne poartă departe în timp, în vremuri ale începutului omenirii. Dacă în ultimele secole moda a devenit tot mai mult despre statut și exprimarea stilului personal, nu la fel au stat lucrurile la începutul său, când hainele aveau ca principal obiectiv protejarea de temperaturi prea scăzute sau prea ridicate a celor care le purtau. Anii au trecut, însă, omenirea a evoluat, iar piesele vestimentare au căpătat noi semnificații, dincolo de simpla protecție și acoperire pe care o oferă. Au devenit mijloace de exprimare a valorilor proprii, de ieșire din anonimat, de apartenență la un anumit grup, de statut, chiar de schimbare a dispoziției. De câte ori nu ne-am ales, oare, ținutele în funcție de cum ne simțeam în ziua respectivă? Sau, poate, de cum voiam sa ne simțim?

Există, cu toate acestea, designeri care, fără a uita de importanța modei ca artă și mijloc de comunicare, au decis să se întoarcă la esență, la grija față de oameni. Așa au apărut noi trend-uri în prezent, precum funcționalitatea în modă. 

Unul dintre cei care îmbrățișează această abordare și o duc mai departe, cu pasiune, încredere și hotărâre este designer-ul american Tommy Hilfiger. În ultimii ani, tot mai multe stiluri emblematice au fost reinventate astfel încât să fie nu doar la modă, ci și confortabile.

Noile colecții Tommy Hilfiger dovedesc astăzi o conștientizare profundă a nevoii de întoarcere confort și siguranță. Tehnologii noi, ca TH Cool miDori® – dezvoltată pentru a oferi țesături respirante, bioWick miDori® – pentru stiluri rezistente la umezeală, dar și utilizarea de materiale textile inovative și prietenoase cu mediul, precum bumbacul organic, materialul TH Flex bi-elastic, materialul anti-bacterian Polygiene® (pentru exerciții sportive mai sigure), amestecul de bumbac și fibre Sorona® dezvoltate în acest sens, își dovedesc din plin utilitatea.

Iar inovația își lasă amprenta asupra tuturor colecțiilor Tommy HilfigerTommy Jeans și Tommy Kids. Dacă pentru copii, joaca este acum încurajată cu articole vestimentare ce prezintă detalii de utilitate, impermeabilitate și un finisaj TH Cool miDori® ce oferă proprietăți de absorbție a umidității și răcire, pentru adulți moda îmbină mai susprinzător ca niciodată stilul și funcționalitatea.

Colecția Tommy Hilfiger pentru Bărbați SP20 aduce în prim plan siluetele atemporale, inclusiv cămășile, pantalonii chino și blugii, acestea primind o îmbunătățire tehnică prin utilizarea materialului confortabil TH Flex bi-elastic, în timp ce noul TH Cool conferă proprietăți de absorbție a umidității și răcire a articolelor vestimentare din colecție. Haine tip parka impermeabile, pulovere realizate din textile elastice, pantaloni chino realizați din materiale textile versatile dezvoltate pentru a asigura confortul în condiții meteo nu tocmai prietenoase, sunt doar câteva exemple despre ceea ce noua colecție propune pentru noul sezon. În a același timp, doamnele se pot bucura de mai multă libertate de mișcare, cu ținutele propuse de colecția Tommy Hilfiger pentru Femei SP20, în care denimul, blazerele și pantalonii sunt reimaginate folosind materialul inovator pentru reglarea temperaturii Cool Max – o țesătură realizată pentru a permite aerului să circule și pentru a ține umezeala departe de corp, oferind confort și o stare de bine în timpul temperaturilor ridicate, permițând totodată un look cool și stylish pe toată durata sezonului.  În plus, tricourile și bluzele tip polo au finisare TH Cool miDori® – un mod perfect de a asigura păstrarea optimă a temperaturii corpului indiferent de vremea de afară. Siluete versatile, gândite pentru a se adapta cu ușurință condițiilor meteo schimbătoare, sunt realizate din fibre textile naturale, la care se adaugă finisajele tehnice de cea mai înaltă calitate.

Nici cei cu un stil de viață foarte activ, din care exercițiile fizice și plimbările sunt nelipsite, nu au fost uitați. Din contră, într-o perioadă în care suntem nevoiți să ne adaptăm stilul de viață unor condiții nemaiîntâlnite, activitatea fizică trebuie încurajată și desăfșurată în cel mai confortabil mod posibil.

Colecția Tommy Sport SP20 cuprinde elementele inovatoare ce aduc un avantaj tehnic stilurilor de semnătură, cum ar fi materialul anti-bacterian Polygiene® – realizat pentru o activitate sportivă mai sigură, mai igienică, materialul HerMin® Weave Tech din bumbac, respirant și rezistent la apă, precum și TH Cool miDori® pentru absorbția umidității și răcire. Siluetele mulate sunt proiectate cu o elasticitate confortabilă pentru o mai bună libertate de mișcare, în timp ce sutienele sport oferă un suport sporit. În același timp, colecția Tommy Jeans SP20 invită la o mai mare apreciere față de un stil de viață activ, dar și la o mai mare responsabilitate față de mediu, cu stiluri din denim 100% reciclat, bumbac elastic cu elastan reciclat și fire realizate din sticle de plastic reciclate. În plus, tehnologia TH Cool Moisture Wicking asigură utilitate și confort pentru cei care aleg să poarte salopete, cămăși și veste din această colecție.

Moda nu trebuie să își piardă nici una dintre funcțiile sale în detrimentul alteia. În timp ce piesele vestimentare vor rămâne un mijloc de exprimare și o dovadă a libertății fiecărei persoane, ele își vor dovedi în continuare utilitatea. Moda este mai mult decât oricând. Tu cum ai grijă de tine în acest sezon?