CityVisionMagazine

Bine ați venit înapoi, Alec și Magnus!

Cartea Manuscrisele Roșii ale Magiei, primul volum din seria „Blesteme străvechi”, este o aventură cu un ritm alert, plină de umor, de magie și – dacă demonii încetează să se mai amestece în relația personajelor principale- de iubire, care oferă o perspectivă proaspătă asupra lumii vânătorilor de umbre. Ce e drept mi-a fost dor de Alec Lightwood și de iubitul său, Magnus Bane, pe care îi cunoșteam deja din seria The Mortal Instruments. Alec este fratele lui Izzy Lightwood și parabataiul lui Jace, iar Magnus este Marele Vrăjitor din New York, care i-a ajutat în luptele anterioare. Cei doi s-au îndragostit în urmă cu ceva timp, iar acum au pornit într-o nouă aventură – sau așa cum le place să spună, într-o vacanță romantică. Însă trecutul nu poate fi îngropat, iar scheletele din dulapul lui Magnus încep să iasă la suprafată.

Manuscrisele Roșii ale Magiei (primul volum al seriei Blesteme străvechi)

An apariţie: 2019
Autor: Cassandra Clare, Wesley Chu
Editura: Corint (colecția Leda Edge)
Titlu Original: The Red Scrolls of Magic
Traducător: Roxana Claudia Olteanu 

Sumar: Un roman din universul vânătorilor de umbre.

Tot ce voia Magnus Bane era o vacanță. O călătorie luxoasă prin Europa împreună cu Alec Lightwood, vânătorul de umbre care, contrar tuturor așteptărilor, este în sfârșit iubitul său. Nici nu dorește prea mult Înaltul Magician, bătrân de secole! Dar abia au ajuns la Paris, când o veche prietenă sosește cu vești despre un cult ce venerează demoni, numit Mâna Purpurie, și care urmărește să stârnească haos în lume. Un cult pe care se pare că însuși Magnus l-a creat cu mulți ani în urmă, în glumă.

Acum, Magnus și Alec trebuie să străbată Europa în căutarea Mâinii Purpurii și a conducătorului său necunoscut, înainte ca totul să fie distrus. Și, ca și cum n-ar fi suficient de rău că escapada lor romantică a fost întreruptă, demonii sunt acum pe urmele lor, iar îndrăgostiților le e tot mai greu să deosebească prietenii de dușmani. În vreme ce căutarea răspunsurilor devine tot mai dificilă pentru ei, Magnus și Alec trebuie să aibă încredere unul într-altul mai mult ca niciodată – chiar dacă asta înseamnă ca fiecare dintre ei să dezvăluie secrete adânc îngropate.

Recenzie:

În comparație cu celelalte cărți din acest univers, volumul de față pare o nuvelă, cu doar 400 de pagini, dar asta nu înseamnă că ducem lipsa acțiunii și a situațiilor limită. După ce l-au învins pe Valentine, Magnus își dorește să petreacă puțin timp departe de toată drama din New York, în compania iubitului său, Alec Lightwood. Acțiunea se desfășoară în trei orașe din Europa – începe în orașul iubirii, Paris, continuă la Veneția și se termină la Roma. Doar toate drumurile duc la Roma, nu-i așa? *cough cough* replica îi aparține lui Magnus!

Ajunși în capitala Franței, Paris, Magnus încearcă să apeleze la tot felul de cadouri și excursii pentru a face mica lor excursie de neuitat. Cine nu și-ar dori să ia cina în Turnul Eiffel, deasupra lumii, în compania celui mai frumos bărbat din lume? Dar Alec nu se poate bucura de prima lui vacanță deoarece simte că ceva nu este în regulă și e într-o continuă stare de alertă. În plus, Magnus este primul lui iubit, deci se află într-un teritoriu străin lui, iar toate lucrurile par noi. Iar când acesta observă ceva straniu pe acoperișul unei clădiri, situația devine greu de controlat. Uită de vacanță și se transformă în vânătorul de umbre care a fost odinioară. Cei doi sunt aruncați într-o investigație ce are drept subiect un cult numit Mâna Purpurie, care a fost întemeiat chiar de Magnus și de bunul său prieten, Ragnor Fell. Astfel ajung să călătorească prin Europa cu Orient Expressul sau cu mașini de lux pentru a afla cine se ascunde in spatele acestui cult care a răsărit din propria cenușă.

Încă de când citeam despre această excursie în cărțile anterioare mi-am dorit să aflu ce s-a întâmplat cu exactitate și nu doar din vederile pe care le trimitea Alec surorii sale. Iată că rugile mi-au fost ascultate și am primit o întreagă serie cu cele două personaje. Ura! Îl ador pe Alec, căci este vulnerabil, matur și totuși soldatul perfect pentru a-i apăra pe cei care nu știu de existența lumii supranaturale. Îl iubește pe Magnus din toată inima, dar nu îl cunoste chiar atât de bine încât să se încreadă întru totul în el. Doar este un vrăjitor născut în urmă cu multe secole!

În schimb, Magnus nu își face nicio grijă în privința relației lor, ci își dorește ca Alec să fie fericit și liniștit, doar că amândoi au de oprit un cult sinistru și să salveze creaturile supranaturale, dar și oamenii nevinovați de mâna unui demon superior. Dacă vor reuși să afle cine este pe urmele lui Magnus și de ce îl vrea mort, veți afla doar citind cartea Manuscrisele roșii ale Magiei. În plus, apar personaje îndrăgite, cum ar fi Tessa,  Raphael, Helen și Aline, dar sunt menționați și Max și Ragnor.

Cartea este disponibilă pe site-ul editurii: https://www.edituracorint.ro/manuscrisele-rosii-ale-magiei-primul-volum-al-seriei-blesteme-stravechi.html

Mulțumesc pentru această oportunitate, editura Corint!