CityVisionMagazine

Pornește într-o nouă aventură alături de Harley Quinn și ale sale Păsări de Pradă

În anul 2016 am primit un nou film cu supereroi de la DC sub forma “Brigăzii Sinucigașilor”, un grup pestriț compus din oameni care nu se așteptau să se ajute reciproc și să salveze pe alții. Astfel a fost introdus în universul extins DC, îndrăgitul personaj Harley Quinn, provocatoarea și smintita acolită a dușmanului de moarte al lui Batman, Joker (sau Mr. J, formerly known as Puddin’😊 ).

DSC_4982.DNG

Dar cum majoritatea poveștilor stranii de dragoste nu rezistă, ciudatul cuplu se dezbină, iar pentru Harley, asta înseamnă începerea unei noi vieți, lipsite de imunitatea de a mai fi iubita celui mai de temut criminal din lumea interlopă din orașul Gotham.  

Însuși titlul original prezintă mesajul din spatele filmului, acela de emancipare, de eliberare de sub controlul celor puternici, valabil pentru toate personajele. Pentru că, timp de aproape două ore, Harley îșî eliberează adevăratul potențial și puterea care sălășluiește în interiorul ei, neputând fi până acum exploatată la maxim când se afla sub controlul lui Joker. Chiar ea spune că a fost un arlechin, un slujitor care trebuia să facă ce i se spune. Totodată, puterea feminină atinge cote maxime și astfel vedem cum independența feminină există și nu trebuie asuprită de bărbați.

Da, ador filmele în care predomină o distribuție compusă majoritar din femei, deoarece sunt puternice și influente, iar “Păsări de pradă” este un exemplu perfect.

Filmul este o frenezie de distracție, aventură și faze comice, pe toată durata acestuia m-am aflat cu zâmbetul pe buze. Harley este magnifică, în “Brigada Sinucigașilor” am văzut doar o frântură din nebunia și potențialul ei, aici dezlânțuindu-se complet. Scenele de luptă presupun o acțiune coregrafiată excelent, semn că DC începe să revină pe drumul cel bun, nu mai este nevoie să spun cât aștept filmul cu Wonder Woman din vară! Soundtrack-ul este ales cu îndemânarea unui chirurg și vei pleca fredonând măcar o piesă!

DSC_6785.dng

Restul personajelor se fac remarcate la fel de mult, Jurnee Smollet-Bell în rolul lui Black Canary este senzațională și periculoasă; Mary Elizabeth Winstead ca Huntress și Rosie Perez ca Renee Montoya sunt liantul perfect de care această putere feminină avea nevoie. Împreună sunt de neoprit, iar cu Harley formează gruparea perfectă în fața temutului și excentricului Roman Sionis aka Black Mask.

Merită văzut la cinema, deoarece este filmul perfect pentru fanii eroilor din benzile desenate, ce imbină nebunia, amuzamentul și „badass-eria” femeilor care înfruntă orice provocare le iese in cale.

Despre film…

Ați auzit vreodată despre polițista, privighetoarea, psihopata și prințesa mafiei? PĂSĂRI DE PRADĂ (ȘI FANTASTICA HARLEY QUINN) este o poveste întortocheată spusă de Harley însăși, așa cum numai Harley o poate spune. Când unul dintre cei mai siniștrii răufăcători din Gotham, Roman Sionis și sadicul lui locotenent, Zsasz, au pus recompensă pe o fetiță numită Cass, toți infractorii întorc orașul cu susul în jos pentru a o găsi. Drumurile lui Harley, Huntress, Canary și Renee Montoya se ciocnesc și acest quartet improbabil nu are altă cale decât să facă echipă pentru a-l învinge pe Roman.

PĂSĂRI DE PRADĂ (ȘI FANTASTICA HARLEY QUINN), o acțiune – aventură presărată din plin cu umor negru și autoironie, un film inspirațional, despre puterea intrinsecă pe care o descoperim atunci când ne depășim limitele, despre emanciparea femeilor și forța care vine din colaborare.

Harley Quinn și cea care spune povestea este Margot Robbie, actrița australiană. A debutat pe marile ecrane cu filmul About Time (2013) urmat de filmul nominalizat la Oscar, The Wolf of Wall Street (2013), Bombshell (2020), Once Upon a Time in…Hollywood (2019), I, Tonya (2017).  Pentru a-și pregăti rolul din Suicide Squad (2016), Margot Robbie a studiat Inventarul de Personalitate Multiphasic Minnesota (MMPI) pentru a înțelege modul în care sunt diagnosticate bolile psihice. A folosit aceste informații în relația și reacția pe care personajul său, DR. Harleen Quinzel o avea cu Joker.

Păsările de pradă sunt: Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane, TV’s, Fargo) ca Huntress; Jurnee Smollett-Bell (HBO, True Blood) ca Black Canary; Rosie Perez (Fearless, Pitch Perfect 2) ca Renee Montoya; Chris Messina (Argo, TV’s, Sharp Objects) ca Victor Zsasz; și Ewan McGregor (Stephen King’s Doctor Sleep, filmele Trainspotting) ca Roman Sionis. Debutanta Ella Jay Basco joacă rolul lui Cassandra „Cass” Cain.

Regizat de Cathy Yan (Dead Pigs) dintr-un scenariu de Christina Hodson (Bumblebee), filmul se bazează pe personaje DC, Comics.

Distribuit de Vertical Entertainment, filmul „Păsări de pradă și fantastica Harley Quinn” are premiera pe marile ecrane din țară începând cu 7 februarie.