CityVisionMagazine

Dermatocosmetice românești cu extract pur de nămol

Încă din cele mai vechi timpuri, nămolul a fost un ajutor de nădejde pentru cei care i-au cunoscut beneficiile. Nămolul are efect antiinflamator și poate calma durerile reumatice fără reacțiile adverse ale medicamentelor. În plus, nămolul sapropelic tratează afecţiuni reumatologice de tip inflamator sau degenerativ, afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic (de la nevralgii la hemiplegii, hemipareze, scleroza multiplă), afecţiuni dermatologice (psoriazis, sindrom seboreic, alergodermii) până la afecţiuni vasculare periferice (ischemie, insuficienţă circulatorie). Acesta mai curăță pielea și redă elasticitatea sa.

Cu atâtea întrebuințări era normal ca pe piața din România să apară și produse dermatocosmetice ce conțin extract pur de nămol sapropelic. Povestea dermatocosmeticelor Pell Amar începe cu doctorul Ștefan Ionescu-Călinești, creatorul extractului pur de nămol terapeutic din lacul Balta Albă.

Gamele de produse Pell Amar au fost formulate specific pentru a trata și îngriji folosind beneficiile nămolului sapropelic: AMINOPOWER și ADVANCED CONCEPT previn și ameliorează procesul de îmbătrânire, BIOACTIVE S ACNE combate acneea, ORGANIC SPA reface pielea stresată a corpului, THERAPY are multiple acțiuni pentru diferite eczeme şi leziuni ale pielii, inflamaţii şi traumatisme ale sistemului osos şi articular, mialgii şi miozite, FEMINA INTIMITY întreține sănătatea intimă, BEAUTY HAIR îngrijește părul, ORAL CARE asigură igiena și sănătatea orală.

Recunosc, am descoperit destul de recent acest brand, care mi s-a părut că are un avantaj pe piață, fiind produs în România. Mi-a atras atenția apa micelară pentru ten mixt/gras BIOME, care îmbunătățește echilibrul natural, hrănind prin complexul prebiotic bacteriile bune ale pielii. Și crema tratament pentru acnee BIOACTIVE S ACNE – recomandată pentru îngrijirea tenurilor acneice şi seboreice. Acţionează pentru ameliorarea proceselor caracteristice acestor tipuri de afecţiuni: hipercheratinizare, hiperseboree, leziuni inflamatorii. Crema pentru ten acneic este special formulată pentru tenul sensibil, cu tendinţe acneice, care a fost afectat de tratamentele puternice împotriva acneei. Crema are la bază extracte de lavandă şi aloe vera, care calmează şi linişteşte tenul în profunzime. Activii cu proprietăţi antibacteriene protejează pielea, reglând în acelaşi timp producţia de sebum.

Puteți afla mai multe de pe site-ul brand-ului: https://pellamar.com/