CityVisionMagazine

Fast food? Nu! Fast… cub!

Finalul de an este prin definitie o perioada aglomerata. O perioada in care vrem sa facem cat mai multe lucruri, in care avem de terminat o multime de proiecte incepute, amanate, abandonate, in care incercam chiar sa lucram si in avans pentru ca vrem sa ne petrecem in liniste, acasa, zilele de sarbatoare care vor veni. Timpul zboara ca nebunul, nu ne mai ramane mare lucru din el pentru treburile obisnuite ale zilei, cele casnice. Sacrificam cel mai adesea gatitul in si pentru familie. Nu de putine ori multumim in gand ca exista conceptul de fast-food si fie cumparam in drum spre casa ceva ce va fi cina, fie comandam online sau prin aplicatii o pizza. Pare solutia cea mai comoda. Nu si cea mai sanatoasa, neaparat. Dar de cate ori poti manca seara un sandvis, o saorma sau pizza? Ca te saturi la un moment dat…

Vrei sa stii ceva? Sa gatesti rapid, sanatos si gustos iti poate lua fix atata timp cat dureaza sa iti soseasca la usa curierul cu comanda. Sa incropesti o cina este mai simplu decat iti imaginezi. In loc sa te opresti sa cumperi cascaval si/sau mezeluri, mai bine cumpara o bucata de carne de vita sau o gaina si o punga cu legume congelate (am retinut, nu ai timp, așa că bagă în congelator găina!). Sau orez prefiert. Si, Vegeta Cub Legume, Vegeta Cub Vita sau Vegeta Cub Legume. De aici incolo lucrurile sunt foarte, foarte simple. Si efortul tau, minim. Iar rezultatul… savuros!

Cat timp crezi tu ca iti ia sa tai de exemplu carnea de vita in bucati, sa o pui in tava, sa adaugi putina apa si o bucata de unt, sa sfarami si presari Vegeta Cub Vita, sa pui folie pe tava si sa dai la cuptor? Zece minute? Poate 15? Si cate alte minute dureaza sa tragi la tigaie legumele pe care le poti rasfata cu Vegeta Cub Legume? Ori sa fierbi orezul pe care, oricum, l-ai cumparat pe jumatate fiert? In niciun caz nu petreci mai mult de 30 de minute ca sa pregatesti friptura pentru cuptor si sa prepari garnitura! Pana ce carnea va fi gata, mai poti face si alte treburi prin casa, ca doar nu trebuie sa stai cu lingura in mana si sa amesteci. O sa te aduca inapoi in bucatarie aroma de friptura, nu-ti face griji.

Ai mai putea pregati, la fel de rapid, un ostropel. Carnea, sucul de rosii si usturoiul sunt cele trei ingrediente de care ai nevoie. Te vei convinge repede ca cele mai bune mancaruri sunt cele simple, preparate de tine. Si ca gatitul poate fi o relaxare, nu o corvoada, atunci cand iti folosesti imaginatia,  priceperea dar si…. micile secrete care imbogatesc gustul, si constati ca rezultatele sunt peste asteptari. Deci ce spuneai ca gatesti maine seara?