CityVisionMagazine

Ce mancare nu te plictiseste? Cea care contine peste!

Pestele este un aliment atat de complet, de sanatos si de inofensiv pentru stomac sau nivelul de colesterol, incat il pot consuma fara griji si cei ”condamnati” la regim alimentar din motive medicale, si cei aflati la dieta din motive… estetice.

Cand este vorba despre peste, cumva oamenii sustin ca prefera pestele proaspat. Ceea ce scapa din vedere – sau e pur si simplu nestiinta – este ca la prepararea conservelor tot peste proaspat se foloseste. Cel putin pentru conservele de peste EVA. Asta pentru ca un producator renumit precum Podravka nu isi permite sa insele increderea clientilor sai – pe care o construieste de zeci de ani, din 1934 -, care i-a adus meritatul succes: brand alimentar de top din regiunea Adriatica.

Variantele produse din peste EVA nu numai ca sunt sanatoase si gustoase, dar sunt deopotriva excelente pentru a fi consumate ca atare sau pentru a reprezenta ingredientul de baza al unor delicioase mancaruri mediteraneene ce pot fi preparate rapid. Si, totodata, ele mai pot fi transformate in antreuri la mesele festive sau gustari numai bune de servit la intalnirile intre prieteni, cu un pahar de vin alb alaturi. Nici nu stii cate minunatii se pot prepara din conservele de peste EVA… Tocmai de aceea ne-am gandit ca ti-ar prinde bine doua idei.

Chiftelute din ton

Fierbe trei cartofi si doi morcovi si zdrobeste-i cu furculita pentru a obtine un piure. Adauga peste el trei cutii de EVA Ton in suc propriu (peste care ai stors zeama de la un sfert de lamaie), un ou crud, o legatura de marar tocat marunt si patru catei de usturoi zdrobiti. Amesteca bine, pentru a omogeniza compozitia. Ia cate o lingurita de compozitie si, cu mainile umezite cu apa rece, modeleaza bile pe care apoi le tavalesti prin faina sau pesmet si le prajesti in baie de ulei. Scoate chiftelutele cand devin aurii si pune-le pe un prosop de hartie pentru a se scurge excesul de ulei. Le poti servi pe o farfurie in care ai asezat frunze de salata sau le poti infige pe bete de frigarui, alternand cu masline negre si verzi, fara samburi.  

Salata de cartofi dulci cu macrou

Fierbe doi cartofi dulci si, dupa ce s-au racit, taie-i in cuburi si asezoneaza cu sare si piper. Adauga si 2-3 catei de usturoi taiati rondele foarte fine. Desfa o cutie de EVA File de macrou in sos tomat, scoate numai bucatile de peste si taie-le in bucati mai mici. Pune peste cartofi pestele, o ceapa mica si o jumatate de lamaie, ambele taiate rondele, si doua linguri de masline negre feliate. Sosul tomat amesteca-l cu doua linguri de ulei si zeama de la o jumatate de lamaie, apoi toarna-l peste salata. Ceva asa de bun n-ai mancat niciodata!