CityVisionMagazine

Vegeta Natur, un gust pe gustul celor mici

Cei mai critici si mai pretentiosi… degustatori sunt, indiscutabil, copiii. Pentru ei lucrurile se impart, in mod clar, in doua: „imi place” si „nu imi place”. Fara jumatati de masura, fara trucuri si fara false politeturi pentru a menaja orgoliul celui care a preparat mancarea.

Poate ca ati constatat sau doar auzit ca, adesea, copiii care merg la gradinitia sau la After School, unde servesc si masa, nu sunt chiar foarte incantati de felurile de mancare primite. Obisnuiti cu gustul mancarii „ca la mama acasa”, cei mici sunt categorici atunci cand gusturile difera si nu prea fac compromisuri. Asa ca, cel putin in cazul lor, proverbul potrivit caruia „Foamea este cel mai bun bucatar”, nu se aplica.

Ce secrete au mamele in bucatarie atunci cand gatesc pentru copii, iar acestia golesc farfuriile?  Calitatea si prospetimea ingredientelor, in primul rand. Si un strop de magie de la Vegeta Natur.  Doar un strop, cat sa echilibreze sau potenteze gusturile ingredientelor, cat sa-i dea savoare celui final, obtinut din imbinarea lor.

Daca ne referim la ingrediente, acum, toamna, ne este la indemana cea mai variata gama de legume, imbelsugatele tarabe din piete fiind adevarate explozii de culoare. Momentul este numai bun pentru a profita de ele si mai ales de bogatia de vitamine pe care le contin. Este perioada numai buna pentru a le oferi celor mici „combustibilul” necesar odata cu inceperea scolii si stimularea imunitatii lor inainte de sosirea sezonului rece.

Din meniul copiilor nu ar trebui sa lipseasca in nicio zi ciorbitele. Ele nu doar ca inglobeaza mai multe tipuri de legume bogate in vitamine si fibre, dar asigura si un tranzit intestinal corespunzator burticilor… incuiate. Cu tot respectul purtat legumelor si verdeturilor, nu putem trece cu vederea importanta proteinelor in dezvoltarea organismului. Carnea de pui, de porc, de curcan, de vita sau peste, toate sunt esentiale intr-o dieta echilibrata, fie ca este vorba de copii sau de adulti. Dar mai ales de copii, care se afla in perioada de crestere! Daca vrei sa aduni ambele beneficii intr-o singura… farfurie, raspunsul este simplu: tocanitele din legume si carne sau fripturile cu garnitura de legume.

Cu siguranta ca vor fi pe placul celor mici! Cine ar refuza o mancarica de ardei copti cu sos de rosii si muschi de porc, la care ti-ai folosit trucul: Vegeta Natur Condimente pentru carne de porc? Si ce copil rezista in fata unei delicioase si suculente pulpe de pui innobilate cu Vegeta Natur Condimente pentru pui auriu?! Recunoaste ca ti-a lasat si tie gura apa… Ce mai astepti? In bucatarie, la treaba!