CityVisionMagazine

Bună ca toamna-n bucate

Toamna înseamnă explozie de nuanțe galbene și arămii în natură, soare blând, gusturi și arome intense și bogăție în bucătărie – căci este anotimpul recoltelor, al fructelor târzii, al abundenței de legume delicioase, gata pentru salatele proaspete sau pentru conserve.

Cu siguranță unul dintre cele mai sănătoase și mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta în această perioadă este consumul zilnic al fructelor și legumelor proaspete – ultimele culese pe anul acesta. Iar, pentru toți gourmets, acest sezon este sezonul salatelor, cel care deschide imaginația pentru cele mai creative combinații și pofta pentru cele mai gustoase rețete, căci diversitatea legumelor este, practic, maximă.

În plus, este momentul să îi oferim organismului, înainte de iarnă, o gamă variată de vitamine, nutrienți și antioxidanți, prin cât mai multe porții zilnice de legume cât mai diferit colorate. Iar prepararea unei salate nu ne ia mai mult de 5 minute, partea cea mai bună fiind că o putem face super repede, doar combinând legumele dorite și adăugând un strop de lămâie sau de oțet și uleiul de măsline preferat, atât de hrănitor pentru organism.

Pe scurt, salatele înseamnă sănătate, o sursă de vitamine si minerale necesare în alimentație la orice vârstă, o gustare ușoară și rapid de preparat. Și, nu în ultimul rând, plăcerea de a le savura: textura, mirosul, aromele și culorile legumelor proaspete ne incită toate simțurile.

Cel mai bun mod de a obține un aport suficient de vitamine prin alimentație este adoptarea unei diete echilibrate, cu o mare varietate de alimente, în care salatele să fie, așadar, o prezență zilnică. Iar uleiul de măsline extra virgin este cea mai bună alegere pentru asezonarea salatei atunci când vine vorba să beneficiem de toți nutrientii din legume, căci grăsimile mononesaturate din uleiurile de măsline extra virgine asigură o absorbție mai eficientă de carotenoizi, vitamine, pigmenți și antioxidanți din legume și fructe.

Monini ne propune uleiul de măsline extra virgin Monini Classico pentru asezonarea salatelor preferate. Monini Classico este uleiul de măsline extra ­virgin renumit pentru aroma sa con­secventă, indiferent de modul în care este utilizat pentru a prepara felul dorit. Recomandat pentru o mare varietate de preparate cărora pur și simplu le completează și îmbogățește gustul, este indicat fie că este vorba despre salate, sosuri, fripturi ori garnituri.

Monini. O alegere savuroasă și sănătoasă. În fiecare zi!