CityVisionMagazine

Sentimente.ro: 70% dintre românii singuri folosesc cel puțin o platformă de dating

26% dintre persoanele singure caută un partener în offline, 20% doar pe platformele de dating, în timp ce 43% sunt dispuși să încerce o variantă care să le combine pe cele două, arată un sondaj* recent Sentimente.ro. Potrivit datelor site-ului, 70% dintre cei singuri folosesc însă cel puțin o platformă de dating.

Deși își fac prieteni cu ușurință (59%), românii consideră că aceștia, oricât de mulți sau de apropiați ar fi, nu pot suplini lipsa unui partener de viață (81%). Mai mult decât atât, sondajul Sentimente.ro arată că 82% dintre utilizatorii site-ului au, la rândul lor, cel puțin un prieten singur. Doar 12% dintre aceștia apelează la apropiați pentru a-și găsi un partener, cei mai mulți fiind dispuși să facă acest pas online și offline. De asemenea, utilizatorii site-ului au precizat 70% dintre prietenii lor singuri folosesc cel puțin o platformă de dating și o consideră o metodă eficientă pentru a cunoaște pe cineva. 54% dintre respondenți au precizat că au cel puțin un prieten care și-a cunoscut partenerul de viață printr-un site de dating.

Un avantaj important pentru cei care utilizează platformele speciale și site-urile de matrimoniale îl reprezintă tocmai faptul că o acestea oferă posibilitatea de a cunoaște pe cineva în profunzime înainte de a face pasul către o relație. 95% consideră că este esențial să fii și prieten cu partenerul de viață, iar 86% spun că de la prietenie la dragoste este doar un pas. O legătură strânsă poate fi și răspunsul unei relații apropiate chiar și după ce cuplul se desparte, mai arată sondajul, 65% dintre respondenți fiind de părere că după dragoste poate exista prietenie.

În alegerea platformei de dating potrivite, utilizatorii menționează printre cele mai importante aspecte notorietatea, numărul de membri, relația bună cu echipa de suport, facilitatea folosirii platformei.

Potrivit sondajului, cei care folosesc deja Sentimente.ro ar recomanda sau au recomandat deja prietenilor site-ul datorită faptului că aici consideră că există o mai mare probabilitate să-și găsească un partener. Felul pozitiv în care au interacționat cu alți utilizatori, chiar dacă discuțiile nu s-au concretizat într-o relație, i-a ajutat să-și lărgească cercul social. La cei cu vârsta de 45-50 de ani și peste am observat că această componentă de socializare  este foarte importantă, a precizat Flori Dragomir, vicepreședinte fondator Sentimente.ro.

*Sondajul a fost realizat în perioada 15-30 iulie 2019, online. Au răspuns 1155 de persoane, membri ai Sentimente.ro, femei (40%) și bărbați, cu vârsta medie 36 de ani, interesați de căsătorie (57%), o relație serioasă (25%), prietenie (14%) și flirt (4%).