CityVisionMagazine

O calatorie spre Regatul Cetii si al Furiei

Libris.ro a demarat în luna martie a anului trecut campania #RespectYourself – Oferă-ți timp pentru lectură, proiect prin care și-a propus să prezinte lectura din perspectiva unei activități care înseamnă respect față de sine, preocupare pentru autocunoaștere și dezvoltare. Pentru mine, lectura reprezintă o călătorie în timp, dar și în spațiu, o ușă ce așteaptă să fie deschisă, iar cititorul este călătorul care rămâne vreme de câteva ceasuri sau zile într-un univers cu totul neașteptat. Pe lângă ultimul volum al seriei „Uneltiri intunecate” de Cassandra Clare, luna aceasta am mai citit și “Regatul ceții și al furiei”, carte scrisă de Sarah J. Maas.

Regatul ceții și al furiei. Seria Regatul spinilor și al trandafirilor. Vol. 2 – Sarah J. Maas
An apariţie:
 2017
Autor: Sarah J. Maas
Editura: RAO
Titlu Original: A Court of Mist and Fury
Traducător: Lingua Tradom

Sumar: Premiul Goodreads Choice 2016

După ce a aflat că magia există și a primit acest dar prețios de la stăpânii lumii fermecate a zânelor, Feyre nu poate uita evenimentele întunecate prin care a trecut. Nu poate uită nici înțelegerea pe care a făcut-o cu Rysand, vicleanul stăpân al Regatului Nopții. Care va fi prețul pe care îl va plăti pentru a-și recăpăta libertatea? Și, mai presus de orice, va reuși Feyre să-și vindece sufletul ca să schimbe, pentru totdeauna, soarta lumii sale?

Maas creează între personajele sale relații care se dezvoltă organic, iar talentul ei pentru situațiile explozive rămâne la fel de impresionant. Feyre are acum ocazia să își câștige propriul loc, dovedindu-se la fel de valoroasă ca un Mare Lord. O lectură captivantă.” – Publishers Weekly  

Uimitoare… Acest volum va ridica audiența în picioare. Seria Tronul de Cleștar a fost un succes fulminant, iar Regatul spinilor și al trandafirilor îi calcă, sigur, pe urme.” – Booklist  

Părerea mea:

Universul și magia create de Sarah J. Maas îți captează imaginația, te prind în mrejele lor și nu te mai lasă să pleci. Iubirea este declanșatorul unui război, iar personajul principal al seriei devine un adevărat erou care se aruncă în apele învolburate ale destinului. Am tot citit recenzii interesante și recomandări, așa că era timpul să citesc această serie, mai ales că ador eroinele puternice și poveștile cu creaturi fantastice. Spre deosebire de primul volum, partea a doua îl întrece în complexitate, având toate ingredientele necesare pentru o poveste care te va captiva iremediabil.

După evenimentele din „Regatul Spinilor și al Trandafirilor” Feyre nu mai este aceeași. Supusă torturii și incercărilor Amaranthei, tânăra este distrusă. Voința ei este sfărâmată, coșmarurile nu îi dau pace, totul devenind din ce în ce mai dificil pentru ea. Pe lângă destinul lui Feyre, m-au interesat și restul personajelor de la Curte – Cassian, Azriel, Mor și Amren. Acest grup de prieteni te face să îți dorești să te numeri printre ei, așa cum se întâmpla cu Ron, Hermione și Harry din seria Harry Potter. Mie, cel puțin, mi-a oferit acest sentiment. Un alt aspect important al seriei a fost faptul că se rupe de cunoscutele cărți pentru adolescenți în care fata și băiatul se întâlnesc, se îndrăgostesc și trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. Aici, Maas îi supune unor încercări ce le conturează personalitățile și uneori iubirea nu este ceea ce pare, iar sentimentele se schimbă. Așa cum se întâmplă și cu iubirea ei pentru Tamlin. Acesta o face să tanjească după familia sa și după libertate, ceea ce ea nu va găsi alături de el. Mai este și Rhysand, un personaj complicat, dar foarte ușor de iubit. El este Lordul Nopții din Regatul cu același nume. Așa cum ți-am spus, este o carte complexă, cu multe substraturi și povești ascunse în paginile sale.  

 „- El m-a… mă iubește, Rhysand.

– Problema nu este dacă te iubește, ci cât de mult. Prea mult. Dragostea poate fi o otravă.”

Sunt multe de povestit, însă te invit să citești această serie și te asigur că vei ajunge să îndrăgești personajele de la primele file ale cărții.

#RespectYourself – Oferă-ți timp pentru lectură – este o campanie manifest a Libris.ro prin care sprijină acordarea unui timp mai mare lecturii și conștientizarea faptului că aceasta este o formă a respectului față de propria persoană. Și cui nu îi place să trăiască povestea și emoția fiecărui personaj? Să descopere? Să călătorească prin cărți în lumi și epoci diferite? Mai mult decât atât, ne punem întrebări, încercăm să găsim soluții, dar, mai ales, încercăm să ne găsim pe noi înșine. Poţi afla mai multe despre campanie accesând link-ul următor: https://www.libris.ro/respectyourself

#RespectYourself, oferă-ți timp pentru lectură!

https://www.libris.ro/regatul-cetii-si-al-furiei-seria-regatul-spinilor-RAO978-606-8905-57-0–p1252224.html