CityVisionMagazine

Vitamin Aqua – o băutură răcoritoare premium, o apă cu vitamine și minerale

Probabil că prima întrebare este de unde ne-a venit ideea, dar aici nu sunt în măsură să dau toate detaliile, un lucru este însă cert, piața din România cere vizibil calitate, considerație și nu în ultimul rând noutate, iar noi suntem aici în întâmpinarea acestei necesități. Vitamin Aqua a demonstrat ca proiect, iar produsele ce vor fi lansate în continuare sub brandul Merlin`s continuă viziunea noastră. Am optat să păstrăm o distanță față de ce înseamnă spațiul public, presă, în primul rând pentru ca produsul să vorbească despre noi.

Am implementat un sistem diferit față de obișnuit în care există libertate decizională la nivel de departament, desigur cu consultare prealabilă. Este un sistem propriu pe care l-am format ca echipă. În general în tot ceea ce facem încercăm să avem o gândire outside the box, să fim flexibili, axați pe dezvoltare, pe rezolvarea problemei, nu pe problemă, să lucrăm cu parteneri cu experiență, reușind totodata să atragem în jurul nostru oameni cu caractere deosebite.

Cine suntem?

Suntem o companie tânără ce activează în industria băuturilor răcoritoare, la momentul actual cu aceste frumoase și inedite proiecte pe piața domestică, Merlin`s VITAMIN AQUA, Merlin`s LEMONADE și  Merlin`s CHAI.

Vitamin Aqua este o băutură răcoritoare premium, o apă cu vitamine și minerale, scăzută in calorii pe varianta clasică și fară calorii în varianta ZERO, fără conservanți, disponibilă în opt sortimente. Un concept occidental în legătură cu care considerăm că în piața noastră s-au creat premisele pentru o cerere in acest sens. Un public din ce în ce mai educat, atent la ceea ce consumă, un public care, în ciuda preconcepțiilor producătorilor străini, solicită să primescă produse la aceeași calitate cu cele din vest. Un public care merită să fie respectat. Nu vă ascund că a fost extrem de dificil să găsim partenerii potriviți în acest sens. Ne-am axat și ne vom axa în continuare pe unicitate în piața din România și pe diferențele față de restul producătorilor. Aici găsim că este cheia unui business și a unor produse de succes.

Principiul de la care s-a pornit și de la care această companie nu s-a abătut este respectul pentru publicul nostru. Promisiunea Merlin`s : Menținerea și consolidarea acestui principiu: fundația noastră și linia directoare. Atenția la necesitățile și dorințele publicului nostru a pornit de la introspecție, de la constatarea faptului că pe piața domestică nu existau în 2010-2012 alternative la gamele de băuturi răcoritoare standard, iar conceptul de funcționalitate benefică nu era nicidecum dezvoltat în acest segment de industrie. Gama Vitamin Aqua a cunoscut o creștere organică întâi cu primirea în Traditional Trade și la nivel de evenimente și mai apoi accesarea marilor lanțuri de retail și to-go. Ne-am autoimpus standarde înalte nu doar în ceea ce privește calitatea IN&OUT, cât și legat de serviciile oferite în relația cu partenerii.

Proiectele viitoare

Avem în plan dezvoltarea unor proiecte noi pornind de la principiile enumerate. Unele dintre acestea vor fi lansate în acest an, dar păstrăm surpriza. Ce ne-a făcut să înaintăm cu viteză și entuziasm este o chemare în a face lucruri frumoase cu seriozitate, cu atenție și implicare. Mai mult am întâlnit oameni care își doresc evoluție în România, nu în sensul de standardizare, ci în sensul de exprimare creativă și de seriozitate, specifică piețelor dezvoltate. Echipa tânără ce s-a format în jurul acestui proiect are un dinamism și o adaptabilitate aparte care au contribuit esențial la evoluția brandului.

                                                             Eduard Alexianu

                                          Commercial Director Merlins Beverages