CityVisionMagazine

Mihai Mitache – omul din spatele Delidolce Candy Bar sau altfel spus, secretul evenimentelor dulci din viața ta

1. Pentru a afla mai multe despre Delidolce Candy Bar ar trebui să îl cunoaștem pe omul din spatele brandului. Spuneți-ne mai multe despre dumneavoastră.

M-am născut și am copilărit în Tulcea, iar din perioada studenției și până în prezent încerc să fac față iureșului din București, desi recunosc că “începutul” a fost destul de interesant. Am absolvit Facultatea de Drept și in prezent chiar profesez în domeniu, iar pe langă asta desfășor și alte proiecte de antreprenoriat. Discuția de astăzi are în centrul atenției unul dintre cele mai recente proiecte ale mele, respectiv un mini-laborator de cofetărie pentru producția de prăjituri și dulciuri dedicat exclusiv zonei de „candy bar” având drept țintă principală evenimentele de tip Private și Corporate. 

2. Cum v-ați făcut cunoscut în acest domeniu? Ce vă diferențiază?

Având în vedere că vorbim de un domeniu extrem de popular, mărturisesc că în prima fază promovarea a venit din networking – familie, prieteni, prieteni de-ai prietenilor, colegi și tot așa. Cred ca toti cei care au gustat produsele si ne-au acordat votul lor de încredere au contribuit la dezvoltarea noastra, fie ca au recomandat produsele Delidolce Candy Bar sau ne-au oferit feedback, ne-au ajutat și ne ajută să creștem. În acest business, sunt de parere că ceea ce ne diferențiază o reprezintă calitatea produselor – atât a ingredientelor, cât și a produsului finit. Important pentru mine este să onorez fiecare comandă cu originalitate în sensul individualizării gusturilor și dorințelor fiecărui client în parte. La acest capitol am încercat și, cred eu, am și reușit să cooptez o echipă tânără, cu viziune, care acordă o foarte mare atenție detaliilor pentru ca satisfacția clientului să fie garantată. 

3. Care este povestea afacerii dumneavoastră?

Totul a plecat de la o discuție cu o prietenă, a cărei verișoară lucra în acest domeniu. Mi-a atras atenția faptul că un business care porneste doar din pasiunea a două persoane, ajunge să crească considerabil fiind nevoie de triplarea numărului de angajați, toate acestea în mai putin de un an. Aflasem că urmează să se deschidă un program de finanțare, dar pentru că nu dețineam foarte multe cunoștiințe în domeniu, am apelat la un consultant care mi-a oferit maxim de suport în realizarea proiectului și în împlinirea a ceva ce pe parcurs s-a transformat într-un vis. De aceea, imi permit sa ofer un sfat tuturor celor care doresc să pornească pe un astfel de drum – să își aleagă cu atenție consultantul! Și aici recomand cu caldura S.C. EMPRETEXPERT S.R.L. După aprobarea proiectului, pentru că nu cunoșteam acest business în totalitate, am cerut ajutorul unor prieteni care dețin de mai mulți ani lanțuri de patiserii și laboratoare de prăjituri și care au acceptat să-mi “vândă” o parte din secretele lor. Așa se face că m-am trezit într-o zi cu un pix și o coală de hârtie în mână și am început să notez, de la principii de bază pentru realizarea acestui proiect, până la necesarul de utilaje pentru desfășurarea activității. 

Cum este firesc, “distracția” propriu-zisă a început odată cu primul eveniment la care mărturisesc că am avut emoții, dar când am văzut că după nici o oră nu mai exista nici un produs pe masă, am rămas plăcut surprins și m-am bucurat, deoarece a venit ca o confirmare a principiilor de la care am pornit în crearea produselor. Bineînțeles, ca orice reprezentant de seamă al generației mele am făcut și un story atunci, pe pagina de Instagram in care am postat ce a mai “rămas”. 

4. Care a fost cea mai mare provocare a vieții dumneavoastră?

În materie de provocări pot să declar că acestea au fost nelipsite din viața mea. Fie că unele au fost generate de cei din jurul meu sau de situații conjuncturale, fie că pe altele mi le-am lansat singur, am încercat mereu să scot ce este mai bun din orice situație. Cu toate acestea, nu pot spune că am făcut un clasament al provocărilor pentru a o putea identifica pe cea mai mare. Însă, în tot ce am făcut m-am ghidat după niște principii sănătoase de viață, insuflate încă de mic copil de către familie. Crezul meu este ca o persoană are posibilitatea pe parcursul vieții să se educe, însă, valori precum determinarea, perseverența, seriozitatea în general și în business în particular, atenția la detalii, vin din ceva mai profund, vin din educația de acasă. Si la acest capitol pot spune că sunt o persoană norocoasă chiar dacă de multe ori progresul a venit din critică, i-am simtit mereu alaturi pe ai mei, iar sfaturile lor s-au demonstrat a fi exclusiv în beneficiul dezvoltării mele. Pe aceasta cale, vreau să le mulțumesc pentru că m-au ajutat și m-au sprijinit să clădesc mare parte din cărămizile pe care stau astăzi.

5. Care este portofoliul cofetariei?
Printre colaboratorii noștri se numară designerul român Diana Caramaci, Clinica Elite Estet Primăverii, Manifesto Events&PR, Club BOA Bucharest.

6. Unde vă pot găsi cei interesați?
Deocamdată pe Instagram – delidolcecandybar sau pe adresa de e-mail: delidolce2018@gmail.com 
Pagina de internet este în construcție, iar în curând va deveni și aceasta funcțională.