CityVisionMagazine

Lacul Ursu se deschide pentru sezonul de vara 2019

Vara vine la Sovata odată cu deschiderea Lacului Ursu. Vineri, 21 iunie, la ora 10, dăm startul unui  nou sezon de ștrand. Apa are o temperatură perfectă: 28˚C la suprafață și 39˚C la o adâncime de 1,5 metri.

Lacul Ursu este cel mai mare lac sărat helioterm din Europa. El  și-a primit numele datorită formei sale de piele intinsă de urs. Apa lui este o adevarată sursă de sănătate.

Fenomenul de heliotermie a apărut grație scurgerii continue în lac a unui pârâu și a precipitațiilor, care au format peste apa sărată un strat protector de apă dulce, creând efect de seră, și astfel, asigurând încălzirea straturilor de apă sărată din adâncime. Efectele terapeutice ale apei și namolului din lac sunt binecunoscute, acestea fiind esența tratamentelor în cazul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii.

Prețul biletelor de intare la ștrandul Lacul Ursu, administrat de către hotelurile Danubius din Sovata, este de 30 lei pentru adulți și de 25 lei pentru copii si pensionari. Clienții pot achiziționa bilete cu intrări multiple, valabile pentru mai multe zile. Între orele 13 și 15, lacul este pus la ”odihnit”. Mai exact, îi permitem apei dulci să își formeze stratul protector peste apa sărată și, astfel să o încălzească din nou. În acest răstimp, vizitatorii pot rămâne în incinta ștrandului, dar intarea în apă nu este permisă. În funcție de condițiile meteorologice,  Lacul Ursu îsi așteaptă vizitatorii până la mijlocul lunii septembrie.

În această zi Lacul Ursu se alătură evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Îmbăierii (www.worldbathingday.org) prin care dorim să atragem atenția asupra celei mai de seamă comori ale planetei – apa, dorim să celebrăm puterea magică a apei și să onorăm tradițiile legate de ceremonia îmbăierii în diferite culturi. Celebrând această zi dorim să ne arătăm recunoștiința pentru izvoarele naturale și apele tămăduitoare, care ne fac viața mai sănătoasă și mai frumoasă, dorim să arătăm lumii întregi că aceste comori sunt accesibile tuturor și că fiecare dintre noi se poate bucura de ele.

În spiritul acestei sărbători, suntem onorați că 20 de copii îngrijiți de către Căminul de tip familial Tinkerbell din Sovata au acceptat invitația noastră de a fi primii care se vor bălăci în acest sezon în apa binefăcătoare a Lacului Ursu.