CityVisionMagazine

74 de echipe de handbal din școlile României, echipate complet în campania Mingi în școli

Cea de-a treia ediție a campaniei Mingi în Școli s-a încheiat cu 74 școli România care au primit echipamente sportive pentru echipele de handbal.

În cea de-a treia ediție a campaniei inițiate de Henkel Beauty Care, cu sprijinul Federației Române de Handbal, s-au înscris aproape 150 de școli. Jumătate dintre acestea au fost premiate și echipate complet pentru viitoarele meciuri și antrenamente de handbal.

“Ne bucurăm de fiecare dată când ajungem într-o școală și susținem elevii în practicarea sportului lor preferat. Campania Mingi în Școli a luat naștere în 2016 dintr-un parteneriat puternic dintre Fa și Federația Română de Handbal. După doi ani în care au fost donate 5.000 de mingi de handbal în 470 de școli din toată țara, anul acesta am mers și mai departe, oferind echipamente sportive viitorilor campioni ai țării în 74 de școli. Fa este un brand cu tradiție în România și suntem mândri să susținem viitorul unui sport național cu o istorie bogată în România” declară Gabriel Barbu, General Manager, Henkel Beauty Care, Romania.

În cadrul campaniei Mingi în școli, jucătoare ale echipei naționale de handbal, precum Denisa Dedu, Crina Pintea, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo și Raluca Băcăoanu, alături de antrenorul echipei, Martin Ambros, au petrecut timp cu elevii Școlii Gimnaziale Nicolae Labis din capitala. Sportivii școlii au primit echipamente din partea Henkel Beauty Care și au avut parte de un joc alături de handbaliste.

“Campania Mingi în școli ne oferă șansa de a inspira o generație nouă să se îndrăgostească de handbal. Succesul din anii anteriori, numărul mare de școli înscrise în campanie, sunt un semn foarte bun care ne arată deschiderea către proiectul nostru. Ne dorim să continuăm pe această linie și să contribuim astfel la împământenirea handbalului drept sport național”, a spus Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.

Campania a fost creată pentru a susține viitorul handbalului în România. Avem una dintre cele mai vechi școli de handbal din lume, cu performanțe pe măsură, profesori incredibili și copii dornici să învețe. Suntem singura țară a cărei echipă națională a participat la toate edițiile Campionatului Mondial de Handbal Feminin, începând din 1957. Viitorul campion de mâine este copilul de astăzi care trebuie susținut în drumul către prima lui victorie. De aceea, pentru a le oferi ocazia cât mai multor copii să joace handbal, Henkel Beauty Care România, în parteneriat cu Federația Română de Handbal, a lansat campania Mingi în școli, în 2016, proiect menit să crească accesul elevilor la acest sport și să susțină viitoarea generație de campioni ai handbalului românesc.