CityVisionMagazine

Riverdale – orasul secretelor intunecate

Serialul Riverdale a devenit un fenomen, are milioane de fani în toate colțurile lumii și este preferatul multor tineri chiar dacă firul narativ este întunecat și întortocheat. Fiecare episod vine cu un nou mister, un secret mai înspăimântător decât cel anterior, dar te captivează. Același sentiment a fost insuflat și de această carte care prezintă întâmplările ce au precedat primul episod.

Riverdale. În urma cu o zi – Micol Ostow

An apariţie: 2019
Autor: Micol Ostow
Colecţie: Leda Edge
Editura: Leda (Corint)
Titlu Original: Riverdale: The Day Before
Traducător: Andra Elena Agafiței

image

Sumar: În primele ore ale dimineții de 4 iulie, un foc de armă răsună pe râul Sweetwater, tulburând liniștea pitorescului orășel Riverdale. Dar cum arăta viața cu o zi înainte ca totul să se schimbe?  

Înainte ca Jason Blossom să fie declarat dispărut, patru adolescenți profitau din plin de vacanța de vară. Archie era îndrăgostit, Betty își obținuse stagiul dorit la Los Angeles, Veronica era regina Manhattanului, iar Jughead încerca să se descurce cu toate problemele.

Relatat din perspective diferite, acest roman din universul Riverdale explorează cum era viața înainte de evenimentul care a schimbat totul.

Părerea mea:

Romanul este scris din perspectiva personajelor principale, însă Veronica și Jughead au fost cei care mi-au atras atenția. De asemenea, cartea Riverdale: În urmă cu o zi” este împărțită în trei părți distincte: dimineața, după-amiaza și seara și prezintă evenimentele gradual, oferind indicii în privința acțiunii.  

„Efectul fluturelui sugerează că micile cauze pot avea efecte imprevizibile – și catastrofale. O acțiune. O cascadă de urmări. Un rezultat pe care nimeni nu-l poate prezice.”

Betty Cooper se află departe de Riverdale, într-un Los Angeles însorit, la mătușa Gertrude, unde a obținut un stagiu de practică la o revistă. Jughead Jones provine dintr-o familie destrămată. Archie Andrews este vedeta orașului. Iar lumea Veronicăi Lodge se prăbușește într-o clipită precum un castel de nisip, chiar dacă era regina Manhattanului – un fel de Blair Waldorf din Gossip Girl. Mi-ar fi plăcut să citesc un capitol sau două și din perspectiva lui Cheryl Blossom, însă acest personaj este unul misterios și în serial. Patru povești de viață. Patru tineri și dramele vieților lor, cu secretele care îi macină și cu impactul pe care îl au asupra celor din jur. Din punctul meu de vedere, personajul a cărei viață se schimbă radical este Veronica. Își pierde statutul. Se mută din cosmopolitul New York într-un orășel pitoresc. Tatăl ei este închis. Averea lor scade considerabil.  

image

„Lumea este dură și neiertătoare. Universul vrea să ne termine. Nu întotdeauna se întamplă cele mai bune lucruri.”

“Riverdale: În urmă cu o zi” este o carte apreciată de fanii serialului, care pe ceilalți nu îi va impresiona destul, dar îi poate determina să urmarească serialul pentru a înțelege provocările prin care trec personajele.

Încă de când mi-am propus să citesc o carte pe săptămână și am acceptat provocarea Libris de a mă alătura manifestului #RespectYourself, sunt mai fericită, mai relaxată, mai visătoare. Cred că ai auzit până acum cât de important este să îți oferi timp pentru lectură! Crede-mă, nu vei regreta, îți vei îmbogăți cunoștințele, limbajul și lumea ți se va părea un loc pe care trebuie să îl descoperi filă cu filă. Poţi afla mai multe despre campanie accesând link-ul următor: https://www.libris.ro/respectyourself

#RespectYourself, oferă-ți timp pentru lectură!

Mulțumesc, Libris.ro pentru această oportunitate!