CityVisionMagazine

Jocurile continua

Tu ce ai mai citit în ultima perioadă? Un roman de aventură sau unul istoric? O poveste cu creaturi supranaturale sau poate una distopică? Important este să alegi cartea care îți place și să te bucuri de acele câteva ceasuri pe care le petreci evadând în lumea ficțiunii, iar la final să fii mulțumit de alegerea făcută. În ultima vreme, am citit cele două cărți apărute în seria Warcross – poveste care m-a prins încă de la primele pagini. Primul volum a așteptat destul de mult pe raftul din bibliotecă (mă întreb de ce l-am evitat), dar și când m-am încumetat să îl citesc, nu am mai închis cartea, lecturând-o pe nerăsuflate. La fel s-a întâmplat și cu următoarea carte – Warcross.  

Warcross Vol.2: Wildcard – Marie Lu

An apariţie: 2018
Autor: Marie Lu
Colecţie: Leda Edge
Editura: LEDA
Titlu Original: Wildcard
Traducător: Iulia Dromereschi

Sumar: Soarta omenirii atârnă de un fir de păr. Taberele sunt gata să se încaiere.  

Obsesia Warcross continuă, iar curajoasa Emika Chen, devenită vânător de recompense, nu poate sta deoparte, chiar dacă este ușor derutată. Acum că a aflat motivul pentru care miliardarul Hideo Tanaka a creat noul algoritm NeuroLink, tânăra nu mai știe în cine să aibă încredere. Cu toate acestea, este hotărâtă să dejoace monstruoasele planuri ticluite de genialul Hideo. Cineva însă a pus o recompensă uriașă pe capul ei, așadar, vânătorul devine vânat. Singura șansă de supraviețuire a tinerei este să se asocieze cu misteriosul Zero și teribilii lui acoliți, membrii grupului Mantiile Negre. Curând, Emika descoperă că protectorul ei are un trecut tulburător, iar sprijinul lui are un preț. Va fi, oare, gata să îl plătească? Și ce se va alege de iubirea ei pentru Hideo? O continuare captivantă și plină de neprevăzut a romanului Warcross!

Lumea viitorului imaginată de Lu […] pare periculos de verosimilă în această aventură plină de acțiune, dar cu un miez profund și plin de emoție!”- Publishers Weekly  

O lectură alertă, intensă, fenomenală!”- Kirkus Reviews  

Părerea mea:

Wildcard este o carte antrenantă, misterioasă, plină de suspans și adrenalină, scrisă în ritm alert, din perspectiva personajului principal feminin, Emika Chen. Ea este o tânără de optsprezece ani care a pierdut totul – de la părinți până la casa familiei – și a fost nevoită să devină vânător de recompense pentru a putea supraviețui. Sfârșitul primei cărți dezvăluie un adevăr dureros pentru Emika: tânăra descoperă că tehnologia inventată de Hideo, bărbatul de care s-a îndrăgostit, este periculoasă. Ochelarii NeuroLink, prin intermediul cărora jucătorii de Warcross sunt introduși într-o lume fascinantă, dar fantastică – o realitate virtuală care pentru mulți a devenit o a două viață. Dar ce este Warcross? Un univers în care totul este posibil, pe care l-a creat Hideo ca urmare a dispariției fratelui său, Sasuke. Tragedia răpirii lui Sasuke i-a marcat destinul, iar Emika află că adevăratul motiv pentru care a construit această realitate virtuală și lentilele NeuroLink a fost acela de a stopa rata criminalității din lume.  

Sunt obosit de toate ororile lumii. Așa că le voi forța să ia sfârșit.”

Emika îi înțelege motivele, însă nu este de acord cu el. Ea consideră că nici un algoritm matematic nu trebuie să influențeze comportamentul oamenilor, anihilându-le liberul arbitru. Mai mult, dacă acest algoritm ar fi căzut în mâinile dușmanilor săi, atunci întreaga lume ar fi avut de suferit. În urma unor evenimente nefericite, Emika ajunge să fie din nou pe fugă, iar Zero, un hacker care apare și în primul volum, îi propune să i se alăture și să saboteze împreună planurile lui Hideo.  

Ce va face în continuare? Cum îl va opri pe Hideo? Cine este Zero? Atâtea și atâtea întrebări care își vor găsi răspunsul până la final. Așadar, lumea construită de Marie Lu este impresionantă și fantastică, iar acțiunea este atât de bine construită încât este imposibil să te plictisești. Cartea nu este deloc previzibilă, iar suspansul și schimbările de situație te fac să închizi cartea și să respiri adânc, să te asiguri că încă ești bine, ca mai apoi să continui.

Îți propun un exercițiu: alătură-te manifestului #RespectYourself și citește în fiecare lună cel puţin două cărți. Sau de ce nu… Fă-ți în fiecare zi un cadou: oferă-ți timp pentru lectură! Nu vei regreta, ci îți vei îmbogăți cunoștințele, limbajul și lumea ți se va părea un loc pe care trebuie să îl descoperi. Poţi afla mai multe despre campanie accesând link-ul următor: https://www.libris.ro/respectyourself Nu uita de cărți și nu vei uita de tine însuți! Pornește în călătoria în care te vei redescoperi și reinventa!

#RespectYourself, oferă-ți timp pentru lectură!

Mulțumesc, Libris.ro pentru această oportunitate!