CityVisionMagazine

100.000 de brazi plantați cu sprijinul consumatorilor Bergenbier

Inspirată din răcoarea naturii, Bergenbier a încheiat etapa de plantare a celor 50.000 de brazi din cadrul ediției a doua a campaniei ”Te răcorești și reîmpădurești!”, alături de Asociaţia EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei „Plantăm fapte bune în România”. În total, 100.000 de brazi au fost plantați în doi ani, în cadrul uneia dintre cele mai ample inițiative de reîmpădurire din țară, inițiate de un producător de bere. În luna aprilie 2019 au fost reîmpădurite încă 10 ha de teren montan din județele Alba, Hunedoara și Prahova.

”Este al doilea an în care promisiunea noastră de a te răcori și de a reîmpăduri este îndeplinită cu sprijinul consumatorilor Bergenbier. Împreună am dublat numărul de brazi plantați și am ajuns la 100.000. E felul nostru de a mulțumi muntelui pentru inspirația de a crea Bergenbier, o bere atât de răcoritoare datorită procesului special de producție: berea este maturată la rece, filtrată la rece și are CO2 din fermentație naturală”, a declarat Mihaela Hristea, Director de Marketing Bergenbier S.A.

La evenimentul de plantare care a avut loc la finalul săptămânii trecute în zona Bucium, jud. Alba, alături de peste 150 de voluntari, au participat și Gabi Balint, Bogdan Stelea și Alex Dima. Fiecare copac plantat a purtat un nume dat de consumatori prin intermediul platformei online www.racorimromania.ro.  

”Responsabilitatea pe care ne-am asumat-o atunci când am început plantările nu e doar față de cei care ne susțin pentru a reîmpăduri. E una față de un scop comun, de a mări și proteja într-un mod sustenabil, zonele verzi din țară. Ne bucurăm că am găsit în Bergenbier același spirit”, a declarat Marin Toma, președinte al Asociației EcoAssist – ”Plantăm fapte bune în România”.  

Pentru protejarea zonelor plantate, Bergenbier se implică în următorii trei ani în toate etapele ce au legătură cu menținerea și îngrijirea zonelor reîmpădurite, pentru a se asigura sustenabilitatea pădurilor proaspăt formate. În cazul în care există brazi care nu se prind, ei sunt înlocuiți, pentru a menține constant numărul plantat inițial.

”Mă bucur că am reușit să redăm împreună fața muntelui, cea pe care a avut-o cândva. E de datoria noastră a tuturor să plantăm și să replantăm acolo unde e nevoie. Pădurea înseamnă viață, e dreptul nostru la aer curat, e moștenirea pe care o lăsăm generațiilor următoare. M-am bucurat tare mult să văd sute de voluntari cu sapa în mână, oameni care și-au rupt din timpul lor pentru a planta brazi. Aștept cu nerăbdare următoarea ediție!”, a spus Alex Dima la finalul plantărilor.

Campania ”Te răcorești și reîmpădurești!” este una dintre cele mai ample inițiative de reîmpădurire din țară, inițiate de un producător de bere. Pornit din dorința de a dărui înapoi naturii din răcoarea care ne-a inspirat, proiectul este un angajament pe termen lung pentru menținerea și îngrijirea zonelor reîmpădurite.