CityVisionMagazine

Bergenbier continuă răcorirea și plantează încă 50.000 de brazi

Inspirată din răcoarea naturii, Bergenbier dă startul plantărilor a încă 50.000 de brazi în trei zone montane din România. Alături de Asociaţia EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei „Plantăm fapte bune în România”, vor fi reîmpădurite aproximativ 10 ha de teren montan din județele Hunedoara, Alba și Prahova. Plantările din cadrul celei de-a doua ediții a campaniei ”Te răcorești și reîmpădurești!” vor dubla numărul de puieți plantați, la 100.000 de conifere.  

Inspirația pe care am primit-o de la natură în crearea Bergenbier, o bere deosebită, maturată la rece, filtrată la rece și cu CO2 din fermentație naturală ne-a ajutat să desăvârșim caracterul răcoritor al berii. E momentul să dăruim înapoi naturii din răcoarea pe care ne-a oferit-o ca inspirație. Plantarea a încă 50.000 de brazi este rezultatul susținerii primite de la consumatorii noștri, care contribuie astfel la reîmpădurire printr-un gest simplu, savurând Bergenbier”, a declarat Mihaela Mocanu, Brand Manager Bergenbier.

Încă de la începutul campaniei, Bergenbier și-a invitat consumatorii să susțină demersul alegând să consume Bergenbier și i-a încurajat să dea nume brazilor ce urmează a fi plantați. Acum, ei se pot înscrie ca voluntari în Echipa Națională de Răcorire pentru a participa la plantare prin intermediul platformei  https://bergenbier.ro/plantare/editia2.

Ne bucurăm că datorită acestui proiect consumatorii Bergenbier au devenit plantatori de fapte bune. Le mulțumim pentru că ne ajută să redăm echilibrul natural de care fauna are nevoie unor zone care au suferit. Prin implicarea noastră pe termen lung ne asigurăm că acești puieți se vor dezvolta sănătos și sperăm ca mai târziu, peste ani, să stăm la umbra lor să savurăm un Bergenbier ”, a declarat Marin Toma, președinte al Asociației EcoAssist – ”Plantăm fapte bune în România”.  

Startul plantărilor a fost dat în județul Prahova, pe 6 aprilie 2019, în apropierea localității Tătaru, unde au participat peste 300 de voluntari. Plantarea tuturor celor 50.000 de brazi în cele trei zone va continua pe parcursul lunii aprilie, urmând să fie finalizată la începutul lunii mai.

Pentru protejarea zonelor plantate, Bergenbier se implică în următorii trei ani în toate etapele ce au legătură cu menținerea și îngrijirea zonelor reîmpădurite. Primii 50.000 de brazi plantați în 2018 sunt în perioada de mentenanță a culturii forestiere, pentru a se asigura sustenabilitatea pădurilor proaspăt formate. În cazul în care există puieți care nu se prind, ei sunt înlocuiți cu noi puieți, pentru a menține constant numărul plantat inițial.

Campania ”Te răcorești și reîmpădurești!” este una dintre cele mai ample inițiative de reîmpădurire din țară, inițiate de un producător de bere. Pornit din dorința de a dărui înapoi naturii din răcoarea care ne-a inspirat, proiectul este un angajament pe termen lung pentru menținerea și îngrijirea zonelor reîmpădurite.