CityVisionMagazine

Peste 100 de evenimente culturale la Târgul de Carte și Muzică Libris Brașov – ediția a XVI-a

Patru zile cu peste 100 de lansări de carte, concerte, recitaluri, expoziții, conferințe și mai mult de 40 de standuri expoziționale de carte din domenii precum: beletristică, dezvoltare personală, business, spiritualitate, hobby, cărți pentru copii sau volume de specialitate, sute  de edituri și zeci de mii de titluri prezente marchează cea de-a 16-a ediție a Târgului de Carte și Muzică Libris Brașov. Punctul culminant al evenimentului care va avea loc între 21 și 24 martie este acordarea Premiului Național pentru Literatură Libris.

Devenit tradiție, Târgul de Carte și Muzică Libris Brașov reunește și în acest an zeci de scriitori, muzicieni, artiști, oameni de cultură de la autori consacrați precum Aurora Liiceanu, Cristian Tudor Popescu, Sebastian Lăzăroiu, Adrian Lesenciuc, Daniela Șontică, Hanna Bota, Florina Ilis, Ion Mureșan, Chris Simion-Mercurian, Nicolae Băciuț, Mircea M. Ionescu, Cătălin Stanciu, Lucian Ciuchiță dar și la debut: Nicoleta Beraru, Monica Tonea, Daniela Anton, Cezara Zamfir, Viorica Nagacevschi; cărți pentru copii: Alexandra Wadhwani, Teodor Pascu, Luiza Potecă; cărți cu filon istoric semnate de Nicolae Pepene, Claudia Motea, Mihaela Simina; albume de artă: Ion Georgescu Muscel, Aurelia Mărginean Stoie.

În cadrul târgului va fi organizată mult așteptata conferinţă dedicată dezvoltării personale şi spirituale Observă-ți mintea” susținută joi seara de Niculina Gheorghiță.

Unul dintre momentele cheie ale evenimentului este acordarea de către Libris.ro a Premiului Național pentru Literatură Libris. Evenimentul are loc în premieră la această ediție însă va deveni o tradiție. Astfel, anual, va fi selectat în baza unor criterii riguroase – și cu aportul Uniunii Scriitorilor din România – un autor român, care va primi un premiu în valoare de 5.000 de lei. Evenimentul va avea loc vineri, 22 martie, începând cu ora 18.00.

Tot vineri, 22 martie, începând cu ora 19.00 va avea loc Recitalul Extraordinar de poezie și jazz Te-ai gândit vreodată?” cu actrița româno-canadiană Claudia Motea și Lucian Sabados.

Târgul de Carte și Muzică Libris este organizat de Asociația Libris Cultural la Aula Magna a Universității Transilvania (Bd. Iuliu Maniu, nr. 41A – Brașov) și este susținut de librăria online Libris.ro. Intrarea este liberă.

Mai multe detalii despre program și orarul complet al desfășurării evenimentelor aici: