CityVisionMagazine

Diana Lucan, My CliniQ – Creator of Beauty: “Trebuie să ne păstrăm frumuseţea şi echilibrul interior”

My CliniQ este un loc magic, în care fiecare client poate deveni așa cum își dorește. Un loc în care poate găsi, în sfârșit, acel mult căutat mit, al „tinereții fără bătrânețe”, al frumuseții perfecte. Este locul în care orice vis pe care fiecare dintre noi l-a avut vreodată cu privire la frumusețe și la aspectul fizic poate deveni realitate. Diana Lucan, femeia din spatele clinicii My CliniQ a vrut ca în acest loc fiecare femeie ori bărbat să își imbunătăţească sau corecta orice nemulțumire fizică. Şi a reuşit! Este o persoană deschisă, care ştie ce vrea şi mai ales, ţine la visul său şi luptă pentru el până şi-l îndeplineşte.

Povesteşte-ne mai multe despre traiectoria ta profesională. La ce vârstă ai păşit în lumea afacerilor? Cât erai de pregătită pentru ceea ce avea să urmeze?

Niciodată nu ești pregătit pe deplin pentru ceea ce urmează, tocmai pentru că situațiile și conjuncturile au o dinamică pe care nu o poți anticipa mereu. Tot ce ai de făcut este să cunoşti cum să cazi, să te ridici și să o iei de la capăt, cu mai multă încredere. Viața nu are, din păcate, manual de utilizare. Are doar lecții pe care trebuie să le înveți. Iar dacă nu înveți, le vei repeta la infinit, vei trăi aceleași situații și vei primi aceleași lovituri. În momentul în care ai învățat ceea ce trebuie din fiecare episod din viața ta, atunci poți merge mai departe.

Eu am ales să studiez psihologia, lucru care m-a ajutat foarte mult ulterior. Am învățat că oamenii nu se comportă întotdeauna cum vrei tu sau cum anticipezi, că fiecare poate reacționa la un moment dat total în afara scenariilor pe care ți le poți imagina. Profesia m-a învățat să văd și viața, în general, într-un mod diferit. Să accept că oamenii te rănesc uneori și fără a avea tu vreo vină şi că orice ar fi, totul merge mai departe și tu trebuie să te adaptezi.

Este însă foarte important să visezi! Sus, cât mai sus… Să îți faci planuri mari, să îți stabilești scopuri înalte, pentru că ele, chiar dacă par ridicole în momentul în care le gândești, pot deveni realitate. Eu am deschis un cabinet de psihologie imediat după terminarea facultății. Pasul logic. Dar cum a fost gata, am visat o clinică, una plină de medici, una care să fie căutată de toată lumea… Și am visat-o până ce am creat-o! Nu în București, ci în orașul în care locuiam atunci.

Nu a fost ușor să intru pe o piață pe care erau jucători mari, când eram singură și fără experiență. Dar visam sus – și asta a compensat tot. Visul trăiește și acum, clinica funcționează, chiar dacă a avut urcușuri, coborâșuri ori lovituri. Nimic nu este ușor. Sau poate că nici nu ar merita, dacă ar fi ușor. După, a urmat My CliniQ – poate cel mai drag proiect al meu.

Ce aduce nou acest business în peisajul clinicilor şi saloanelor autohtone?

Ideea My CliniQ a pornit tot de la premise psihologice, de la a identifica nevoile pe care le are o femeie într-o lume agitată. Am construit totul, în esență, de la lucrurile pe care mi le-aș fi dorit eu de la o clinică. De la ceea ce simțeam eu. Am pus în centrul conceptului ideea de „beauty”, apoi am construit, în jurul său, întreaga structură a afacerii.

O femeie are nevoie, în primul rând, de încredere în propria persoană. Având această încredere, nu mai există lucruri pe care să nu le poată rezolva, fie că este vorba de sfera profesională sau personală. Încrederea ți-o dă imaginea ta în oglindă dimineața, felul în care te simți în propria piele, gradul în care ești împăcată cu tine însăți. Fiecare avem mici nemulțumiri legate de imaginea noastră, pe care vrem să le corectăm. Și atunci, de ce să nu existe un loc care să rezolve acest lucru, din care să pleci nu doar mai frumoasă, dar și mai plină de încredere, mai optimistă, mai stăpână pe tine? My CliniQ este unic pentru că asta oferă – cât mai multe soluții pentru problemele pe care dorești să ți le rezolvi, legate de corpul tău, de imaginea ta, chiar și de interiorul și mintea ta.

La My CliniQ aveți mai multe tipuri de servicii şi tratamente. Cum aţi identificat aceste tipologii de clienți?

La My CliniQ poți îmbunătăți sau corecta orice te nemulțumește la tine și îți creează o frustrare. Sau poți doar veni să îți schimbi coafura, lacul de unghii sau starea de spirit. Medicina estetică este nucleul clinicii. Vrei să îți ștergi niște riduri apărute prea devreme, vrei să îți conturezi buzele sau să îți modelezi conturul facial, să repari niște probleme ale tenului, să slăbești, să recurgi chiar la o intervenție chirurgicală (rinoplastie, blefaroplastie, lifting facial sau corporal, augmentare mamară, implant fesier, mezoterapie pentru eliminarea grăsimii), nu există limite. Tot ce facem este pentru a face fericite pacientele și clientele noastre.

Și pentru că dacă îți dorești o remodelare corporală trebuie stabilit întâi care este motivul luării în greutate, am gândit cabinetul de nutriție. Pentru că dacă îți dorești repararea unor probleme ale tenului, trebuie găsită cauza care a generat aceste probleme, aşa că am anexat cabinetul de dermatologie. Toate pentru a putea oferi cele mai bune soluții la cele mai variate probleme! De asemenea, am completat serviciile cu stomatologie la cele mai înalte standarde. Doctorii noștri realizează reabilitări orale perfecte, prin cele mai noi fațete dentare existente pe piață, prin coroane, albiri dentare prin cele mai revoluționare tehnici, făcându-ți cadou pe viață acel „Hollywood smile”. Și atunci cum să nu zâmbești, indiferent de cât de mari sunt obstacolele?

Avem gândită și o secție de implant de păr, de sprâncene și chiar barbă, cu unii din cei mai buni specialiști din țară. Avem toate soluțiile de modelare corporală, folosind tehnologii de ultimă oră, servicii de epilare definitivă, cabinet de cosmetică în care găsești toate tratamentele faciale pe care ți le dorești. Poți dori o reconturare a sprâncenelor și atunci specialiștii noștri îți recomandă un microblading, poți dori gene mai lungi și vei avea imediat cele mai frumoase și naturale gene din mătase, aplicate fir cu fir.

Până și servicii de coafură am gândit, unde oferim schimbări de look fabuloase, servicii de manichiură-pedichiură, etc. Și pentru că interiorul nostru este mai important decât am crede, am deschis și un cabinet de psihoterapie și terapie prin hipnoză. Orice conflicte interioare ai avea, orice frustrări nerezolvate, complexe, depresii, frici, dependențe, My CliniQ te poate ajută.

Așa că noi nu am căutat să identificăm tipologii de clienți, așa cum ați întrebat. Noi am creat TOT. Iar din acest „tot”, fiecare pacient sau client ia ceea ce își dorește.

Care consideri că a fost cea mai mare realizare pe plan profesional de până acum?

Nu știu dacă pot identifica un moment anume și spune că acela a fost cu adevărat marea realizare. Fiecare pas a fost frumos și mi-a oferit satisfacții, fiecare zi în care văd oameni plecând din My CliniQ zâmbind și încrezători, este o realizare.

Care a fost cel mai dificil moment în afacere?

Momente dificile au fost multe. Oamenii te atacă pentru că au temeri și asta îi face agresivi. Încearcă să te dea jos de pe locul tău, imaginându-și că vor urca ei mai mult, mai sus. Este o himeră, pentru că nimeni nu este în război cu nimeni. Încercăm să ne facem rău între noi, uitând că sigurul nostru competitor este doar propria persoană. În rest, orice rău faci, îl vei primi înapoi, la un moment dat. Așa că ceea ce credem că le facem altora, „duşmanilor” noștri, ori „concurenţilor”, de fapt tot nouă ne facem. Aceasta este marea ironie!

“Niciun lucru nu este static, totul este în mișcare”

Intenționezi să vă diversificați serviciile sau oferta actuală este deja adaptată pieței noastre?

Eu voi modela această afacere așa cum voi simți, mereu. Dacă la un moment dat voi simți că ceva lipsește, că este necesară o completare, o extindere, o ajustare, cu siguranță că o voi face. Niciun lucru nu este static, totul este în mișcare.

Cine este modelul tău în viaţă şi de ce? Care sunt aspectele care te ghidează şi te motivează în prezent?

Modelul meu în viață nu este o persoană anume. Poate ar fi un mixt din multe persoane pe care le cunosc, le admir și îmi sunt dragi. Dar cu adevărat, modelul meu ar fi unul singur – un om fericit. Asta este tot ceea ce ar trebui să căutăm să atingem cu toții. Să fim împliniți, fericiți și liniștiți. Împlinirea nu ține de partea materială, poți avea o stare de bine și privind cerul, primind sau cumpărând o floare. Fericirea este în noi, nu depinde niciodată de ceea ce avem. Odată ce am înțeles asta, totul devine ușor și frumos, căci dispar înverșunarea, alergarea continuă după ceva.

Mai toți oamenii trăiesc după șabloane, spunând că: „mă voi liniști după ce voi avea o casă”, apoi „o maşină”, apoi altceva și altceva… Și uite așa uităm să trăim. Alergăm haotic după câte un scop și ne trezim că este prea târziu.

Nu! Trebuie să ne trezim fericiți, să ne petrecem zilele într-o stare de bine și să ne culcăm fericiți. Lucrurile materiale, chiar oamenii de lângă noi, vor veni și vor pleca. Noi suntem singurii responsabili pentru că trăim în Paradis sau în Infern. Pentru că noi ni le creăm!

“Să crezi în tine și în visul tău – asta este tot”

Care consideri că sunt atuurile pe care ar trebui să le aibă o femeie care vrea să câştige într-o lume nouă, într-un domeniu nou?

Nu cred că trăim într-o lume a bărbaților. Toți reușim, toți avem și eșecuri, bărbați sau femei. Trebuie doar să fii conştient de ceea ce îți dorești, să crezi în scopul tău și în tine. Să nu iei în seamă dezamăgirile sau oamenii care încercă să te demoralizeze. Fiecare are drumul lui și poate că nu îl înțelege pe al tău. Să crezi în tine și în visul tău – asta este tot.

Ţi-a fost teamă vreodată de noutate? Te gândeşti înainte de a te avânta într-o nouă experienţă?

Eu, personal, acționez mereu pe plan emoțional. Poate nu este bine, poate maniera cea mai potrivită este o abordare rațională a situațiilor, dar eu mereu m-am ghidat după intuiție, după ce am simțit. Poate și pentru că sunt Rac, iar racii sunt intuitivi și cu o latură emoțională accentuată. Și în viața personală și în afaceri, am făcut mereu ceea ce am simțit. M-am avântat uneori fără niciun argument logic în situații noi, necunoscute, am pierdut, am câștigat, dar nu regret nimic. O viață trăită după reguli nu este una care să merite efortul. Trebuie să faci mereu ceea ce simți.

Ce planuri de viitor ai, profesional şi personal?

Singurul meu mare plan este acela de a fi fericită, liniştită şi în armonie cu mine însămi. Restul va veni de la sine – situaţii, conjuncturi… Voi construi exact ceea ce voi simţi că merită şi mă împlineşte.

Ce câştigă sau ce pierde o femeie care se implică activ în afacerea pe care o deţine?

Nu pierde nimic, atât timp cât ceea ce face o mulțumește. O femeie mulțumită și împlinită va fi o mamă bună, o soție la fel de bună, o prietenă minunată, orice… Pierzi doar când nu ești în armonie cu tine însăți, când accepți lucruri de formă, din teamă, din obligație. Toți avem griji cotidiene, probleme, nemulțumiri. Sunt inerente! Depinde însă de noi cum reacționăm la ele – și acesta este marele secret. Fii în armonie, bucură-te de succesele tale și acceptă înfrângerile. Așa vei fi mereu fericită!

Ce sfaturi i-ai oferi unei femei aflate la început de drum într-o afacere personală?

Să aibă încredere în ea, să viseze cât mai sus, să fie sigură că va atinge ceea ce își dorește. Să radă mult, să nu uite să fie și copil și femeie de afeceri și, cel mai important, să nu uite un lucru: suntem aici, în viața aceasta, doar pentru a fi fericiți. Nu pentru a duce războaie între noi, nu pentru a ne invidia, nu pentru a urî sau a ne face rău. Singurul nostru scop este acesta – să fim fericiți. Restul sunt doar detalii!

Interviu realizat de Părău Andrada Cleopatra